Sånt flum som inte ens jag förstår mig på

Alltså den senaste tiden har jag läst och hört på ett par ställen att när man sover dåligt i slutet av graviditeten är det kroppen som ”gör en beredd för nätterna sedan när bebis är ute”. Det kanske bara är från ”flummigare källor” jag har hört det – och vanligtvis gillar jag ju sådant – men det här makes no sense at all.

I morse vaknade jag vid fyra och kunde inte somna om. Gick upp och kissade och lyssnade därefter på Yogagirls ”Birth story” (första avsnittet i hennes podd ”From the heart”, intressant!). Låg fortfarande bara och vred på mig och stuvade om kudden bakom ryggen, under magen etc men kunde inte sova. Så jag lyssnade på ett avsnitt av Värvet också. Framåt sextiden somnade jag väl i alla fall.

Men alltså, hur skulle detta förbereda mig för att vakna massa om nätterna om en eller två månader? I så fall har jag väl övat alla sådana nätter i hela mitt liv? Det hade ju varit mycket mer logiskt om kroppen såg till att jag sov jättebra nu sista tiden, för att vila upp mig och göra mig avslappnad. Om kroppen liksom ”nu måste du vara utvilad och harmonisk så att bebisen känner sig trygg nog att vilja komma ut”. Men nej.

Eller finns det något vettigt belägg bakom detta påstående? Upplys mig gärna i så fall.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..