Scones med tranbär och apelsin

Det här receptet är en blandning av scones och muffins tycker jag.. Hursomhelst är de fantastiskt goda! Jag kommer definitivt göra dem igen. Kanske med blåbär och citron! Eller hallon och citron.

Scones med tranbär och apelsin
Recept med ändringar från Ina Garten

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Skal från 1 apelsin
100 g smör, kallt och i små bitar
1 stort ägg
1 dl yoghurt
1/4 dl mjölk
2 1/2 dl färska eller frysta tranbär

Värm ugnen till 200°C. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och apelsinskal i en stor skål. Vispa i smöret (eller använd en matberedare) till en smulig deg. Blanda ägg, yoghurt och mjölk i en liten skål och blanda sedan med degen. Arbeta tills degen precis håller ihop. Blanda i tranbär. Klä en muffinsplåt med muffinsformar (ungefär 9 st) eller bakplåtspapper och använd en glasskopa för att skopa upp degen i formarna. Grädda 20-25 minuter eller tills sconesen är gyllenbruna.

 

Cranberry orange scones
Recipe adapted from Ina Garten

300 g /2 cups flour
100 g sugar
1 tbsp baking powder
1 tsp salt
Zest from 1 orange
100 g butter, cut into smaller pieces
1 large egg
100 ml / 0.42 cup yoghurt
25 ml / 0.10 cup milk
250 ml / 1 cup fresh or frozen cranberries

Heat oven to 200°C (390F) Mix flour, sugar, baking powder, salt and orange zest in a large bowl. Mix in butter using paddle attachment or a food processor until crumbly.  Mix egg, yoghurt and milk in a small bowl, then add mixture to the dough. Work the dough until it comes together. Add cranberries. Line a cupcake tin with cupcake liners or baking paper and scoop dough using an ice cream scoop. Divide dough between 9-10 liners. Bake 20-25 minutes or until golden brown.

LOADING..