Nyttigare chokladvåfflor

Varför i hela friden har hon börjat göra massa nyttigheter kanske ni undrar nu. Det har jag egentligen inte. Jag bakar precis lika mycket onyttigheter som vanligt, men eftersom jag äter så mycket bakverk redan så får det ju finnas en gräns. Då tycker jag gott man kan försöka äta lite nyttigare mat. Det är ju egentligen redan lite av mitt motto, att äta relativt nyttig mat i största möjliga utsträckning om man äter mycket bakverk. Det gäller att hitta en bra balans.
Jag skulle inte vilja påstå att det här är världens nyttigaste våfflor ändå, men helt klart nyttigare! Och så himla goda!Chokladvåfflor
2-3 stycken

1 3/4 dl mandelmjöl
1/4 tsk bikarbonat
1 msk kakao
1 kryddmått vaniljpulver
en nypa salt
1 medelstort ägg
3/4 dl mandelmjölk
1/2 msk lönnsirap
1/2 dl hackad mörk choklad eller chokladknappar

Värm våffeljärnet. Blanda mandelmjöl, bikarbonat, kakao, vaniljpulver och salt i en skål. Vispa upp ägget i en annan skål och tillsätt mandelmjölk och lönnsirap. Rör i de torra ingredienserna och hackad choklad. Grädda våfflorna (jag skulle rekommendera ungefär 2/3 dl smet per våffla!). Servera med jordnötssmör, kokosflingor, lite extra choklad och lönnsirap.

In English:
Healthier chocolate waffles
Makes 2-3 waffles

175 ml almond flour
1/4 tsp baking soda
1 tbsp cocoa powder
pinch of vanilla powder or 1/2 tsp vanilla extract
pinch of salt
1 medium egg
75 ml almond milk
1/2 tbsp maple syrup
50 ml dark chocolate, chopped, or chocolate chips

Preheat waffle iron. Mix almond flour, baking soda, cocoa powder, vanilla powder (if using extract, mix with wet ingredients instead) and salt in a bowl. In another bowl, whisk together the egg, almond milk, maple syrup and vanilla extract if using. Mix with dry ingredients. Add chocolate and stir. Spoon batter into waffle iron (I used about 65 ml batter for each waffle) and cook until ready. Serve with peanut butter, shredded coconut, extra chocolate if desired and maple syrup.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..