Amerikanska pannkakor del II

Kylskåpet gapade tomt efter semestern. Inte skafferiet däremot, där fullkomligt rasar grejerna över en när man öppnar. Ändå finns där inte mycket användbart. Vi åkte visserligen och handlade när vi kom hem men glömde helt bort att handla till frukosten. Som jag nämnt förut så blir det ofta så här. Frukosten glöms bort, vilket jag tycker är väldigt synd då frukost är ett hemskt trevligt mål. Ägg, mjöl, bakpulver och lite annat smått och gott fanns så det var bara att springa iväg och köpa lite mjölk. Pannkakor fick det bli. Med lönnsirap, för det var allt som fanns. Jag klagar inte.


Amerikanska pannkakor del II
3 1/2 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
1/4 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
1 stort ägg
2 msk smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och vaniljpulver i en skål. Vispa i mjölk och ägg och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter. Smält smör i en stekpanna och blanda i smeten. Stek små klickar smet (knappt 1/2 dl per pannkaka) och servera med lönnsirap.

In English

American pancakes part II
350 ml flour
1 tbsp baking powder
1 tbsp sugar
1/2 tsp salt
1/4 tsp vanilla powder
300 ml milk
1 large egg
2 tbsp melted butter

Mix flour, baking powder, salt, sugar and vanilla powder in a large bowl. Add milk and egg and let stand in room temperature for about 20 minutes or so. Add melted butter. Use about 40-50 ml per pancake if you want to make them the size pictured. Serve with some maple syrup.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..