Ge dig själv lite närvaro i present

Om ett dubbelt budskap som vi hittade, på en plats där det kanske passade sig extra bra att vara just ”present”.

Jag och Alex berättar ofta för varandra om saker vi läst i artiklar eller böcker vi håller på med. När vi körde längs kusten häromdagen stötte vi på den här geniala skylten:

feel-the-moment

Jag kom att tänka på något Alex läste upp för mig förut, från sin bok ”Sacred Economics” av Charles Eisenstein:

”The more monetized society is, the more anxious and hurried its citizens. In parts of the world that are still somewhat outside the money economy, where subsistence farming still exists and where neighbors help each other, the pace of life is slower, less hurried. In rural Mexico, everything is done mañana.

A Ladakhi peasant woman interviewed in Helena Norberg-Hodge’s film Ancient Futures sums it all up in describing her city-dwelling sister: ‘She has a rice cooker, a car, a telephone – all kinds of time-saving devices. Yet when I visit her, she is always so busy we barely have time to talk.’”

Sista meningen är väl verkligen huvudet på spiken, eller vad säger ni?

Hur som helst, vill man inte stressa runt hela tiden kan man inspireras av skylten ovan och försöka bli medveten om nuet. För här och nu är bara här och nu – och det är väl en alldeles underbar present att ge sig själv. Att bli medveten om det och att vara det.

Läs mer på ämnet här:
Därför är mindfulness en superpower
En enkel övning i mindfulness

 

  1. Åh kul att du är här Emilia! Det tycker jag att du ska försöka med, det låter bra!

    Det första jag kommer att tänka på (och kanske det enklaste sättet) är yogaglo.com. Där streamar man yogaklasser och kan välja mellan olika lärare, typer av yoga och hur långt pass etc. Superbra! Jag har använt det en hel del i perioder.

    Finns ju också svenska motsvarigheten Yogobe och det kanske är bra, har inte testat. Kollade in det någon gång men tyckte inte att det kändes lika proffsigt som yogaglo och dessutom gillar jag inte svenska översättningar av yogatermer :P

    Jag kan tipsa om lite youtubers i ett eget inlägg. Tror dock det är klurigare och mer tidskrävande att hitta bra hela pass på youtube. Finns mycket bra tips och tricks dock om specifika övningar!

  2. Emilia skriver:

    Åh vad fint! Så kul att följa med i ditt resande! Jag vill verkligen komma igång med yogandet hemma i vardagsrummet, har du tips på någon bra yoga-dvd/app/youtuber?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..