Nyttigare våfflor med banan och kanel



Nyttigare våfflor med banan och kanel

3-4 våfflor

Receptet kommer från Top with cinnamon.
Recipe adapted from Top with cinnamon!

60 g rågmjöl / fullkornsmjöl
30 g havremjöl (görs enkelt genom att köra havregryn i mixer)
1/2 tsk kanel
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt, 1 tsk vaniljsocker eller 1/4 tsk vaniljpulver (kan uteslutaas)
1 mosad banan
1 ägg
1 1/4 dl mjölk (jag använde mandelmjölk)
1 tsk vegetabilisk olja (typ majsolja eller solrosolja)

Blanda mjöl, havremjöl, kanel, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt vanilj, banan, mjölk och olja och rör till en jämn smet.
Värm våffeljärnet. Använd ungefär 3/4 dl smet per våffla. Grädda tills våfflan är gyllenbrun.

LOADING..