Nyttiga glutenfria kokospannkakor

Nu kanske ni undrar om jag har gått och blivit galen. Svaret är nej. Det går ju faktiskt inte att äta bakverk precis hela tiden. Man får ju försöka tänka lite vad man stoppar i sig. Jag har dessutom blivit nyfiken på att utforska glutenfri bakning, och har därför köpt på mig kokosmjöl, hasselnötsmjöl och mandelmjöl. Det bara måste gå att baka hur mycket gott som helst med det.
De här pannkakorna är perfekta som en nyttig frukost eller ett rejält mellanmål!


Små glutenfria kokospannkakor
2-3 portioner

Här kan du smaksätta lite som du vill! Nästa gång kommer jag prova att tillsätta en banan, kanske lite hackad mörk choklad.. och servera med en klick jordnötssmör. Eller servera med bär, sylt, lönnsirap – ja, möjligheterna är oändliga!

4 medelstora ägg
1 dl kokosmjölk
4 msk kokosmjöl
En nypa salt
1/4 tsk vaniljpulver
Kanel efter smak

Vispa upp ägg och kokosmjölk lite lätt i en skål. Tillsätt kokosmjöl, salt, vanilj och eventuell smaksättning.
Stek små klickar av smet i smör eller kokosolja.

In English
Gluten free healthy pancakes
2-3 servings

These are delicious as they are but next time I think I’m going to add a mashed banana to the batter, maybe some dark chocolate chips and serve with some peanut butter. Or serve them with berries, jam, maple syrup.. whatever floats your boat!

4 medium eggs
100 ml coconut milk
4 tbsp coconut flour
Pinch of salt
1/4 tsp vanilla powder
Cinnamon, to taste

Whisk together coconut milk in a bowl. Add rest of ingredients and stir until smooth. Cook in a skillet with butter or coconut oil.

LOADING..