Den enda frågan du bör ställa dig i dag (och i morgon)

Hörrni, ta några minuter och se den här videon om du inte har sett den förut (eller se den igen i så fall). Det är Alan Watts som snackar om en enda fråga vi bör ställa oss själva. Egentligen ganska enkel – och superviktig.

Och det är väl lite så som jag tänkte när jag bestämde mig för att ha lämnat landet senast i november (som är min värsta månad), när jag sa upp mig och när jag bestämde mig för att leva mitt liv på ett annat sätt än så som jag har gjort de senaste två åren (med ett kort avbrott på några månader i vintras/våras när jag också var ute och reste och yogade).

Och jag vet inte hur mitt liv kommer att se ut framöver eller var jag bor om ett halvår. Men jag vet att jag vill kunna andas ordentligt utan att andetagen fastnar i bröstet. Jag vill kunna jobba med något som känns meningsfullt och som ger mig energi. Jag vill känna mig fri, bidra med det som just jag är här på jorden för att göra och jag vill ha en dos av yoga i mitt liv, varje dag. Gärna sol också. Jag tycker inte att det är för mycket begärt ändå.

alan-watts-den-enda-fragan-video

Så se det här klippet och fråga dig själv: What do I desire?

Och låt mig citera detta, eftersom det är så vettigt sagt:

”If you say getting money is the most important thing, you will spend your life completely wasting your time. You will be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing things you don’t like doing.”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..