Lyxfrukost

Amerikanska pannkakor
3 1/2 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
1/4 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
1 stort ägg
2 msk smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och vaniljpulver i en skål. Vispa i mjölk och ägg och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter. Smält smör i en stekpanna och blanda i smeten. Stek små klickar smet (knappt 1/2 dl per pannkaka) och servera med lönnsirap, nutella, sylt eller vad du gillar bäst.

In English:

American pancakes
350 ml flour
1 tbsp baking powder
1 tbsp sugar
1/2 tsp salt
1/4 tsp vanilla powder
300 ml milk
1 large egg
2 tbsp melted butter

Mix flour, baking powder, salt, sugar and vanilla powder in a large bowl. Add milk and egg and let stand in room temperature for about 20 minutes or so. Add melted butter. Use about 40-50 ml per pancake if you want to make them the size pictured. Serve with maple syrup, nutella, jam or whatever you prefer.

LOADING..