Chocolate chunk oatmeal cookies

Äntligen fredag!
Som ni har märkt så har jag inte direkt varit närvarande den här veckan.. jag har nämligen haft omslagsfotografering till nya boken! Jag kände mig inte 100% nöjd första dagen så jag sparade bakverket i fråga och ”vidareutvecklade” det dagen därpå och vilken förbättring det blev! Nu är jag så nöjd! Man ska alltid lita på magkänslan tror jag. Jag vill så gärna visa det nu trots att det inte är färdigt.
Sålänge kan ni njuta av de här superenkla och underbart goda kakorna. Jag har just tryckt i mig fyra stycken.
Trevlig helg!

Chocolate chunk oatmeal cookies
Cirka 32 kakor

100 g mjukt smör
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 msk mjölk
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 tsk vaniljsocker / 1/4 tsk vaniljpulver)
200 g mjölkchoklad, hackad
150 g mörk choklad, hackad

Värm ugnen till 175°C. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa rumsvarmt smör och farinsocker krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Blanda i mjölk, havregryn, vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och vaniljextrakt. Rör om ordentligt tills en deg bildas. Blanda i hackad choklad.
Klicka ut en rågad matsked per kaka på bakplåtspapper och tryck sedan till något med en gaffel.
Grädda cirka 15 minuter.

Chocolate Chunk oatmeal cookies
Makes 32 cookies

100 g softened butter
150 ml brown sugar (about 100 g)
1 egg
1 tbsp milk
200 ml rolled oats (about 100 g)
200 ml all purpose flour (120 g)
1 tbsp cocoa powder
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tsp vanilla extract
200 g milk chocolate, chopped
150 g dark chocolate, chopped

Heat oven to 175°C (350F). Prepare two baking sheets with baking paper.
Beat butter and sugar until pale and fluffy.
Add milk, oats, flour, cocoa powder, baking powder and vanilla extract. Stir until a dough forms.
Add chopped chocolate and stir until combined. Drop heaped tablespoons of cookie dough onto baking paper and flatten slightly with a fork.
Bake for 15 minutes.

  1. KarinM skriver:

    Tack, vad smarrigt! Bakade dessa igår. Hade bara 100 g mjölkchoklad + 100 g mörk choklad hemma, men det funkade fint det också!

  2. Tack för receptet! Provade de idag, himla goda.

Comments are closed.

LOADING..