Healing sounds och nytt favoritinstrument

Åh det är så härligt att vara i ett yoga-community igen fullt av hälsosam mat, intressanta yogaklasser och folk som är ännu flummigare än vad jag är.

 

I går anlände jag och Alex till Koh Phangan där vi mötte upp Alex kompis Stefan. Eftersom vi fortfarande var lite svaga efter matförgiftningen bestämde vi oss för att gå på en sound healing meditation. Det är sånt jag antagligen aldrig skulle ha gjort för några år sedan. Då hade jag avfärdat det som alltför flummigt och endast intresserat mig för de fysiska yogapassen. Men nuförtiden tycker jag att det är jättehärligt att utforska nya saker och sätt att meditera eller yoga.

alex-stefan

Så vi gick dit (Orion Healing Center) samtidigt som solen gick ner, och lade oss tillrätta på mattorna framför en uppsjö instrument. Och det hela började superduperflummigt, vi skulle skicka kosmisk energi med våra fingrar till lärarna och deras nya gong (ni vet sån där rund metallmojäng som de slog i på Fångarna på fortet, typ). Men är man bara öppen och följer med för att se vad som händer så slutar det oftast bra, är min erfarenhet.

Den en och en halv timmen som vi låg där och blundade spelade tre lärare på olika shamaniska instrument. Första halvtimmen låg jag mest och tänkte på att jag borde blogga mer, på jobb och framtiden och att jag inte tycktes kunna andas ordentligt. Men sedan släppte det till slut och jag hade en riktigt härlig meditation där jag kände instrumentens vibrationer i hela min kropp. Jag kände mig riktigt renad efteråt, och det är väl kanske därför som sessionen också kallas ”sound bath”, för man ligger där helt omgiven av ljud och vibrationer. De flesta vackra och härliga.

Jag var på en liknande meditation en gång på Yasuragi när vi var där på konferens med jobbet. Det var fantastiskt (även om det var färre instrument där, mest gong:ar tror jag) och därför var jag sugen på att testa det här med.

OCH jag fick också testa ett spännande indiskt instrument igår som låter såå himla fint, Hapi drum. Ska se om jag har råd att köpa en sån en dag. Mina kommande yogaklasser skulle bli magiska med den har jag en känsla av.

Obs! Inget här är spons, bara tips från mig till er <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..