Så kom det där första riktiga sexsamtalet med vårt äldsta barn som fortfarande är en bra bit från tonåren men ändå oroväckande nära. Dvs innan den outtalade förståelsen för sex kommer och därtill en mer eller mindre osäkerheten kring sin kropp.

Varför är en pinne och hål så intressant?

Nu fanns helt plötsligt en undran varför det är så konstigt om könen skulle få visas, hemma, i skolan…eller på stan (!). Varför är ett hål och en pinne så intressant?

Vi förklarade att förståelse för detta kommer inom ett par år. Att sex är en stark lockelse och att pinnen är som gjord för att stoppa i hålet. Och om alla gick barbyxade skulle nog få kunna koncentrera sig på att jobba…eller vara i skolan när tonåren kommer. Du kommer nog också snart att börja pilla på dig bara för att det känns skönt.
– Det gör jag ju redan, sitter och kliar, blev svaret.
– Men det är skillnad på att pilla och det här som har med ”sex med sig själv” att göra förklarade jag. Det kallas för att onanera.
– Åh varför ska det vara ord för allt hördes det i en suck. Varför kan det inte heta pilla bara? Och jag förstår fortfarande inte det roliga med allt? Jag kommer inte tycka om det…
– Jo det kommer du. Eller jo det tror vi i alla fall. Speciellt med någon som du tycker om och är kär i.

Nu väntade jag bara på frågan som var uppenbar att komma. Gör ni detta, när då? Men den kom inte. Istället kom vi in på när man börjar ha sex och när man börjar ha sex med sig själv…och när man slutar.
– Det behöver aldrig sluta sa jag.

Sen kom vi in på att kön ser olika ut.
– Hur då menar du? Snippor ser ju likadana ut?
– Nej.
– Men de syns ju inte?
– Jo men man måste sära på benen för att se.
– Är det verkligen ett hål, på 1 meter? (Oj hur kan en 10-åring tänka det?)
– Nej bara en bit in…

Jag blev förvånad hur lite genans det fanns under samtalet. För oss kom den inte för att vårt barn bara nyfiket frågade på. Min man var med på ett hörn, men jag berättade mest.

Till slut kom en avslutande suck. Ett hål och en pinne…jag förstår fortfarande inte…

Första samtalet om sex

Nu var det här mer eller mindre första riktiga gången något av våra barn själva börjat prata om sex med oss. Vi har väl dock tänkt att när eller om våra barn kommer till oss och undrar om sex eller något som har med det att göra så ska vi inte skämta bort det eller försöka sopa det under mattan. Det är ett allt för viktigt område för att låta barnen hitta alla svaren själva.

Föräldrar sällan de som pratat om sex

Visst finns det andra källor på området. Och själva pratade vi aldrig om sex med våra föräldrar. Och jag vet inte om jag hade känt mig speciellt bekväm med att prata om sex med dom. Kanske främst för att jag inte tror de själva hade känt sig speciellt bekväma med det. Och min Love gick nästan under föreställningen att hans föräldrar aldrig hade haft sex. 😀

Utan skam och dåligt samvete

Hur som helst så vill jag ju att mina barn växer upp och får en okomplicerad sexualitet som gör att de kan njuta av sex för deras egen skull utan någon medföljande skam eller dåligt samvete. Och vem ska ge dem det bortsett från oss föräldrar? Sexualkunskapen i skolan syftar främst till att se till att barnens sexualitet inte skadar eller kränker någon annan. Detta snarare än att se till individens bästa. En annan vanlig källa till information är ju kompisar vilket inte ger den mest pålitliga informationen. Kompisar har ju en tendens att krydda sina historier lite och sen kanske inte heller berätta hela sanningen.

Porren har betydelse

Därutöver så har vi ju porrtidningarna som de hittar i skogen. Eller ja nu är det ju inte där de hittar porren längre. Nu är det ju såklart på internet de kommer att hitta den. Jag tror nästan alla har stött på porr under sin uppväxt och på ett eller annat sätt så har det hjälpt oss att hitta vår sexualitet. Inledningsvis kanske mest bara för att visuellt visa hur det faktiskt går till att stoppa ”pinnen i hålet”. Men senare, och inte minst i vuxen ålder, för att hitta rätt i sin sexualitet och hitta sina egna igångsättningar. Men frågan är hur vi som föräldrar ska agera kring detta eller om vi ens ska göra det? Där är jag lite kluven. Jag tror inte på förbud och förmaningar när det gäller sex. Det skapar bara skam och dåligt samvete och känsla av att man inte är som man ska. Samtidigt så vill man ju se till att de hittar ”bra porr” när de väl gör det. Jag tror en del föräldrar tenderar att förmana kring porr. Men här kommer iaf jag välja att berätta både det positiva och negativa. Och jag kommer absolut inte kalla analsex för något fult. Men jag vill få dem att förstå att det är en specialgren som inte är med som ”standard” hos unga tjejer och killar. Något som kommer längre fram.

Kan bara påverka mig själv

Oavsett så finns det ju inget jag kan göra åt de andra informationskällorna till sexualitet. De kommer att finnas där precis så som de är. Jag kan bara påverka hur jag som förälder är som informationskälla.  Jag tror det bästa för barnen och ungdomarna är att upptäcka sin sexualitet och utforska sex själva. Men om och när de har frågor så hoppas jag att de ska känna att de ska våga prata med oss föräldrar för att få ärliga svar utan att det känns pinsamt.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nu har jag äntligen hittat ett alternativ till Tumblr som kan ge mig sexuell inspiration och lusthöjande visuell stimulans. Ända sedan december förra året då Tumblr stoppade allt porrliknande material på deras sajt så har jag saknat något bra ställe att hämta och delge sexuell inspiration och lusthöjande visuell stimulans på.

Tumblr kändes oporrigt trots porren

Visst finns det massor av porrsidor på internet. Men lite av charmen och det som gjorde Tumblr så bra var att det inte kändes som en ren porrsajt, även om man kunde hitta allt man önskade sig i porrväg där också. Jag gillade också att man hade sitt egna flöde med bilder och filmer från de Tumblr-bloggar som man valt att följa. För att man gillade just det som de delade med sig av. Och att jag kunde dela med mig av vad jag gillar.

Passar inte med porr här på bloggen

min Tumblr-blogg kunde jag ju dela med mig av sånt som jag gillade och gick igång på. Och det är något som jag känner att jag saknar. Ett ställe där jag kan dela med mig av utvalda bilder och filmklipp som är mer sexuella och barnförbjudna. Här på Liws lust passar det sig inte med den typen av bilder och filmklipp. Det gör sig istället bäst som komplement på ett annat ställe som är gjort för delning av bilder och filmklipp. Och som jag sedan kan länka till.

Vill låta er se vad jag ser

För jag vill på något sätt att ni verkligen ska komma in i mitt huvud. Att jag fullt ut ska kunna nå ut med mina igångsättningar och tankar. Och om inte annat kanske inspirera och höja er lustnivå lite. Där är bilder ett bra komplement till skriften.

Sharesome är alternativet till Tumblr

Men som sagt så har jag nu hittat ett alternativ till Tumblr som jag tycker känns bra. Sharesome heter sajten och där har jag nu en liten hörna där jag bjuder på lite hetare inslag i form av bilder och filmklipp som jag går igång på. Exakt hur jag kommer att använda mig av detta vet jag kanske inte än. Men då jag känner att jag vill illustrera något mer visuellt än vad text tillåter så kommer jag att länka dit. Och ni kan ju välja att följa mig där i vilket fall om ni vill. Länken dit är:
https://sharesome.com/liwslust/
Men varning utfärdas för de som är känsliga. Det ni finner där kan vara ren och skär porr. 🙂

Slutat leta efter bättre alternativ

Sharesome har haft lite funktionsproblem vilket gjort att jag varit lite skeptisk inledningsvis. Men det verkar nu som att de lyckats lösa problemen. Vilket gjort att jag nu känner att jag kan börja använda sajten och sluta leta efter något bättre alternativ.

Gammalt och nytt innehåll

Stora delar av innehållet från min gamla Tumblr-blogg är importerad till Sharesome. Förutom det så har jag också valt ut några nya heta klipp eller bilder som ger mig det lilla extra. Så håll till godo kära ni! Om ni vågar. 😉

Nästa inlägg:
Hur ska vi prata med våra barn om sex?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Oh, tack för det tipset om sharesome, super ju 🙂
  Tumblr fick vi överge och twitter ger oss inte det gensvar vi önskar. Kort och gott dela porr som inspirerar oss.
  Vår egen blogg vill vi hålla fri från hämtat material och bara ha eget, men sharesome verkar kunna vara det stället där vi kan dela sådant som inspirerar oss på ett lättsamt och spontant sätt.
  Du har en fantastiskt välskriven blogg och vi uppskattar verkligen sinnet du har som mynnar i det du skriver och gör 🙂
  Mvh
  Sexposed

  1. Liw skriver:

   Tack vad fint skrivet❣️Ja visst är det bra med en kompletterande sida. Få sväva ut lite mer bildligt ibland…och kunna dela med sig av det man gillar! 👍😊

 2. Hans skriver:

  Hej fantastiskt komplement till din suveräna blogg, det behövs lite porr i en sexblogg.
  Men håller med dej om att det inte passar här.
  Tack för många bra å roliga idéer som stämmer på pricken med vårat liv åxå👍

  1. Liw skriver:

   Tack!!
   Ja det behövs lite för ögat också. Även om sinnet och fantiserandet är nog så viktigt 😜😎👍

 3. Martin skriver:

  Väldigt läckra grejer du delar där, ligger helt i min (och min frus) smak

  Blev faktiskt lite förvånad över att det var så pass hård sex ändån, trodde inte det var din grej riktigt efter att ha följt din blogg ett tag.

  Men positivt överraskad som sagt!

  1. Liw skriver:

   Kul att ni gillade det!
   Jag vet inte vad du menar med hårdare sex men ngt smisktag och DP är läckert att se på. Även om jag inte praktiserat det än själv. Det jag ffa gillade med detta längre klipp var att de verkade så kåta på varandra vilket bekräftades med allt hångel. Och alla ansikten i bild. Sen var det väl lite väl snygga personer och lite opersonlig perfekt kanske. Det är som sagt inte helt lätt att hitta det optimala att gå igång på i porrens värld 😉

   1. Martin skriver:

    Det är iof helt sant att man kan gilla att se på saker man nödvändigtvis inte praktiserar själv.

    Men det är läckert när alla inblandade verkligen ser ut att njuta, och inte bara se närbilder på pumpande kön.

    1. Liw skriver:

     Ja att få se ansiktena till och från är sexigt. På kvinnorna är de ju oftare med, men att även männen visas är sexigt för oss kvinnor. 😜

 4. Björn skriver:

  En underbart sexig och erotisk sida. Jag kommer garanterat följa dig 👍

  1. Liw skriver:

   Tack Björn! Det är kul med denna kompletterande och heta sida 😉😎👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fotlänkar eller fotkedjor (vet inte riktigt vilket som är rätt) är något som jag alltid tyckt varit snyggt och ganska sexigt. Kanske mycket för att mina nakna fötter är lite av en erogen zon för mig. Att få smycka dom med en snygg fotlänk känns därför helt rätt.

Uppmuntrad av Love

Dock är det först på senare år som jag börjat bära fotlänk så gott som dagligen. Uppmuntrad av min Love som verkligen gillar det och har gett mig ett par stycken i present. Han tycker det är sexigt med snygga fötter. Men det var inte bara det som gjorde att han gick igång på det så mycket.

En hotwife bär fotlänk

För vad många inte vet, och inte jag heller, är att fotlänkar är en diskret symbol och markör för att visa att man är en hotwife. Dvs att om man är en kvinna och bär en fotlänk så signalerar det att man är en hotwife som har tillåtelse att ligga med andra män om hon vill. Detta hade jag ingen aning om förrän min Love berättade det i somras. Love däremot har väl känt till det ett tag och gottat sig lite i att det gett en extra krydda till hans fantasi om att se mig som sin hotwife.

Går igång på tanken

Att en flamingo står som symbol för swingers vet nog de flesta om. Men hur är det med fotlänkar? Jag tror det är väldigt få som tänker hotwife när de ser en fotlänk. Och de allra flesta som bär en fotlänk lär ju inte veta vad det står för. Men jag tycker det är lite sexigt med detta tysta budskap. Sen jag själv blev varse symboliken och hur en fotlänk kan tolkas av vissa så har även jag gått i gång på tanken.

Kittlande och busigt med fotlänk

Nu känns det lite kittlande och busigt att bära en fotlänk synligt. Även om jag aldrig skulle vara hotwife fullt ut eller ragga män på stan med fotlänken. För mig är det en tyst symbol att jag gillar hotwife-fantasin. Och inslag av detta med min man. Min man gillar att blinka med ögat och säga att jag är hans hotwife. Även om han vet att jag, som sagt, inte vill vara detta fullt ut. 

Kul att se andra med fotlänk

Det har ju också blivit lite roligare att se någon annan bära fotlänk och fundera över om hon är en hotwife. Eller kanske i alla fall lite likasinnad som jag. Troligtvis så är ju de flesta helt omedvetna om vad de signalerar. Men kedjan gör ju ändå dem lite mer spännande och sexiga än andra. I alla fall i mitt huvud.

Köplust av fotlänkar

Hur som helst så har vetskapen kickat igång en liten ”köplust” hos Love och mig. Vi har börjat shoppa loss fotlänkar tillsammans. Jag som inte varit någon smyckesfantast tycker nu det är roligt att matcha halsband, armband och fotlänk. Men även att bara få testa olika fotlänkar.

För mig det ultimata smycket

För mig som älskar behandling av mina fötter både i och utanför sängen är nog fotlänkar det ultimata smycket. Att det dessutom har en diskret symbolik som berör kryddar till det extra så att det passar mig som handen i handsken. Så ni ska nog inte bli förvånade om det dyker upp bilder på mig med lite olika fotlänkar framöver. 😉

Nästa inlägg:
Ny inspirationskälla – Äntligen hittat ett alternativ till Tumblr

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Sara skriver:

  Min man och jag har ytterligare en twist på fotlänkstemat. Jag har en som är fastlåst med ett litet hjärtformat hänglås som bara han har nyckeln till (hoppas jag;-). Den har suttit på nu i typ 4 år. En liten diskret symbol på typen av förhållande som vi har.
  Kram från en som är ringmärkt

  1. Liw skriver:

   Härlig liten extra touch 😉👍
   Det är läckert med små intima hemligheter i en relation. Det stärker mycket! Tack för att du delar med dig.

 2. Tänk det hade jag ingen aning om. Jag som älskar att ha fotlänk, jag får nog se upp, så jag inte blir attackerad på stan av en pilsk man 😉😂😂😂

  1. Liw skriver:

   Om det var så känt som en flamingo är som symbol hade man nog fått fler blickar på stan…😂

 3. Amanda skriver:

  Hade ingen aning om att fotlänkar symboliserades så. Coolt och även om jag inte heller är en smyckefantast så är det rätt sexigt 🙂

  1. Liw skriver:

   Ja visst är det! Är ju lite sexigare än ett halsband eller ett armband. Och det är härligt att få känna sig lite sexig ibland. Med eller utan symbol…

 4. Mina skriver:

  Intressant! Det hade jag ingen aning om, nu kommer jag tänka på det varje gång jag ser en fotlänk. Längesedan jag själv bar en fotlänk men det kanske jag ska ändra på.

  1. Liw skriver:

   Det tycker jag 😁😉

 5. What?! Hade ingen aning om detta! Vad spännande! Funderar genast på vilka i bekantskapskretsen som har fotlänk 🙂

  1. Liw skriver:

   De flesta säkert helt omedvetna. Men ändå kul att spana in…😜

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..