Nytt på fiffi-fronten: Ballongdildon

Alltså jag måste berätta om veckans besök hos Tanya, alltså fysioterapeuten jag går till för att förbereda mig och min kropp inför förlossningen. Jag har ju tidigare skrivit om att jag börjat träna med en ”antenn”, men nu hörrni, nu har vi tagit fram det tyngre artilleriet.

I går, efter att Tanya stoppat in fingrarna i mig och konstaterat att mina bäckenbottenmuskler blivit starkare, kände hon djupare i fiffi – och här skedde ett intressant möte mellan fysioterapi och tantra ska jag säga er! Inom tantran finns något som heter Yoni massage, vilket helt enkelt är en massage av fiffi som syftar till att lösa upp spänningar och öppna upp för njutning. Läs mer om vad Yoni massage är här eller Maxinne Björks upplevelse av en sådan här. Själv fick jag en i Indien som jag kanske berättar mer om en annan dag ;)

Hur som helst, Tanya hade aldrig hört talas om Yoni massage men det var ju i princip vad hon höll på med, fast kanske i en lite mer klinisk setting. Så med sina fingrar djupt i mig hittade vi några punkter som var spända. När hon tryckte på dem (kanske fyra olika ställen) var det ganska obehagligt. Hon tryckte på varje punkt en stund medan jag fick fokusera på att andas och slappna av, slappna av, slappna av. Intressant, jag visste inte ens att jag hade de där osköna punkterna.

Hur som helst. Efter det tog hon fram den här dildo-liknande grejen:

”Oj!” utbrast jag när jag fick se denna, iklädd en kondom. Sedan stoppade hon in den i mig och pumpade upp den lite i taget, precis som en ballong. Om jag förstod det rätt gör man alltså detta för att öka flexibiliteten i fiffi. Medan hon pumpade fick jag säga hela tiden om det kändes okej eller om det kändes obehagligt igen, så där som när hon tryckte på mina punkter.

Efter en stund kände jag att ”nu, nu börjar vi nog närma oss ett obehag här” och då lät hon den vara. Då var ballongdildon 19 cm i omkrets. Obs, ej diameter som jag först fick för mig, haha.

”Hur stort är ett bebishuvud?” undrade jag och fick till svar:

”34 cm ungefär”.

Jaha ja. Har lite kvar att töja alltså 😬 Enligt Tanya kan man töja 05,–1 cm per session.

Nu vet jag inte om fysioterapeuter i Sverige jobbar på samma vis som i Portugal, men här hittade jag ett intressant inlägg hos Baking Babies för den som vill veta mer: ”Gå till en fysioterapeut för min bäckenbotten, va?”

Ja, det var senaste nytt från fiffi-land.

PS. Tack för era bra kommentarer till förra inlägget! Var så intressant att få höra vad ni är nyfikna på och redan uppskattar med den här bloggen. Verkligen till bra hjälp för mig ❤️

  1. Lisa skriver:

    Ja, det är verkligen spännande! Det ska väl göra en beredd för en så bra förlossning som möjligt! Ska ta reda på mer om detta!

  2. Ellen skriver:

    Men gud! Har faktiskt inte hört någon som gått tilll fysioterapeut som gravid inför förlossning men verkar ju vara minst sagt spännande! Men vad är syftet egentligen med töjningen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..