Att acceptera när det inte går som tänkt

I dag var dagen när inget gick som planerat. Som att livet bara "nej nu har ni haft det lite för bekvämt ett tag, kom inte här och tro att ni styr över saker och ting". 

Egentligen började det redan i går under första dagen av vår Sound healing-kurs. På eftermiddagen började hotellet intill borra i marken, vilket lät superhögt och inte var ultimat att meditera till. Om man inte ens hör vad man tänker är det inte så lätt att lyssna inåt, till ljuden i ens egen kropp (som var en del av en övning).

Vår lärare föreslog att vi avslutade dagen en timme tidigare och tog på sig uppdraget att hitta en lugnare kurslokal till dag två.

rishikesh-hall

Här är alltså stället där vi skulle ha hållit till i två dagar.

instrument-sound-healing

Instrument! Kul!

I morse visade det sig dock att vår lärare inte hade lyckats hitta något annat ställe att vara på. Så den andra och sista dagen av kursen blev inställd. Och eftersom Alex och jag åker till Nepal på fredag finns ingen möjlighet för oss att ta igen den andra kursdagen senare. Synd, eftersom jag var så pepp på att lära mig detta.

Med hela dagen fri bestämde vi oss i stället för att gå på vår favoritlärares yogapass. Glada i hågen (det är ett roligt uttryck faktiskt, ska använda det mer) gick vi dit – bara för att upptäcka att lärar-Mittra var sjuk och passet inställt. Jahopp. I stället gjorde jag och Alex vår egen yoga i salen, vilket inte var så dumt det heller.

yoga-vini-rishikesh

Ruskigt bra yogaklasser som hålls här i vanliga fall!

Så den här dagen blev lite annorlunda än våra andra dagar här och vi fick en påminnelse om att acceptera det livet ger oss när det inte går som vi har tänkt.

  1. Vilken tråkig upplevelse det låter som, Alexandra! Har hört andra som också har gjort TT här och som inte var helt nöjda… Mest pga för stora grupper och ”factory”-känsla på hela kursen. Men har också hört folk som är nöjda :) Svårt att hitta rätt kan jag tänka mig!

  2. Får flashbacks från mina två månader i Rishikesh för två år sedan! Gick 200 h YTT 30 dagar, fyra av fem lärare dök aldrig upp pga ”sjukdom” någon munk kände sig offended av oss västerlänningars frispråkighet vilket ledde till inställda klasser. Det borrades i mitt huvud , och samma visa med att hitta andra kurslokaler… You bet att dom gjorde! Oförutsedda saker kan inträffa men det går inflation i bristande respekt till betalande yogis i dessa trakter. Inte okay!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..