Vinbärsmuffins med citron och vallmofrön

Alltså.. det här inlägget har legat och skräpat i två månader. TVÅ MÅNADER! Det är knappast vinbärssäsong längre, men jag postar inlägget ändå. Jag kan ju inte spara det nästan ett år till liksom. Om ni inte hittar färska bär rekommenderar jag att använda frysta (hallon eller blåbär går ju precis lika bra!).





Vinbärsmuffins med citron och vallmofrön

12 st

100 g smör
1 dl mjölk
Rivet skal från 1 citron
2 mellanstora ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 msk blå vallmofrön
2 dl vinbär

Sätt ugnen på 200°C och sätt 12 st muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret och tillsätt mjölk och citronskal.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i vallmofrön.
Varva smet och vinbär tills formarna är fyllda till 2/3.
Grädda cirka 15 minuter.


Red currant poppy seed muffins with lemon

12 st

100 g butter
100 ml milk
1 lemon, zest
2 medium eggs
150 ml sugar
300 ml flour
2 tsp baking powder
Pinch of salt
1 tbsp poppy seeds
200 ml red currants

Preheat oven to 200°C (390F) and line a cupcake pan with 12 cupcake liners. Melt the butter and add milk and lemon zest. Beat egg and sugar until light and fluffy. Mix flour, baking powder and salt in a bowl and mix with wet ingredients. Add poppy seeds.
Spoon batter and currants into liners until 2/3 full. Bake approximately 15 minutes.

  1. Vackra bilder och bakverk som alltid. Var köper du dina muffinsformar?

  2. Marta skriver:

    The text of the english recipe is also in swedish! :)

    1. Linda skriver:

      Gosh! Thanks for letting me know, all fixed ;-)

  3. Hanna skriver:

    Riktigt fina bilder, inspiration på högsta nivå ;)

    1. Linda skriver:

      Tack så hemskt mycket Hanna! :-)

  4. Men du vet du, bättre sent än aldrig ;)

    1. Linda skriver:

      Det är jag expert på! ;-)

Comments are closed.

LOADING..