Tillfälligt ensamstående mamma

Alex är och tar någon slags seglarlicens så jag har varit ensam med Ella i tre dagar och två nätter. I Sverige hade jag ju antagligen i ett sådant läge passat på att bjuda över en kompis eller min mamma någon natt. Men här har jag ingen sån nära vän. Fy vad sorgligt det ser ut i skrift. Men det har varit okej ändå.

Jag var lite smånervös över hur det skulle gå faktiskt. Ella är inne i sin fjärde utvecklingsfas och såå grinig. Men tiden har gått fort och i kväll ska vi hämta hem Alex igen från havet. Det blir skönt. Jag är glad att jag inte är ensamstående mamma. De här dagarna har jag nämligen påmints om hur det var alla år jag var singel.

Som i går. Vi var iväg och handlade lite och köpte ny bikini till mig (!) på dagen och när jag kom hem var diskmaskinen fortfarande inte urplockad och disken var kvar i diskhon. Precis så som jag lämnade huset på morgonen. Det där kunde jag bli så himla less på när jag var singel, att ALLT alltid var upp till mig. Lämnade jag lägenheten i en enda röra var det så jag fann den så när jag kom hem också. Tog inte jag ut soporna gjorde ingen annan det heller. Men saker får liksom nya proportioner med en bebis i bilden.

När jag har lagt Ella de här dagarna har hon vaknat igen minst en gång, typ 40 minuter senare. Så läggningarna har dragit ut på tiden och jag har kommit ner från sovrummet vid 21-tiden. Då vrålhungrig eftersom jag inte hunnit äta middag och ingen har förberett någon sådan heller. Jag brukar tänka att jag borde gå och lägga mig vid 22, men när min dyrbara kvällsfritid börjar först vid 21 blir det ju inte mycket kvalitetstid till mig själv innan det är läggdags. Särskilt inte när jag då måste fixa något att äta, röja lite i köket och kanske hänga tvätt. Snipp snapp snut så var mammas egentid slut. Då har jag ändå låtit mig själv göra minsta möjliga de här dagarna för att jag också ska få ha lite skoj.

Så jag har gått och lagt mig sent. Och vaknat på morgonen (ja, alltså natten med ju förstås) av att Ella har pillat mig i ansiktet med naglar som jag borde ha klippt för flera dagar sedan.

Nej, det blir bra att få hem Alex igen. Men nyttigt att få lite perspektiv också, antar jag.

  1. Ellen skriver:

    Men som singel (eller utan barn) kom man också hem till ett städat hem om man lämnade det så! Not so much efter barnen ;P

    1. Lisa skriver:

      Haha jag vet, tänkte också på det men kom fram till att det inte var så ofta det höll sig städat någon längre stund ändå… 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..