Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
Cirka 40-50 st

5 dl vetemjöl
En nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
150 gram smör, smält och avsvalnat
2 dl muscovadosocker (150 g), hårt packat i måttet
1 dl strösocker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 stor äggula
150 gram knappar av mörk choklad
150 gram knappar av mjölkchoklad

Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, muscovadosocker, socker och vanilj. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en deg. Tillsätt chokladen och blanda tills jämnt fördelad. Rulla lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera på bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen. Grädda 10-13 minuter.

In English:

Chocolate chip cookies

makes 40-50 cookies

500 ml AP flour (300 g)
pinch of salt
1/2 tsp baking soda
150 grams butter, melted and cool
200 ml muscovado sugar (150 g)
100 ml granulated sugar (90 g)
1/4 tsp vanilla powder
1 large egg
1 large egg yolk
150 grams dark chocolate, chopped
150 grams milk chocolate, chopped

Heat oven to 160°C (320F).
Sift flour, salt and baking soda into a bowl. Set aside.
Beat butter, sugars and vanilla in a bowl. Add egg and egg yolk and beat until combined.
Add flour mixture and mix until a dough forms. Stir in chocolate. Roll evenly sized balls and put on a piece of baking paper (leave some space beteween them!). Bake for 9-13 minutes.

  1. Tess skriver:

    Finns det såna där ”knappar” eller chocolate chips att köpa i Sverige? Eller krossar du choklad själv??

    1. Åsa skriver:

      Jag har hittat sådana i påsar på ICA Maxi, både mörk, ljus och vit choklad. Ca 100g/påse.

  2. vera skriver:

    De ser grymt goda ut! Måste testa att baka de i veckan!

Comments are closed.

LOADING..