Chokladgranola



Bästa ursäkten att äta choklad till frukost…

 

Chokladgranola

6 dl havregryn
3 msk kakao
1 1/4 dl mandel, grovt hackade (cirka 80 g)
1 1/2 dl pekannötter, grovt hackade (cirka 80 g)
en nypa salt
3/4 – 1 dl lönnsirap (ungefär, tillsätt så att blandningen precis är ”blöt”)
1/2 tsk vaniljextrakt
Ett par nävar kokoschips
1 dl russin eller annan torkad frukt

Värm ugnen till 175°C. Blanda alla ingredienser utom kokoschips och russin i en stor skål. Sprid ut på ett bakplåtspapper och grädda i 10 minuter, rör om då och då. Tillsätt kokoschips och grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna och tillsätt sedan russin. Förvara i en lufttät burk.

 

 

Chocolate granola

1 1/4 cup / 600 ml rolled oats (about 180 g)
3 tbsp cocoa powder
1/2 cup / 125 ml almonds, coarsely chopped (about 80 g)
1/2 cup / 125 ml pecans, coarsely chopped (about 80 g)
pinch of salt
75 – 100 ml maple syrup (add until mixture is wet)
1/2 tsp vanilla extract
A couple handfuls of coconut chips
100 ml raisins or optional dried fruit (60-75 g)

Heat oven to 175° (350 F). Mix all ingredients except coconut chips and raisins in a large bowl.
Spread on a baking sheet and bake for about 20 minutes, stirring occasionally. Add coconut chips and bake for another 5 minutes. Add raisins if desired when mixture is completely cool. Store in an airtight jar. Serve with your favorite topping such as berries and milk or yoghurt.

LOADING..