Hallon- och yoghurtpinnar





Hallon- och yoghurtpinnar

4-6 st

Hallonpuré

100 g hallon, frysta eller färska
1/4 dl strösocker, kan uteslutas för den som vill göra dem nyttigare
1 msk pressad citron
Finrivet skal från 1/2 citron

Yoghurt
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk pressad citron
2 msk honung

Häll hallon, ev. socker, pressad citron och citronskal i en kastrull. Värm och låt småkoka i ett par minuter. Låt svalna och mosa eller mixa till en puré. Sila eventuellt för att bli av med kärnorna.
Blanda yoghurt, pressad citron och honung i en skål. Varva yoghurtblandningen och hallonpurén i glassformar. Låt stå i frysen ca 40 minuter eller tills glassen har stelnat något, stick sedan in glasspinnarna. Låt stå i frysen ytterligare 3-4 timmar. Håll formen under hett vatten några sekunder för att få upp glasspinnarna lättare.


In English:

Raspberry and yogurt popsicles
Makes 4-6

For the raspberry purée

100 g raspberries, fresh or frozen
25 ml (25 g) granulated sugar (omit if you wish to make them healthier)
1 tbsp lemon juice
Finely grated zest from 1/2 lemon

For the honey yogurt
1 cup (250 ml) turkish or greek yogurt
1 tbsp lemon juice
2 tbsp honey

Put raspberries, sugar (if not omitted), lemon juice and zest in a saucepan. Heat and let simmer for a couple of minutes. Let raspberries cool, then mash or mix into a purée. Strain mixture if you wish to get rid of the seeds.
Mix yogurt, lemon juice and honey in a bowl. Layer yogurt mixture and raspberry purée in popsicle molds. Put molds in the freezer for about 40 minutes minutes, then insert a wooden stick into each popsicle. Freeze for at least another 3-4 hours. Run warm water around the outsides of the molds for a few seconds to remove the popsicles.

  1. I’m so going to make these, Linda! Can’t wait to try different variations of these too…rhubarb season arriving. Thank you for the inspiration :)

    Have a lovely weekend,
    Sini

  2. Minna skriver:

    Sök på ”bakerian” på Facebook. Har de inte tagit en av dina bilder på sin sida?

  3. These look so delicious ! Perfect for our summer feeling Autumn here in Brisbane, Australia

Comments are closed.

LOADING..