Välkommen till min blogg om yoga

Lisa Näs heter jag och är aktiv på amelia.se mest hela dagarna, men för de flesta av er syns jag inte så mycket. Ibland har jag min byline i nån artikel jag har skrivit så en del kanske känner igen att jag är journalist, kommer från Västerås, gillar flummiga saker som spöken och gärna undervisar i yoga. Ganska ofta känner jag dock att jag har mer att dela med mig av än det som ryms i mitt arbete som webbredaktör för amelia.se, så jag tänkte se om den här bloggen kan fungera som något slags matnyttigt och kreativt komplement, typ.

Lisa Näs blogg om yoga

En blogg om yoga är ju ändå en blogg om… allt

Eftersom yoga är ett av mina största intressen, en ganska nybliven passion (jag tror jag gick på ett yogapass för första gången i Örebro 2010) och även något jag jobbar lite med nuförtiden, vid sidan av mitt vanliga jobb, tänker jag att den här bloggen kommer ha sin utgångspunkt i det. För yoga är inte bara att sitta i lotusställning (det gör jag väldigt sällan) eller att vara supervig (det är jag inte riktigt heller). Min ambition är att utröna mer om detta framöver i bloggen, för det finns mycket att säga om saken.

Blogg om yoga
 Mer sånt här finns på min insta med samma namn: @lisanasyoga

För några månader sen sa min mammas man till mig: ”se till att fortsätta med yogan”, för jag hade väl berättat något som fick honom att förstå vad den betyder för mig. Mitt svar blev ”ja självklart, det är omöjligt att sluta nu”. För det känns så. Jag skulle inte kunna gå tillbaka ett liv utan yoga nu när jag vet hur mycket den gör med mig – framför allt mentalt men också fysiskt förstås.

För några år sedan kände jag aldrig något behov av att sätta mig i stillhet, fokusera på andningen och låta känslor och tankar komma ifatt mig – så som jag behöver nu. Behovet fanns helt säkert där, för det är lätt att jäkta runt och inte ta itu med allt man känner inom sig utan i stället bara köra på, men jag uppmärksammade det inte. Förutom när ångest och panikkänslor bubblade upp, vill säga. Då blev det ju tydligt att allt inte var tipptopp. Det betyder inte att allt är tipptopp hela tiden nu heller förstås, men yogan gör faktiskt allt mycket, mycket bättre. Dessutom är det ju skönt att känna att kroppen är skön att vara i hela dagarna, att sträcka ut mina kontorsstela leder och känna att jag har fler muskler än de jag använder när jag knappar på ett tangentbord och sträcker mig efter kaffekoppen på skrivbordet.

Så nej, det är bara att fortsätta. Och jag kan väl lika gärna dra med mig så många som möjligt i fallet, tänker jag. Så här är jag nu, jag och bloggen. Hoppas du vill komma tillbaka till oss!

  1. Jessica skriver:

    Hej!
    Vad roligt med en yoga-blogg! Det har jag saknat sedan Zandra försvann.
    Jag testade yoga först för ett år sedan och har sedan dess bara tränat sporadiskt. Har inte riktigt karaktär att träna hemma, då jag tycker det blir för svårt och ger upp. Men nu har de lagt in fler yogapass på mitt lokala gym så jag är riktigt taggad att komma i gång ordentligt under hösten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..