Trist med alla #metoo men ta inte bort ”livets smuts”

Men alltså, vad säger den här människan? Jag blir helt bestört.

”Vi måste förstå att en utslungad anklagelse inte är samma sak som ett bevisat brott.”

säger Erik Hörstadius i TV4 och javisst, så fungerar Sveriges rättssystem. Fine. Men sen?!

”Det andra som är OTROLIGT viktigt är att vi får inte ta bort det som handlar om vardagens och festens glädjerika flört, den lite halvfulla farbrorns tafs som inte är illa menat. Livets smuts. Och livets glädje att människor gör bort sig…”

Video 1 av 2 För det första: Det är så otroligt symboliskt att vissa väljer att prata om att hänga ut folk på nätet nu! Nu när det handlar om våldtäktsmän! Ett brott man aldrig tagit på allvar. Återigen skyddas förövarna, av andra män och av rättssamhället. • För det andra: Han förminskar och ifrågasätter kvinnors upplevelser genom att säga att man inte ska ta anklagelser på allvar. • För det tredje: I det här klippet redovisar han väldigt tydligt det synsätt många män har på sexuella trakasserier. Det synsätt som gör att män fortsätter att tafsa, tjata och våldta kvinnor. • För det fjärde: Om hans döttrar aldrig råkar ut för ett sexistiskt skämt eller någon som gör bort sig på fyllan har vi kommit långt, men när det fortfarande finns män som uttrycker sig såhär och inte tar den här typen av brott på allvar kommer det aldrig att ske! • För det femte: Att ta tv-tid för att prata om fest, fylla och flört är att skada kampen och att förstöra för alla kvinnor som kanske äntligen får sin röst hörd. – Edit: jag har tagit bort kommentarsfunktionen av respekt för hans familj

A post shared by Min instagram (@1337likes) on

1337likes säger det väl som vanligt.

Herregud. Jag blir så jävla trött. SÅKLART kommer dessa ord från en gubbe. Sånt här får mig att tappa hoppet och vilja gömma mig under en sten. Men vet ni vad som vore en bättre lösning i stället för att jag som kvinna än en gång ska anpassa mig till patriarkatet? Om alla dessa idiotmän och gubbar kunde följa med Elon Musk upp i rymden och helt enkelt inte komma tillbaka.

Och om du inte läst, häromdagen skrev jag också om #metoo.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..