Hemmagjort vaniljextrakt

Här har vi en perfekt present till den som gillar att baka! Eftersom extraktet behöver ”dra” 2 månader innan det används kan jag rekommendera att skicka med instruktioner till den som får det, varför inte texten i kursivt nedanför?

Hemmagjort vaniljextrakt
Extraktet mörknar med tiden och håller i flera år! Det går bra att fylla på med vodka/rom och vaniljstänger allteftersom du använder det. Låt flaskan stå mörkt och svalt i minst två månader. Skaka om då och då.

2 1/2 dl vodka eller mörk rom
3 vaniljstänger

Skär ett snitt i vaniljstängerna på längden så att de öppnar sig.
Lägg dem i en flaska eller glasburk och häll på vodka. Stäng flaskan/burken och skaka om ordentligt.
Låt flaskan stå mörkt och svalt i minst två månader. Skaka om då och då.

  1. It is said, that you need at least 8 beans for 250ml vodka to have a good extract?! That with only 3 beans you have just vanilla infused vodka. Thoughts?

    1. Linda skriver:

      Really? I’ve never heard of that.. Most recipes I’ve come across use about 3-4 beans per cup of vodka. But I don’t know.. I’ve made it many times and I think it turns out perfect with just 3! :-)

Comments are closed.

LOADING..