Igångsättning på g?

I dag var jag hos läkaren. Åkte själv för första gången eftersom Alex hade svenska-seminarium på Skype precis då (ja, han läser ”Swedish for beginners” via Folkuniversitetet!).

Gjorde CTG, vägde mig, lämnade urinprov, tog blodtryck och stick i fingret. Det har vi gjort vid de senaste veckornas kontroller också. Sedan var det dags för ultraljud inne hos läkaren och där konstaterades att jag hade lite fostervatten. Det hade jag vid förra veckans kontroll också och det hade tydligen inte blivit bättre. Snarare mindre verkade det som. Så kanske var det fostervatten jag läckte häromdagen när jag tyckte att jag skrattade så att jag kissade.

Så nu verkar det som att jag kommer bli igångsatt ganska snart. Läkaren skulle diskutera med en annan läkare och sedan ringa. Det beskedet gjorde mig lite ledsen. Jag vill ju att bebisen ska få komma av sig själv när den är redo, men vad ska man göra. Hittar tyvärr mest bara skräckhistorier om igångsättning förutom kommentarerna till det här blogginlägget hos Ebba von Sydow.

Så jag får väl fokusera på att det faktiskt finns de som har haft bra upplevelser och tänka på dig som kommenterade häromdagen, när jag skrev att jag inte hade gjort färdigt min birth plan, att ”det blir aldrig som man tänkt sig ändå”. Nej, det kanske inte blir det. Jag får seriöst försöka vänja mig vid den tanken nu. Bebisen kommer ju att komma ut i alla fall, på ett eller annat sätt.

 1. Lisa skriver:

  Något sent men tack för era fina, stärkande kommentarer! Det betydde mycket att få läsa om era BRA erfarenheter och kunna suga i mig av er positiva attityd! Stort tack för det, kramar till er alla!

 2. Åh så bekant det känns när jag läser det här. Juni 2016 skulle jag föda vår andra dotter. Två veckor före bf så upptäcktes att bebisen var liten i växten och att jag hade lite vatten. Allt annat med ctg och mätningar av navelsträng, blodkärl och moderkakan såg bra ut. Vi gjorde dessa undersökningar var 4e dag till bf. Då blev jag planerat igångsatt och det gick jättebra. Kroppen var redo och svarade direkt (Aj!😆) på ballongerna de satte in. Sedan blev det lite pauser i.o.m att de ville vänta in och ha läkaren tillgänglig innan de satte igång vidare. Så ungefär 12 timmar från start tills hon kom ut. Sista timman från 5 cm öppen till krystvärkar m.h.a värkstimulerande och 10 minuter krystningar så vips låg hon på mitt bröst. Helt fantastiskt. Tens-apparat, lustgas och epidural använde jag, precis som första gången. En så häftig upplevelse att föda barn. Lycka till! 💞

 3. S skriver:

  Jag har också haft lyckad förlossning med igångsättning! Du fixar detta! Jag skickar styrka o kärlek via universum, namaste :)

 4. Anya skriver:

  Instantly shares search engines to upgrade there index of the backlinking website after a submission has been confirmed.

 5. My skriver:

  Hei! Har fött ett barn m igångsättning och hade en mkt positiv upplevelse. Allt kändes så tryggt och bra. Men kom ihåg att jag grät för jag ville att det skulle komma igång naturligt. Skulle egentligen ha fött på en avdeling för naturlig födsel o kände mig så misslyckad. Men det blev så bra ändå. Lycka till!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..