Glidmedel är det bästa

Plats nr 1 på min topplista över sexhjälpmedel är utan tvekan ett vattenbaserat glidmedel. Glidmedel gör verkligen mirakulösa underverk för mig när det gäller min sexuella njutning. Ska jag vara ärlig finns det en flaska glidmedel i nästan varenda rum hemma. Så där lite utifall att något härligt ska hända i just det rummet eller bara för att det är kvarglömt. Det är ju inte heller något som barnen reagerar över om det råkar stå framme. Vi är så pass beroende att vi säkert beställer en ny flaska i månaden.

Glidmedel bidrog till mitt orgasmiska jag

Min mans fingrar på min klitoris eller i mig utan något glidmedel är inte i närheten av så skönt som det är med glidmedel inblandat. Kanske bara en tredjedel så skönt och orgasmkänslan fördröjs. Sannolikt är glidmedel en anledning till att jag njuter mer av sex nu efter barnen kom än innan. Och det är definitivt en stor anledning till att jag blivit mer orgasmisk.

Inget vi anade

Innan vi fick barn använde vi betydligt mindre glidmedel. Om än alls. Jag visste helt enkelt inte att det skulle visa sig vara så stor skillnad med och utan. Och varför vi sedan började använda det berodde nog på att vi ville vara mer skonsamma mot mitt kön efter barnafödande. Och sen har vi inte kunnat släppa det där med glidmedel utan snarare bara utökat användningen av det.

Stor skillnad på saliv och glidmedel

Saliv kan ibland räcka utvändigt, men det blir mycket fuktande fram och tillbaka, och det tar oftast längre tid och kräver mer mental och fysisk upphetsning därtill. Med glidmedel har man mycket gratis och utgångspunkten är mer skön.

Störst skillnad vid G-punksmassage

Störst skillnad gör det dock vid G-punktsmassage. För hur blöt jag än är så räcker det inte så långt när min man ska trycka på G-punkts-knappen. För G-punkts massage är sjukt stor skillnad med och utan glidmedel tycker jag. Denna njutningsform kräver absolut glid. Jag älskade att bli tryckt på denna punkt som 25-åring utan glidmedel också, men det var aldrig i närheten av ”komma-skönt”.

Vattenbaserat vs silikonbaserat

Och då har jag inte ens berört det anala där det ju är väldigt viktigt att ha glidmedel för att inte ta skada och inte minst för att göra det skönare. Och fisting där en halv flaska går åt varje gång, typ. Vi använder ett vattenbaserat glidmedel, men fick nyligen tips om att använda silikonbaserat vid fisting. Nu var det ganska länge sedan vi hade fisting, men jag blir nyfiken att testa med silikonbaserat. I duschen har ju silikonbaserat glidmedel sina fördelar, men annars älskar jag vattenbaserat. Jag vill kunna tvätta bort det lätt efteråt. Och glidet är ju jättebra med vattenbaserat, även om man kanske får fylla på lite ibland.

Glidmedlet har gjort underverk

För mig har, som ni märker, glidmedel verkligen gjort underverk. Så jag kan verkligen rekommendera att börja använda glidmedel i högre grad. Detta gäller även om man själv tycker att man blir tillräckligt blöt ändå. Det är inte det som är grejen. Med ett bra glidmedel blir det helt enkelt bara skönare.  Min man kan smeka mig utan och då tar det tid. Går han då och hämtar glidet är jag nära på bara några minuter. Det är som tändvätska på en eld, som socker i en kaka, som sol på stranden. Det gör enorm skillnad, till det positiva. I alla fall på mig. 😉

Det glidmedel vi använder

Det finns mängder av olika glidmedel. Men det vi fastnat för och alltid köper är ett vattenbaserat organiskt glidmedel som heter ”Sliquid Organics Natural Gel” (reklamlänk). Av någon anledning så verkar de bara säljas i mindre flaskor (125 ml) i Sverige. Men eftersom vi nyttjar så stora mängder så brukar vi därför istället köpa den större flaskan (255 ml) utomlands (reklamlänk). I snitt går det nog åt nästan en sån flaska i månaden. Men det är definitivt värt varenda krona 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Ulrika skriver:

  Tack för din 10 i topp! Spännande läsning likt dina andra inlägg!

  Älskar glid men en liiiiten nackdel är att vi vill gärna mixa oralt med samlag men med olja på fiffi känns det inte så mysigt att min man ska ner på mig då…

  Ha det gott ; )

  1. Liw skriver:

   Tack!
   Med vattenbaserat luktfritt tycker jag det känns bra med oralt men här kan man ju tycka olika 😊

 2. Niclas skriver:

  Glidmedel håller jag med är en riktigt bra uppfinning som förhöjer känslan. Vi använder det ganska ofta men använder då silicon (Pjur) då vi testat RSFU vattenbaserat och kanske inte varit helt nöjd. Vi började med glidmedel efter att ha testat lite analt och då var silicon perfekt. Nu har vi fortsatt att använda glidmedel även om vi inte kör penetrerande sex. Det finns såklart bättre och sämre produkter men vi har varit nöjda med siliconvarianten. Det betyder inte att vi inte kan prova vattenbaserat igen..

  Vad är skillnaden mellan vatten och silicon annat än att silicon sitter kvar bättre och att man inte behöver fylla på så ofta? Någon som testat båda och kan ge rättvisa + och – för båda sorterna?

  1. Liw skriver:

   Ja det är ju absolut drygare med silicon. Hade man behövt fylla på väldigt ofta med vattenbaserat hade jag inte tyckt det var värt det. Men jag tycker inte man behöver fylla på så himla ofta.

   Det är ju ffa så mycket lättare att tvätta bort. Men visst om man har ett skyddslakan under spelar det väl mindre roll. Men hur mycket man än tvättar efteråt sitter det ju kvar mellan benen. Vilket iof kan vara läckert till morgonen efter…För och nackdelar, som med allt 😉

   För mig ”vinner” vattenbaserat men det kan ju lite bero på att jag slappnar av mer med det för att jag tillåter min man att skvätta runt mer med den och blir inte pedant för fläckar och spill ☺️

 3. Elin skriver:

  Kanske skulle testa, aldrig gjort..

  1. Liw skriver:

   Värt att testas är det definitivt!

 4. Björn skriver:

  Tack för att du delgett din lista. Väldigt spännande resultat. En del oväntade, en del väntade. Många härliga tips har vi ju fått också 🙂

  1. Liw skriver:

   Kul att du tycker det! 😊

 5. Pärla skriver:

  Jag har helt ärligt aldrig använt glidmedel, aldrig tänkt på att de kan ha sån effekt. Men det verkar ju vara otroligt höjande för dig. Kanske får införskaffa ett..

  1. Liw skriver:

   👍👏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Nu närmar vi oss absoluta toppen på min topplista över mina sex bästa sexhjälpmedel och på plats nr 2 hamnar skyddslakan. Dvs ett vattentätt lakan som man kan lägga som överdrag på sängen eller soffan eller var man nu vill ha sex. Kanske lite oväntat toppval, men det är faktiskt något som har gjort under för mig.

Vill känna mig trygg och avslappnad

För att jag ska kunna släppa fram mitt fulla sexuella Liw så måste jag känna mig trygg och avslappnad. Speciellt när det gäller orgasmer och då inte minst fontänorgasmer. Om man normalt sett brukar prata om blöta fläcken i sängen efter att man haft sex och killen kommit så är ju blöta fläcken efter att jag kommit med en fontänorgasm en blöt fläck på en helt annan nivå. Och det gör ju att man helt enkelt håller tillbaka om man inte har något skydd för sängen eller soffan. Men när vi började använda skyddslakan öppnades mer eller mindre en ny värld för mig. Jag upptäckte att jag kunde slappna av på en djupare nivå och jag började spruta mer och mer ju tryggare underlag jag hade.

Har kanske alltid fontänkommit lite?

Jag har tidigare berättat om att jag haft svårt att komma. Med åren har jag kommit fram till att det kan ha berott på att jag rent fysiskt höll igen och inte bara berott på mentala spärrar och dålig teknik. Kanske var det extra mycket så för mig, då jag nog alltid halvt fontänkommit och därav hållit igen, omedvetet. Då jag mest kom i duschen gjorde jag aldrig denna koppling. Jag märkte inte så tydligt att det kom vätska när jag fick orgasm. Som kvinna är man ju liksom van vid att vätskor som kommer ur snippan är mens eller kiss. Inget man vill skylta med. Så att det sipprar ut lite vid en orgasm kan få en att hålla igen.

Plastiga sexlakan är inget för mig

Så en väldigt avslappnande detalj för mig, på hemmaplan eller vid äventyr, har visat sig vara att ha ett tryggt underlag. Ett skyddslakan helt enkelt. Och då pratar jag inte om plastiga sexlakan som man kan köpa i sexbutiker. Ett sånt har vi testat och det gjorde ingen succé. Det var kallt att ligga på och klibbade fast på kroppen och dessutom så hade det noll uppsugningsförmåga så all vätska låg ju kvar på lakanet och rann av. Så det är inget jag kan rekommendera. De verkar mest vara gjort för dom som vill olja in sig över hela kroppen, men hur ofta gör man det? Tror aldrig vi har gjort det.

Ett helt vanligt skyddslakan

Det som jag pratar om är vanliga skyddslakan som man kan köpa i vanliga affärer. Vi skaffade ett vattentätt flanellakan för dubbelsäng från Jysk för några år sedan och är nu helt sålda på dessa. Det är jätteskönt att ligga på till skillnad från det svarta plastlakanet vi köpte i sexbutiken. På en hotellövernattning är det superskönt att slippa lägga sig och sova i svettiga eller kladdiga lakan och hemma slipper man byta i sängen efteråt. Men framförallt är det härligt och befriande att kunna släppa fram mina orgasmer ohämmat på ett helt annat sätt.

Färga skyddslakanet

En stor parentes är dock att alla dessa skyddslakan och vattentäta sängöverdrag är vita. Vem vill ha vita sådana? Varför finns det inte i andra färger? Ska man använda dom i det syfte som vi gör så vill man ju inte att de ska vara vita. För då blir man ju lite orolig för att det som kommer ut kanske inte är helt genomskinligt. Och den oron kommer ju göra att man kanske håller tillbaka lite i alla fall. Hur som helst så löste vi det hela genom att helt enkelt köpa svart textilfärg och färgade våra två skyddslakan som vi köpt. Så nu har vi två gråa skyddslakan som vi har med oss på våra äventyr eller när vi ha lite mer planerat sex hemma.

Inget får störa kåtheten

Om man har sex i början eller i slutet av mensen är dessa också kanonbra. Ja allmänt vad det än är för fläckar så syns det ju mindre på mörkt underlag. Och man vill ju liksom inte överraskas av suspekta fläckar på rena vita lakan eller på ett vitt överdrag när man t ex har sex på flera. Då dalar kåtheten ganska snabbt, i alla fall för mig. Och när jag väl är kåt vill jag inte att något ska störa.

Nästa inlägg:
Glidmedel är det bästa

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. jessica skriver:

  intressant inlägg, så många bra tips <3

  1. Liw skriver:

   Tack!

 2. Hasse skriver:

  Vi kör också med sådana från Jysk. I princip alltid – undantaget är morgonsex, innan vi alls gått upp. Det berodde från början på Annas fontäner, men även annars är det väldigt skönt att ha, tycker vi.

  Vi har också ett svart latex-lakan, som vi haft just när vi oljat in oss helt. Och näe, det har inte skett ofta, men ett antal gånger, och det är rätt häftigt, det är en riktigt skön känsla att vara hal överallt, och glida mot varandra, smeka överallt. Det jobbiga är att få bort oljan från lakanet efteråt …

  1. Liw skriver:

   Samma här, vid morgonsex blir det inte. Vi har testat lite för lite för att utvärdera oljesex på latexlakan. Kan tänka mig att det är skönare med att tex rida på mannen. Blir lite lockad att testa 😉👍👏

 3. Björn skriver:

  Bra tips Liw!
  Vi har plast hemma som fyller sin funktion men som ligger på en otymplig rulle och som blir lite klibbigt mot kroppen. Det här du skriver om är ju jättesmidigt och lätt att ta med när vi är på weekendmys.

  Blir till att inhandla snarast 😀

  1. Liw skriver:

   Ja det är verkligen jättesmidigt och gör en stor mental skillnad ffa för mig. Och ju mer jag släpper loss desto mer kan Love ge sig hän. Och även för hans del så är det skönt att ev svett och sprut inte behöver tänkas på på samma sätt som utan. Plast är betydligt jobbigare just att det klibbar och inte suger åt sig. Ni får testa 😉👍

 4. Vilket bra tips du kommer med, har aldrig hört talas om sådana lakan 👍

  1. Liw skriver:

   Testa! 😊

 5. Fnulan skriver:

  Eller så testar du latexlakan och kan kasa runt ordentligt också =) Bra att du tipsar om sånt som kanske kan vara känsligt. KRAM

  1. Liw skriver:

   Ja att rulla runt helt insmord är något jag skulle vilja testa, men det blir väl mer vid ett utvalt tillfälle. Denna typ ovan använder vi jätteofta 👍

   Det känsliga är intressant och det känns bra att dela med mig av det❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Självklart är min lufttrycksvibrator Satisfyer med på min topplista över favoritsexhjälpmedel, och det på plats nr 3. Onani är väldigt viktigt för mig och Satisfyern är det hjälpmedel jag använder mest vid mina ensamma njutningsstunder.

Rätt vid onanistund

Vid onani har det sedan länge varit vibrator som gäller för mig. När jag har sex med min man vill jag ganska sällan ha med en vibrator, även om det kan vara läckert ibland. Men i så fall använder vi wanden eftersom den inte behöver någon större precision. Under en vanlig sexakt älskar jag dock händer eller tunga som främsta kompletterande hjälpmedel. Kanske beror det på många år i tidigare förhållanden där jag var tvungen att ha med en vibrator för att kunna komma.

Klättrat förbi wanden

Men att onanera är som sagt väldigt viktigt för mig. Och varför tycker jag att lufttrycksvibratorn är det bästa onanihjälpmedlet? Det tyckte jag ju inte fullt ut när jag för något år sedan provtestade en Satisfyer Pro 2. Då höll jag fortfarande wanden snäppet före, men nu har jag ändrat mig. På senare tid har jag insett att jag väljer Satisfyern som nummer ett vid en onanistund. Den är skön på ett helt annat sätt jämfört med de mer traditionella vibratorerna.

Lufttrycksvibratorn berör hela klitoris

Om jag ska dra en liknelse mellan klitoris och en blomma så berör de vibratorerna med små huvud bara blommans mitt, wanden med stort huvud berör både blommans mitt och dess omkringliggande blad. En lufttrycksvibrator berör både blommans mitt, bladen runt omkring och även hela stjälken ner. Den når klitoris utbredningsområde på ett optimalt sätt. Men den är inte lika lätt att ”pricka rätt med” för en annan person som wanden är.

”Komma-skönt” direkt

Det som också utmärker denna apparat är att man lättare kan få en “komma-känsla” nästan direkt. Även om man sedan inte kommer direkt. Det är ingen garanti att jag kan komma på några minuter som det utlovas här och var, men inom en kvart har jag ju garanterat en orgasm eller två. Hittar jag helt rätt kan jag faktiskt hålla apparaten helt still och bara vänta ut orgasmen. Med en mer traditionell vibrator, med stort eller litet huvud, måste i alla fall jag röra den runt och ändra beröringspunkter hela tiden.

Tar bort vibratorn vid orgasm

Med lufttrycket rakt på klitoris blir det lite ”hårdare” orgasm än med t ex en wand-vibrator. Men om jag istället placerar lufttrycksvibratorn lite vid sidan om klitoris kan jag komma mjukare även med denna. Men oavsett vibrator måste jag mer eller mindre ta bort stimulansen när jag kommer, annars blir det för starkt. Med en hand eller en mun behövs inte det, vilket ju är underbart.

Lufttrycket anpassat till klitoris

En lufttrycksvibrator känns anpassad till oss kvinnor och vår klitoris och tar inte hänsyn till ett samtidigt samlag. Vi ska ju kunna komma bara via klitoris vid användning av denna. Så vid ett samtidigt samlag passar den sämre. Vid penetrerande sex gör sig egentligen ingen vibrator helt rättvisa tycker jag. Då ger min eller makens hand på klitoris mer rätt beröring och är smidigare att komplettera med. Om wanden används av min man på mig så tar vi en paus från själva samlaget.

Onanera för att komplettera

Att få njuta av sin egen orgasm, på vilket sätt det än är, är helt klart en av livets bästa kryddor och något jag unnar alla. En god onanivana tycker jag är viktigt. Det behöver inte vara flera gånger i veckan, men ändå att det händer lite då och då. Sen att sex med vaginal stimulering och händer på klitoris med min käre make ger mig mer än en vibrator tycker jag bara är charmigt. Men det gör ju inte min lufttrycksvibrator mindre värdefull. För onani kan jag inte leva utan. Om du ännu inte skaffat dig en lufttrycksvibrator, så hittar ni en likadan Satisfyer som jag har via den här reklamlänken till just nu lägsta pris (249 kr!). Du lär inte bli besviken. Och det är ingen som betalar mig för att säga det. 😉

Nästa inlägg:
Skönt med skyddslakan

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Björn skriver:

  Se där, plats 3 kom vår lilla favorit 😀. Det ska bli spännande o se vad som slår den.

  Kul lista du har satt i hop, den leder till nya uppslag 👍🏻

  1. Liw skriver:

   Ja den förtjänar absolut plats 3! 😉
   Plats 2 och 1 är nog mer otippade 👌🏻

   1. R skriver:

    Gissar att det är en levande dildo 😉

    1. Liw skriver:

     Haha! 😂😉
     Nä…något betydligt tråkigare men som gör mig allmänt mer ”vild”. Det låter konstigt jag vet…

 2. T skriver:

  Jag har länge sneglat på satisfyern utan att komma till skott, men nu när jag läste att den klättrat så högt på din lista gjorde jag äntligen slag i saken och beställde en åt min bättre hälft. Tack för rekommendationen 😊

  1. Liw skriver:

   Vad kul att du fick till köpet tillslut 🥳
   Hoppas hon blir nöjd, vet man ju aldrig. Men värt att testa är det ju nästan alltid. Spänningen får man ju iaf. 👏 Du får återkoppla vad hon tyckte 😊

   1. T skriver:

    Absolut, det är alltid lika spännande att testa nytt och fylla på leksakslådan, oberoende hur lyckat det sen blir. Det är ju närmast omöjligt att på förhand förutspå vad som kommer att bli hit eller miss. Jag lovar att återkoppla efter provperioden 😊

 3. Jag har den med och bara älskar den ❤
  Superbra tips du ger 👍

  1. Liw skriver:

   Tack! Ja men visst har den det lilla extra 😉

 4. Inte sponsrad säger du. Väldigt märkligt då att varje länk tar oss till sinful. Tycker du borde vara mer opartisk om du inte vill framstå som ”köpt”. Dagens människor hittar produkter utan en länk.

  1. Liw skriver:

   Inlägget är inte skrivet på uppmaning av någon eller i samarbete med någon. Att jag länkar till Satisfyern där den kan köpas för lägsta pris ser jag enbart som en service åt läsaren. Men du har rätt i att det är en så kallad köplänk eller reklamlänk vilket innebär att jag får liten ersättning för eventuella köp som görs i sexbutiken. Men jag ser det som högst rimligt att jag faktiskt får en viss ersättning för den trafik som jag ger till nätbutiken i fråga.

   Jag skriver inte att jag är sponsrad. Däremot så är jag öppen med att det är reklamlänk eftersom man enligt lag ska göra så. Och då kan ju även den som inte tycker att jag förtjänar någon ersättning välja att låta bli att klicka på länken och söka upp Satisfyern på egen hand om den vill.

   För övrigt så varierar det vilken butik jag länkar till. I detta inlägg råkade det vara Sinful. I förra inlägget var det Lovebox. I inlägget om sugproppsdildon så var det Joyland. Så jag tycker inte att jag är speciellt partisk. Men visst i regel väljer jag dock de sexbutiker som ligger högt på min topplista över de 10 bästa sexbutikerna, för att jag tycker de är bäst.

 5. Erica skriver:

  Jag har aldrig lyckats komma varken vid penetrering eller hand men är alltid nära (speciellt vid penetrering tillsammans med smek). Skulle vilja ha tips på vilken Wand som är bäst. Jag har, lixom du, en del olika grejer i ”leksakslådan” men ingen som hjälper mig fullt ut. Även tittat på en satisfyer pro tidigare, kanske får bli en tidig födelsedagspresent.

  1. Liw skriver:

   Vad härligt att du är nära att komma. Då kommer du/ni nog få till det med tiden.

   Innan min man och jag upptäckte hur mycket hans fingrar hjälpte till att förhöja min beröring av klitoris så var det en wand med sladd som gav mig mest. Den var starkare. Min sådan heter Fairy turbo tror jag.

   Men med min mans fingrar inne samtidigt som wanden räcker det med en sladdlös variant som är något svagare. Och vilket märke har spelat mindre roll. Den jag använt mest har jag för närvarande tappat bort (hur man nu kan göra det 😅) men jag har också en från fifty shades.

   Men ett tips är verkligen (om ni inte redan testat) att låta din man pilla inne i dig samtidigt som en wand för det höjer upp klitorisberöringen jättemycket. 😁 Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..