Våfflor



Våfflor
4-5 våfflor

50 g smör
2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1 ägg

Till servering:
Vispad grädde
Sylt
Bär

Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa i hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och smält smör. Låt smeten svälla i rumstemperatur cirka 15 minuter.
Värm våffeljärnet, pensla med lite smör och grädda cirka 1 dl smet per våffla. Lägg på ett galler och servera omgående med vispad grädde, sylt och/eller bär.

In English:
Makes 4-5 waffles

50 g butter
200 ml (120 g) all purpose flour
1/4 tsp salt
1/2 tsp baking powder
250 ml (1 cup) milk
1 egg

For serving:
Whipped cream
Jam
Berries

Melt the butter and let it cool slightly.
Mix flour, salt and baking powder in a bowl. Add half of the milk and stir until batter is smooth. Add remaining milk, egg and melted butter and stir until smooth.
Leave waffle batter at room temperature for 15 minutes.
Heat the waffle iron according to manufacturer’s instructions. Cook about 100 ml (depending on size of waffle iron) of batter for each waffle until golden brown. Serve with whipped cream, jam and/or fresh berries.

  1. Snygga bilder! Finns ju knappt något godare än hemmagjorda våfflor :)

Comments are closed.

LOADING..