I stället för julstress

I dag var jag och Alex och hälsade på hos en man som vi träffade för ett tag sedan. Han är från Tyskland och bor här med sin fru och två barn och det var ganska mycket hippiestämning på deras ”farm”.

Har ni sett filmen Captain Fantastic så förstår ni på ett ungefär – och har ni inte sett den blir det mitt jultips till er! Underbar film.

I morgon bitti ska jag provsmaka en grapefrukt från deras odlingar, till frukost. Vilken lyx va!

Hur som helst, barnen på 8 och 9 är hemskolade av mamman som är lärare. De odlar alla möjliga grönsaker och frukter (även lite cannabis hade hittat dit av sig själv men de rökte inget, ”vi äter bara bladen, barnen tycker det är jättegott”). De bjöd oss på en utsökt lunch och vi hade med några lussebullar, som vi bakade häromdagen, som gick hem hos hela familjen. Två hundar samt grannens hund sprang fritt både inne och ute.

Inne i huset var det en aning (okej, jätte!) rörigt för min smak och när jag gick på toaletten såg jag ingen tvål och torkade händerna på ett badlakan som hängde på duschdraperistången. Haha, jag skulle aldrig bjuda över folk till ett hem i det skicket, men samtidigt tycker jag att sådant är så underbart befriande jämfört med mitt perfektionisttänk. Att de ba ”ja, kom när ni vill” och så förbereder de lunch medan vi är där och de är inte ett dugg bekymrade över att det är stökigt överallt (fast det är det säkert inte i deras ögon, bara i mina?) och inte finns någon handduk i badrummet.

När vi åkte därifrån hade vi varit där i typ fyra och en halv timme och bara hängt. Kollat in deras odlingar, trädgård, ätit, fikat och ritat med barnen. Väldigt trevligt. Men det här var alltså dagen före julafton och de var hur chill som helst. Kan inte finnas många familjer i norra Europa som har tid och ro för sånt den 23:e december? Uppfriskande, kändes det i alla fall.

Och hörrni, god jul kära läsare! Hoppas ni får det mysigt och hinner andas och slappna av om ni är lediga! Och om ni är som jag mår ni säkert också bra av att bli påminda om att allt verkligen inte behöver vara perfekt bara för att det är jul och man har gäster hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..