Double chocolate muffins

Alltså, de här är så goda att jag smäller av!
Maffiga, chokladiga och alldeles underbara.
Efter cirka 8 minuter spanade jag in i ugnen. Katastrofen var ett faktum. Trodde jag.
Ja, det ser verkligen ut som att smeten kommer rinna över och lägga sig på botten av ugnen. Tro mig, den kommer stanna i formen!




Double chocolate muffins
12 st

5 dl vetemjöl (300g)
1 3/4 dl kakao (80 g)
1 msk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 1/2 dl strösocker (250 g)
100 g smält smör
2 1/2 dl filmjölk
2 stora ägg
150 g mörk choklad (70%), grovt hackad

Värm ugnen till 200°c. Förbered en muffinsplåt med 12 st muffinsformar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan. Blanda socker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills smeten precis är jämn. Rör i hackad choklad, men spara 1/4 av chokladen till ovansidan av muffinsarna. Fördela smeten mellan muffinsformarna (formarna kommer vara fyllda upp till kanten) och Strö resterande choklad över. Grädda i 18-21 minuter.

  1. Em. skriver:

    Mina står precis i ugnen och precis som du skrev ser de ut att välla över kanten när som helst. Ser dock helt fantastiska ut, vilken höjd!
    Snart återstår smakprov, tack för en bra och inspirerande blogg!

  2. Sara_S skriver:

    Tips är att använda apelsinchoklad (använder alltid Marabous apelsinchoklad) på de hackade chokladbitarna när man har så mycket annat med choklad. Brukar göra dessa sorters muffins med chokladglasyr på och då bryter apelsinsmaken av ganska fint :)

    1. Linda skriver:

      Bra tips! Apelsin och choklad är underbart tillsammans :-)

  3. Åsa skriver:

    Det här ska jag prova i helgen, ser verkligen himmelskt gott ut! En fråga bara: ska socker, smält smör, filmjölk och ägg bara röras ihop eller ska det vispas pösigt med elvisp?

    Provade din chokladkaka som du gjorde i gjutjärnspanna, de var så sjukt goda! Tusen tack för alla dina smarriga recept som du bjuder på!

    1. Linda skriver:

      Låter bra Åsa! :-)
      Det ska bara röras ihop lite lätt. Du kan i princip göra hela receptet utan elvisp men det går ju lite snabbare om man tar några ”tag” med elvispen för att få ihop smeten.

      Vad roligt att du gillade receptet! Det är en favorit här med.

  4. Luisa skriver:

    Ser supergott ut, men var ska filmjölken in? ^^

    1. Linda skriver:

      Jäklar, hade missat sockret så jag la till det men tog tydligen bort filmjölken.. ja, herregud! Tack för att du sa till :-)

Comments are closed.

LOADING..