Browniebites


Mini brownie bites

75 g smör
1 1/2 dl socker
3/4 dl kakao
150 g choklad
En nypa salt
1 stort ägg
1/2 dl mjöl

Värm ugnen till 150°C. Smörj håligheterna (cirka 12-15 av dem räcker) i en minimuffinplåt.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt smör, kakao och choklad och smält försiktigt på mycket låg värme (så att chokladen inte bränns). Låt svalna något, tillsätt sedan ägg, salt och mjöl. Smeten kommer nu bli väldigt tjock (nästan som en kakdeg). Fyll håligheterna i muffinplåten med smet (cirka 3/4 fulla). Jämna till smeten med en liten sked. Grädda cirka 15-20 minuter. Låt svalna. Ställ gärna in hela formen i frysen en stund, dra en kniv längs kanterna runt varje brownie och tryck sedan ut dem ur formen. Servera med lite grädde och eventuellt bär.

Jag testade också att äta några med syrlig bärsås. Mycket bra!

LOADING..