En metod för att minska världens plast- och skräpberg

Ett inspirerande klipp och tankar om något så osexigt som... plast.

Alex är en riktig anti-plast-kämpe. Varje gång han surfar eller badar i havet kommer han upp på stranden med badbyxfickorna fulla av gamla plastpåsar och annat plastskräp. När vi vandrade Annapurna circuit gick han ständigt och plockade upp plastförpackningar från energibars som andra turister slängde i naturen – på flera tusen meters höjd där ingen som helst sophantering finns. Suck.

Hans medvetenhet har i alla fall fått mig att tänka mer på hur man kan undvika att köpa onödiga plastprodukter och påsar, vilket känns bra!

I dag visade han mig det här klippet om en ”Package free shop” där alla varor antingen saknar förpackning helt, eller är förpackade i något som går att kompostera. Hur bra är inte det?

När vi var i Nya Zeeland och bodde några nätter hos Alex super-anti-plast-och-återvinnings-kompis Josephine (alltså det är något bra, bara så många steg framför mig och många andra!) tog hon med sina tomma schampo-, tvål- och tvättmedelsförpackningar till en butik, Ecostore, som fyllde på innehållet. Detta alltså för att undvika att köpa nya plastförpackningar varje gång och för att köpa produkter utan kemikalier och annat skit.

Om någon vet om det finns något sådant i Sverige eller Europa får den gärna tipsa. Jag har inte hört om det i alla fall men det är ju superdupersmart, eller hur?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..