Chokladcupcakes med vaniljsmörkräm

För ett litet tag sedan fick jag besök av Hallandsposten. De ville ta lite bilder hemma hos mig och då blir det alltid trevligare med cupcakes! Så jag slängde ihop något fort på morgonen en stund innan de kom. Mina vanliga chokladcupcakes är alltid ett säkert kort, och till dem fick det bli lite vanlig vaniljsmörkräm. Körsbär är alltid fint att dekorera cupcakes med, det är precis så jag tänker att helt klassiska cupcakes ska se ut!

Chokladcupcakes
75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
En nypa salt
2 1/2 dl socker

Värm ugnen till 175°C. Sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, salt och socker i en stor skål. Häll de flytande ingredienserna i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna, fyll dem ungefär 2/3 fulla. Grädda i 17-21 minuter.

Vaniljsmörkräm
300 g rumsvarmt smör
4-5 dl florsocker
4-5 msk vispgrädde
3 tsk vaniljsocker eller 2 tsk vaniljextrakt
Rosa pastafärg (går att utesluta)

Vispa rumsvarmt smör ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och vispa till en slät kräm. Tillsätt grädde, vaniljsocker och pastafärg och vispa tills frostingen är fluffig och krämig.

LOADING..