Chokladpannacotta med kahlúa

Vad sägs om en enkel vegetarisk chokladpannacotta till nyår? Perfekt att förbereda på förmiddagen, eller t.om. dagen före!

Chokladpannacotta med kahlúa
4 portioner

1 dl gelésocker
1 msk kakao
4 dl grädde
75 g fint hackad mörk choklad (70%)
1 ½ msk kahlúa

Blanda gelésocker och kakao i en kastrull. Tillsätt grädde. Vispa ihop allting och låt koka upp. Låt blandningen koka 20 sekunder, rör i hackad choklad och kahlua. Häll upp i portionsformar Låt svalna något och ställ in formarna i kylskåpet minst 4 timmar.
Servera eventuellt med färska bär.

Chocolate pannacotta with kahlúa
4 servings

100 ml gelling sugar
1 tbsp cocoa powder
400 ml heavy cream
75 g finely chopped dark chocolate(70%)
1 ½ tbsp kahlúa

Mix gelling sugar and cocoa powder in a saucepan. Add cream, whisk until combined and bring to a boil. Let mixture boil for about 20 seconds. Then, working quickly, stir in chopped chocolate and kahlúa. Pour mixture into molds or serving bowls. Refrigerate for at least 4 hours.
Serve with frech berries.

Blanda gelésocker oc

  1. Josefin skriver:

    Gott, men vad gör den vegetarisk? Vore bättre med ett veganskt alternativ eller om du förespråkar ekologiska produkter!

    1. Gelésocker innehåller vegetabiliskt geleringsmedel

    1. Linda skriver:

      Precis som Madeleine säger så är gelésockret vegetariskt. Jag förespråkar alltid ekologiska produkter. Om jag skulle gjort den vegansk skulle jag ju ändå behöva använda gelésocker eller liknande.

    1. Linda skriver:

      Thank you! x

Comments are closed.

LOADING..