Min första (fast egentligen andra) mors dag

För ett år sedan var jag och Alex på Lanzarote. Min mens var några dagar sen och jag sa halvt på skämt, halvt på allvar till Alex ”Tror du att jag är gravid?”. Vi köpte ett graviditetstest men läste att man helst skulle göra det först när mensen var en vecka sen. Jag bestämde mig för att vänta en dag till och således göra testet på min födelsedag, som också inföll på mors dag.

Så på födelsedagsmorgonen var jag uppe tidigt och kissade på stickan. Och det var ju positivt. Tänk att Ella redan var med oss där och då.

På kvällen gick vi ut och åt middag och jag var så här piffig:

En annan dag låg jag med min ”mensvärk” och ömma bröst och var trött på den här (ytterst osköna!) stranden, medan Alex surfade. Jag kan inte säga att jag saknar den där första gravidtiden direkt. Dock är det ju något lite magiskt att veta att man håller på och skapar ett liv i sin kropp, fast det inte syns och knappt någon vet än. Sån fin – och hisnande – hemlighet!

Ett år senare firar vi i dag min första mors dag! Eller egentligen andra då. Vilken grej va. Bild från i går när jag var ute och gick promenad med Ella i bärselen. Jag har börjat göra det hennes sista nap för dagen, då är det inte så varmt längre och vi kan gosa lite innan det är läggdags för henne.

I morgon fyller jag 30 och har fått vara mamma åt den här tjejen i fyra månader.

Tänk så mycket som kan hända på ett år! Tack för det, livet <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..