En enkel övning i mindfulness

I dag kom jag på vad som är den bästa mindfulness-meditationen: att gå ut i naturen och känna lite på berg och stenar.

Så har vi tillbringat de senaste två dagarna på Teneriffa. Norra delen av ön. Smala, slingrande serpentinvägar och restauranger som är stängda när man vill äta middag. Men så kanske det är i april i de delar som inte är de mest turistiga. Det är skönt ändå förstås.

I förmiddags gav vi oss ut på en promenad. Jag, Alex och Alex pappa som gör oss sällskap här i en vecka. Jag var inte riktigt närvarande till en början. Huvudet var fullt av tankar på jobb och mejl jag precis läst. Allt kändes inte hundra men vad passar då bättre än att ge sig själv lite frisk luft och natur? Synd att en ibland glömmer hur gott det gör bara. Jag hade definitivt glömt det klockan elva i morse.

Vi gick här bland grönskande berg.

teneriffa-berg

Och sen kom vi ner till vattnet och gick i en evighet längs stora och små stenar.

teneriffa-promenad

Och medan vi gick där, där det var lite svårt att ta sig fram på vissa ställen, tog jag stöd av klippväggar och stora stenar och kände den varma, lite smutsiga stenytan under handflatan.

Jag kände runda stenar och kantiga stenar under mina fötter. Fokuserade i säkert en timme enbart på att ta mig fram (cred till Alex 75-åriga pappa som följde med utan problem!). Klurade över vilken sten som passade bäst att kliva på härnäst, parerade kroppstyngden när någon sten under mig vickade av mitt kliv.

Där och då försvann såklart alla tankar på jobb, mejl, saker som borde göras, artiklar som borde skrivas etc. För det är omöjligt att inte vara mindful i en sådan situation. Och då var det ändå bara en hederlig strandpromenad, om än i något knivig terräng.

Men ändå, så jävla enkel och lättillgänglig meditation. Man behöver liksom inte krånga till det egentligen. Man behöver inte försöka sitta i lotusställning i ett tyst rum med tända ljus och rökelser och andas och försöka att inte tänka. Man kan ju också bara gå ut i naturen.

Här kommer lite bonusbilder på vår omgivning:

teneriffa-berg-utsikt

Utsikten från vår takterass (!):

teneriffa-utsikt2

Och samma vy i kvällningen:

teneriffa-utsikt

Tack livet för den här dagen. Den var fin.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..