Kärleksförklaring från en gräsänka

Åh den här känsligheten hörrni. Skulle kunna gråta vilken sekund som helst. Tidigt i morse åkte Alex och kompisen till Wien. I eftermiddag kör jag själv till flygplatsen och far till Sverige. Jag var nära att gråta redan i går när vi gick och la oss för att jag saknade Alex, trots att han låg intill mig i sängen.

Vetskapen om att nu ses vi inte på ett par veckor. Magen kommer att ha blivit ännu större när vi ses nästa gång och han kommer inte att ha hållit om den varje dag under den tiden. Och visst jag ser fram emot att vara i Sverige och träffa familj och kompisar, men ändå… Har aldrig umgåtts så intensivt med någon som med Alex – och älskat det.

19 länder tillsammans sedan drygt ett år, alla otaliga flygresor och gånger jag sovit mot hans bröst. Han som fick mig att inse storheten i dubbeltäcke, som tar hand om mig som ingen annan och som har världens finaste och mjukaste händer. Han som ibland gör mig galen när jag tycker att han lägger sig i mitt jobb men som också pushar mig, stöttar mig, trycker på för att jag ska ta mer betalt och som kommer med idéer som jag först inte tror på men som sedan fungerar.

Jag ville alltid ha det i en partner – någon som förstår vad jag är ute efter och som kan stötta mig i det. Någon jag kan vända mig till för vettiga råd i stället för att alltid ringa mamma.

Han som löser alla situationer direkt, som tar tag i saker och förhandlar på ett sätt som får svensken i mig att bli totalt obekväm eftersom han i mitt huvud är jobbig och krånglig. Allt för att vi ska få det så bra som möjligt, och för att JAG ska få det så bra som möjligt.

Han som får mig att skratta varje dag och som väljer film, restaurang eller musik utifrån vad han tror att jag kommer gilla och sedan har rätt om saken. Han som inte tillbringat särskilt mycket tid i köket i sitt liv men som med stor entusiasm tar sig an nyplockade oliver och sköter om dem som sina bebisar. Han som ständigt är beredd att ta in nya fakta, nya synsätt och att lära sig om saker han aldrig funderat över förut.

Bästa Alex.

Nu är det 😭 här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..