Cream cheesefrosting

Ni som bakar mycket vet hur svårt det kan vara att få både smörkräm och cream cheesefrosting vit. Ofta blir den lite gulaktig, vilket i sig egentligen inte är ett problem, men i vissa fall vill man få den så vit som det bara går.

Här är några av mina knep:

-Vispa rumsvarmt smör riktigt, riktigt hårt och ljust. Nu snackar vi gärna mer än fem minuter!
-Tillsätt florsocker och vispa ytterligare några minuter tills smörkrämen är riktigt ljus och fluffig.
-Vispa i ytterst lite (börja med lite, och tillsätt eventuellt lite mer) violett pastafärg. Det hjälper verkligen! Blå kan också fungera.

Frostingen på bilden är cream cheesefrosting (recept följer nedan) med en ganska stor mängd smör i framförallt för stabilitetens skull (bra när man gör höga tårtor!). Jag blev nästan förvånad när jag såg hur vit den blev!
Nuförtiden vispar jag alltid i kall cream cheese med det rumsvarma smöret. På så sätt får man en mycket fastare konsistens direkt.


Cream cheese frosting

Det här receptet räcker till att fylla och täcka en hög tårta, 15 cm i diameter

200 g mjukt smör
4-5 dl florsocker
250 g philadelphiaost (kall)
ev. 1 tsk vaniljextrakt (dock gör vaniljextrakt frostingen något mörkare)

1. Vispa smöret mycket krämigt och ljust i cirka 5 minuter. Blanda i florsocker, börja med 4 dl, och vispa ytterligare några minuter tills frostingen är riktigt krämig.

2. Tillsätt philadelphiaost och vaniljextrakt och vispa till en slät kräm. Tillsätt eventuellt 1 dl florsocker för en tjockare konsistens.

 1. Hej! Jag ska göra denna och täcka en bröllopstårta om en vecka, vill veta hur den står sig i kyl över en natt? Konsistens och smakmässigt? (Tänker på att tex grädde ofta får en dålig bismak dagen efter)…men det skulle ju underlätta om jag kunde täcka och spritsa redan dagen innan med denna frosting! Tacksam för svar! Trevlig helg / Sanna

  1. Jag undrar samma sak! Hur gick det för dig med bröllopstårtan? Tänkte göra den till ett barnkalas där tårtan kommer att stå framme under många timmar och undrar hur frostingen står sig då…

 2. Hej!
  Den här frostingen låter supergod och jag undrar om du tror att det går bra att ha limejuice i den? Tänkte göra key lime-cupcakes och tänkte att denna frostingen skulle passa utmärkt. Men om man har i lite lime tror du den fortfarande håller konsistensen då? Går den att spritsa?

  1. Hej Viktoria!
   Eftersom den här frostingen är såpass fast borde det gå bra att tillsätta limesaft. Vågar dock inte säga exakt hur mycket! Tillsätt gärna lite finrivet limeskal också, toppen i frosting om man vill behålla konsistensen!

   1. Tack! Ska testa. Har testat något recept på frosting från dig förut, minns inte exakt vilket men det misslyckades helt och blev nästan rinnande trots att jag tillsatte florsocker och höll den i kylen. Hoppas jag lyckas bättre den här gången!

Comments are closed.

LOADING..