Under mina singelår innan jag träffade min man Love så ville jag nästan alltid träffa den rätte. Det var många gånger jobbigt men det jag älskade under singelåren var spänningen. Ni vet den där spänningen i att möta en ny person, där båda är ömsesidigt nyfikna och småkåta på varandra och man inte riktigt vet hur det ska sluta. Denna kick gjorde inte att jag slutade söka den rätta, men jag njöt samtidigt mycket av just spänningsmoment som första kyssen och första smekningarna.

Förutsägbart när man gift sig

När man väl sen rott båten i land och gift sig och känner sig som världens lyckligaste, fick ”dejting-spänningen” ett abrupt och helt naturligt slut. Man njuter t o m av att slippa den. Det gjorde i alla fall jag. Det jag älskade med nyförälskelse och dejtande var just spänningen i mötet med en ny människa. Innan jag träffade min man kunde jag inte tänka mycket längre än att jag ville hitta den jag älskar. Men jag anade nog att jag någon gång i livet kommer kunna sakna den spänningen man får i ett flirt-möte med en ny person. Med tiden blir ju förhållandet ibland lite väl förutsägbart, även om man har det bra tillsammans.

Men nyförälskelse sker på olika sätt

Härligt nog har jag upptäckt med åren att det går att förälska sig om och om igen i samme man. För mig sker det genom bra passionerat sex med lite nytänk här och där, eller via ett gemensamt utvecklande projekt. Ett sånt projekt har ju våra trekantsupplevelser varit och genom dessa fick jag uppleva en turbovariant av nyförälskelse i min man. Det var faktiskt så häftigt och konstigt som det låter. Den yttre faktorn i form av en tredje person som intimt delaktig tillförde en urhäftig energi och spänning för både mig och för Love.

Dejting-spänning som par

Jag som fullkomligt älskar spelet mellan två dejtande parter får nu uppleva det själv igen och då inte bara via romantiska komedier och dejtingprogram på TV. Först dejtade vi vår extraman och nu är det dejt på fyra som gäller. Det känns som fyrkantsdejtandet kan bli spänningsmoment i 7 olika dimensioner. Främst kanske mellan de av olika kön men inte minst samspelet paren emellan och alla fyra ihop. Spänningen är lika kittlande nu som inför trekanten och även i singellivet. Samtidigt så finns det nuförtiden en trygghet genom att man nu har sitt på det torra och samtidigt är mer sexuellt trygg. Allt detta som jag helt saknade som singel. Och tryggheten i kombination med spänningen är helt klart underskattad. Om fyrkantsdejtandet skulle gå dåligt så har vi fortfarande alltid varandra. Även om en del kanske inte tycker att det är givet, så känns det så för oss.

Viktigt att hålla spänningen vid liv

På något sätt så känns det viktigt att hålla spänningen vid liv och kontinuerligt injicera lite glöd i förhållandet. I viss mån handlar det väl kanske om endorfiner som jag varit inne på tidigare eller kanske bara ren och skär livslust. Sen kan det säkert vara olika från förhållande till förhållande och vad det är för glöd som funkar bra. För oss har det här fungerat oväntat bra, vilket jag aldrig hade kunnat föreställa mig för några år sedan.

Vi har en dejt

Fyrkantsäventyret fortskrider parallellt med vardagen och det är inte bara våren jag och min man väntar på. För om 2 veckor kommer vår träff ske. Vi kommer bo på samma hotell en natt med Moa och Henrik. Det blir ett helt dygn att ”dejta” och umgås tillsammans. Spännande! Hur ska det gå? Självklart kommer jag berätta hur det gick här på bloggen. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Hej! Jag gillar din blogg. Tror jag sagt det förut. Att du och din man aldrig mer kommer nöja er med enbart varandra. När ni öppnade ”pandoras ask” så går det nog inte. Det är nog som den där flirtkänslan du beskriver nu. Ni har hittat nytt och spännande. Den känslan kommer alltid finnas kvar för någon av er. Du har även öppnat upp och berättat en del av olika fantasier. Det ”hörs” mellan raderna vilka äventyr och nya saker ni vill testa. Främst din man.

  1. Tack, kul att du gillar den. 😉
   Jag ser det så här. Du vet nyförälskelseperioden man hade med sin partner, som alla har. Den där första känslan, första året. Den kommer man alltid bära med sig i fickan och vilja se tillbaka på. Den ger energi att drömma sig tillbaka till. Under perioden för vårt trekantsäventyr upplevde jag en väldigt stark förälskelse till min man, med allt sammantaget som hände under ett halvår. Vi sprang bakom ladugårdar med grovhångel och snabbisar. Vi kunde ibland inte vänta en sekund längre för att få varandra. Barnen var några hundra meter bort hos svärföräldrarna och vi bara drog iväg för vi var så fyllda av lust. Det var så häftigt att bete sig som två kåta tonåringar efter så lång tid ihop. Denna nyförälskelse vi upplevde kommer jag bära med mig i min ficka precis som vår första.

   Det vi gjort och gör är ju så spännande. Mr U och detta par är jättehäftiga inslag i syfte att förenas mer ungdomligt med min man. Det handlar mycket om mig och min man. Kanske håller vi på livet ut med detta eller slutar vi efter vi testat trekant och fyrkant. Det får tiden utvisa. Men det är föreningen med min man som är det absolut häftigaste med allt detta.

 2. Jag tror absolut man kan behålla lite av det där nykära. Om båda lägger manken till. Om man är rätt för varandra så går det. Min fd och jag var inte rätt för varandra, men det gör inget. Nu hoppas jag kunna hitta den rätta!

  Spännande att ni har en dejt inplanerad med det andra paret. Ser fram emot och höra mer sen!

 3. Vad härligt att du har hittat den där ”spänningen” i något nytt istället för flirtandet. Jag är nog i den fasen där jag är trött på flirtandet och att träffa nya människor & skulle väldigt gärna vilja ha tryggheten 🙂

 4. Spännande att den där dejten äntligen ska bli av. Hoppas bara att allt blir som ni hoppas på att det kan leda till något bra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Oralsex är något som jag ägnat ganska mycket tankar kring. Som jag berättat tidigare hade jag aldrig kommit vid oralsex innan jag träffade min man, Love. Jag har säkert blivit slickad av 10 män innan Love, men jag minns inte så mycket av det då jag oftast försökte komma ifrån positionen när jag kände minsta förväntning på att jag skulle komma. Då kunde jag inte njuta mer och det blev följaktligen omöjligt att komma.

Sugna på oralsex

Häromdagen kände både jag och maken oss sugna på oralsex och då föll sig ju en 69:a helt naturlig. Det är en ställning som både jag om Love älskar, men oftast bara som förspel. Det vanliga är då att jag ligger över Love, vilket nog är så som många par positionerar sig i den ställningen. Den här gången kände jag ganska tidigt att det fanns ”komma-potential”. Jag kan i och för sig ofta känna att det ganska fort är 90% skönt men att jag sen aldrig liksom kommer över sista kullen just vid oralsex. Detta hur länge Love än ligger där och jobbar med tungan. Men denna gång kände jag att jag nog skulle kunna komma inom 10 minuter. Jag brukar ha svårt att vara tyst vid oralsex, för att jag ofta vill försöka ge respons på hur det känns längs vägen. Men denna gång kände jag för att vara tyst och jag vet att detta lite är nyckeln för mig vid oralsex. Att bara ta emot och fokusera på njutningen. Men ändå har jag så svårt att göra det.

Vad som funkar

Rent tekniskt så har jag svårt att beskriva exakt vad som fungerar bäst på mig. Men det har visat sig att det ger bäst effekt då tungan jobbar i sidled över klitoris av någon anledning. Vilket är lite konstigt då jag alltid smeker klitoris upp och ner när jag onanerar med handen. Såklart går det lättare om min man stimulerar g-punkten med fingrarna i mig samtidigt som han slickar. Men då begränsas jag också lite mentalt p g a risken att jag får en fontänorgasm. Min man är lite tveksam till att få en fontänorgasm i munnen och ansiktet.  Det är helt enkelt inte något han går igång riktigt på. Det är klart det hade varit häftigt om han hade gillat detta. Love älskar ju när jag sprutar, men vill inte ta det i munnen. Vid oralsex på en kvinna är det inte heller så lätt att bara ta bort ansiktet på slutet och fortsätta med handen som på en man. Stimulering måste fortgå med tungan hela vägen. Åtminstone för mig. När jag kommer av bara tungan så kommer det aldrig en fontän. Så g-punkten sparar vi till andra tillfällen. 🙂

Speciellt att komma vid oralsex

Det är på något sätt extra häftigt att komma vid oralsex tycker jag. Det är en väldigt mjuk, men stark orgasm som liksom smyger sig på mer än andra orgasmer. Jag har bara upplevt orgasm vid oralsex cirka 10 ggr med Love så det är speciellt när det händer. Första gången jag fick en orgasm vid oralsex var liggandes i duschen med Love över mig. Det tog max tre minuter och jag undrar om kanske en spärr släppte därför vi var i duschen. Min oro att jag kan fontänkomma dämpades nog där i duschen.

Hur vanligt är det egentligen?

Jag har alltid undrat hur vanligt oralsex faktiskt är i ett parförhållande. Jag har förstått på väninnor att en del inte vill ta emot oralsex och andra inte vill ge det till sina män. Man tänker ju kanske att oralsex finns som en naturlig del i alla förhållanden, men jag tror inte det. Det är ju ett väldigt intimt ställe som blandas med ett annat intimt ställe. Mycket smaker och lukter tas in och delas.

Rent och fräscht ska det vara

Renlighet är ju jätteviktigt när det kommer till oralsex. Det tycker både jag och Love tack och lov. Likväl som det är viktigt att inte lukta illa, har jag testat parfymerade snoppar vid några tillfällen och fy sjutton. Jag undrar om det är samma för män, med underliv som är insmorda med hudlotion och parfymerade. Det borde det ju vara. Jag tvättar mig själv aldrig med tvål invändigt. Har fått lära mig att det kan ge svampinfektioner. Vatten är det enda som behövs. Men utvändigt vill jag ju ha tvål, mycket tvål här och där. Varför jag är trygg med att det räcker med vatten invändigt är för att jag vet att min man är känslig för konstiga lukter. Och han har alltid sagt att jag smakar och luktar gott. Och visst är det fantastiskt att bli slickad av någon som man känner verkligen älskar att göra det.

Lukter spelar roll

När man träffar någon ny är ju lukten viktigt att gilla, inte minst på könet när man kommer så långt. Min Love har uttryckt detta som extra viktigt för honom, lukten på könet. Jag tycker också det är viktigt och led faktiskt lite i ett tidigare förhållanden där det skulle ges oralsex utan att vi var tvättade. Jag klarade inte av att vara ärlig om detta, men ville heller inte att han skulle slicka mig lite när som. Därför övertvättade jag mig i denna period där nere för att alltid vara redo. Men jag får skylla på att jag var ung. Nu är det alltid så att vi ser till att vara nyduschade innan vi lägger oss i en 69a och har oralsex. Så nu kan jag verkligen njuta av det och uppskatta det som något av det bästa som finns. 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. På tal om renlighet…
  Putte kommer till jobbet en morgon och luktar som kvinnliga kollega i håret och säger åhhh är du ny tvättad i håret, varpå den kvinnliga kollegan rusar in till chefen och säger att Putte har trakasserat henne sexuellt genom att lukta på hennes nytvättade hår, då säger chefen- men vad är problemet ? Det är väl bra att han tycker du är renlig.
  Var på kvinnan säger- ja men Putte är ju för fan dvärg!!

 2. För oss är oralsex en jättestor del av sex, åt båda håll. Större del än samlag faktiskt.

  Samlag kan däremot fungera lite som ”förspel” innan jag får stimulans med fingrar och/eller tunga som ger mig orgasm. Dock måste jag ju blivit så pass kåt att jag är våt för att ha samlag. Ganska ofta har vi endast smek och oralsex. Det gör att samlag blir lite extra speciellt när det sker och det gillar vi båda.

  Oralsex och smeksex är lättare att njuta av tycker vi båda.
  Jag kan komma av endast oralsex och det har jag kunnat i tidigare relationer också.
  Nuförtiden vill jag däremot få inre stimulans samtidigt, för endast klitorisorgasmer känns faktiskt otillräckliga och jag har svårt att få flera orgasmer på rad som är sköna. När de sker blir den andra och tredje nästan alltid sämre.

  För mig är det olika hur mycket stimulans på klitoris som behövs. Därför är det olika vad som är skönast. Vad som avgör är dels kåthet sgrad, men allra mest hur långt det gått sedan senaste orgasm. Har det gått flera dagar, typ 4-5 är jag i regel väldigt ”laddad” och klitoris både tål mer och kräver mindre. Jag får liksom mer ”erektion” i hela underlivet. Om det bara gått en dag mellan kan hela jag vara trögare, samtidigt som klitoris är känslig på fel sätt. Dessa gånger brukar min karl slicka fram kåtheten och våtheten, men sedan tar jag över med mina fingrar och han koncentrerar sig på att stimulera mig inuti med sina fingrar. Det ger mig vansinnigt sköna orgasmer. På slutet smeker jag nästan inte klitoris alls, men håller alltid kvar trycket. Jag upplever nästan alltid att något diffust ”tömmer sig” och både jag om min karl känner att det kommer extra vätska i orgasmögonblicket, men sällan så det syns.

  Ang hygien så brukar vi själva göra en kontroll (på oss själva)och om vi inte är nytvättade, och upplever vi att det luktar för mycket kön, eller är obekväma med lukten, så tvättar vi av oss lite snabbt med tex tvättlappar. Oftast behövs inte detta.

  1. Tack för att du delar med dig! Det är intressant att höra hur det fungerar för andra. Man kan få inspiration och tips. Jag håller med om och tycker det är en klar favorit även hos mig att bli slickad först och sedan ha sina egna fingrar på klitoris och mannen smeker inne. Och att sedan när det närmar sig inte alltid behöva röra sina fingrar lika mycket. G-punkten är fantastisk! I love it. Men under oralt tar den över lite för mkt hos mig och jag känner inte tungans magi lika mycket vilket jag ju gillar att göra. 😜

   1. Ja, det är intressant att läsa hur andra fungerar och gör ☺️
    Det händer att vi går hela vägen med bara oralt, men orgasmerna blir aldrig lika bra när jag inte får vaginal stimulans, så det blir väldigt sällan. Kan iofs bli oralt och analt tillsammans. Det fungerar också och ger den där djupa sugande känslan. Klitorisorgasmer blir som känslan av att njutningen ”porlar” ut i kroppen och det är verkligen jätteskönt. Den vaginala delen av orgasmen känns mer som en våg. Strax innan vågor kommer sugs vattnet lite tillbaka mot havet för att sedan dundra ner på stranden. Så, ungefär kännns dem vaginala delen, tycker jag. Nu får jag ju även klitoriseffekten som sprids likt en porlande känsla i underlivet och kroppen…. Så vill jag beskriva det i alla fall, även om det är svårt att 😊

    1. Vad bra du kan beskriva hur det känns för dig. Jag tycker det är svårt. De bästa orgasmerna för mig är antingen beröring av G-punkt och klitoris samtidigt med fingrar på varje ställe, fistingorgasm eller bara med tunga över klitoris. Det sistnämnda, oralsex, känns så fantastiskt intimt. Dessa tre orgasmtyper är så svåra att sätta ord på hur de känns för mig mer än att det är ”så jävla skönt”. Härligt att du kan sätta lite vackrare ord på din känsla vid olika typer av orgasmer 😎

     1. Håller med dig Céline, klitorisorgasmen är INTE tillräcklig för mig heller! Den är skön, javisst, men lämnar mig inte fullt tillfredsställd. Slidorgasmen/den vaginala orgasmen är en genomkörare som ger djup tillfredsställelse, tycker jag. Insåg för några år sedan att många kvinnor/merparten alltså nöjer sig med klitorisorgasmen. Blev jätteförvånad och återigen lite beklämd över hur kvinnor varit nöjda med så lite genom historien…när vi väl kommer så blir det en liten klitorisorgasm, om ni förstår hur jag tänker…

      Underbar bild med slickande – från Indien, flera tusen år gammal – sägs ju att man då visste så mycket mer om kvinnors sexualitet.

      Har ni läst ”Älskaren” av Duras, en 15-åring som upplever den mest otroliga njutning av en ”fullärd” kinesisk man. Jag har alltid velat veta exakt vad han gjorde för att få henne till de höjderna :)! Han slickade säkerligen…

       1. Ja, den beskriver en ung kvinnas sexuella hängivelse och efter vad jag förstår gick det för henne från första samlaget. Kerstin Thorvall beskriver en kvinna 50 + njutning, borde alla kvinnor läsa – Thorvall peakade sexuellt efter 50…”Jag minns alla mina älskare…”

 3. Olivia, Celine.
  Klitorisstimulering och G-punktsstimulering tillsammans är verkligen grejen. Jag håller med! 😍
  För mig ger dock endast klitorisstimulering en väldigt skön orgasm det också även om den inte är lika djup…MEN för mig är det såååå mycket lättare att slappna av och komma om man blandar in G-punkten. Ungefär som att man känner vad något verkligen smakar när näsan får vara med att lukta. Tar man bort luktsinnet får man jobba mycket mer för att känna smaken. Klitoris blir mer känsligt av samtidig G-punkts beröring. Jag måste koncentrera mig betydligt mer och hålla på mycket längre när man bara jobbar med klitoris. Det är ännu en anledning för mig att älska G-punkten. 🤩

  Olivia-jag inbillar mig också att det tillbaka i tiden var mer utforskat kring kvinnlig njutning. Hade gärna rest tillbaka till en sådan tid. 😉 Både till det djuriska ”grottbjörnens folk” sexet till mer indokinesiskt kunskaps-sex för hundra år sedan…(har bara läst sammanfattningar av älskaren)
  Renlighet var nog få som reflekterade över på samma sätt som idag men om alla tänkte lika var det nog ok det med 😉 Man kan ju undra vilken den sexigaste tidsåldern för en kvinna var/är egentligen?

 4. Ja, vi är nog överens här. Uppfattar också att g-punktsstimulering/penetrerande sex gör klitoris känslig, så det första ger det senare. Inget ont om klitorisorgasm, den är jätteskön och kan vara stark men vill ha den i kombination med den andra, djupare. Här upplever man verkligen hur nerverna är sammankopplade.

  Ja, vilken var den sexigaste tiden för kvinnor? Härligt när du skriver om vikten av renlighet…1800-talets London verkar ha varit förfärligt för kvinnor med hemsk hygien, könssjukdomar som spreds…

  Tror på Indokina, mångtusenårig tradition och kunskap, jadeägg, likaså Indien med templet på bilden du valt ut…tillhör dem som läste Grottbjörnens folk som ju tyder på utpräglad kvinnlig njutning – så för många tusen år sen kanske var bästa tiden då:)…

  1. Ja bara för att det kanske var djuriskt där för evigheter sedan var det nog med känsla ibland på den tiden med. Mer naturligt än i naturen kan det väl inte bli 😉

   Oralsex där i skitigaste 1800-tal låter ju inte så mysigt. Jag föreställer mig, i fantasin, att det i Kina för 100 år sedan eller där ute i naturen för flera tusen år sedan fanns en källa med vatten någonstans 💦

 5. Oralsex är något som liksom hör till sexet och något som är väldigt skönt att få och väldigt läckert att ge.

  De gånger jag och min sambo inte har oralsex är de gånger ”spontansexet” dyker upp, då vi inte haft möjligheten att tvätta av oss, typ när lusten faller på vid den fär promenaden när sex inte alls var planerad 😉.

  För som du skriver så är renligheten väldigt viktig när oralsex ska till. Vill inte ens tänka på hur det kunde vara med den biten på t ex 1800 – talet.

  Min sambo får väldigt ofta fontänorgasm vid oralsex. Visst går det lättare när jag samtidigt låter fingrarna komma åt hennes G-punkt men det går även utan den hjälpen. Tungan får då arbeta både uppåt o neråt och även inåt.

  De gånger hon står ovanför mitt ansikte så slutar det oftast i att hon kommer i mitt ansikte/mun och jag tycker bara det är sexigt och läckert. Inget som på något sätt känns ”äckligt”.

  Även om det händer så är det inte så jätteofta sambon suger av mig till orgasm. Inget jag begär heller utan har full förståelse för. Men de gånger hon gör det ger mig en fantastiskt skön orgasm, kanske den skönast.

  Det gäller dock att hon slutar suga ganska snart efter att det sprutat eftersom ollonet blir ganska ömt stunden efter orgasmen. Men den biten har vi pratat om så hon vet precis när hon ska sluta.

  Du undrar lite hur vanligt oralsex är i ett parförhållanden?! Jag får ju hoppas att det är väldigt vanligt. Det är ju bland det finaste som finns i sexlivet, både som förspel och hela vägen ut.

  Jag har iaf ett bekant par som jag vet inte skulle kunna tänka sig det. Det är lite äckligt tycker dom och den tanken vill jag inte försöka ändra hos dom, alla är vi ju olika.

  Tack för din sexiga blogg och ha det bra!

  1. Det är så intressant att höra hur lika och/eller olika alla har det och fungerar. Tack för att du berättar hur ni har det.

   Oralsex fanns säkert såklart även i de mest skitiga tidsepokerna. Skulle vara kul att prata med en historiker om det och mycket annat när det kommer till sex. Hur mycket vet man?
   Finns det en bok om något liknande? Får kolla upp det.

   Man får ju respektera ens partners gränser som du beskriver med att ge oralsex och här är det känslan av fontän i munnen. Man får prata med varandra och berätta och sedan njuta av det man har 😊

   Tack för att du läser min blogg ❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lockelsen att visa upp sig, på ett eller annat sätt, finns nog hos ganska många. I dagens samhälle är ju sociala medier en stor arena för detta. Jag har själv aldrig varit speciellt buskablyg vad gäller min kropp. Oftast har jag sett den som något jag känner mig ganska tacksam för. Den är frisk och den orkar träna och ge mig njutning i form av beröring, närhet och även orgasmer. Och den har gett mig tre barn. Smått fantastisk faktiskt. 🙂

Min nakna familj

När jag växte upp gick mina föräldrar ofta okomplicerat nakna omkring hemma efter en dusch eller vid ett ombyte. Det gjorde det väldigt naturligt för mig att också göra det. Det är inte så att vi är nudister eller naturister, men det är ganska ofta jag är naken hemma med min familj också. Mina barn ser mig naken nästan dagligen. Kanske kommer det bli lite mindre så när de blir lite äldre, men än så länge är det helt naturligt att vara nakna tillsammans. Speciellt i anslutning till dusch eller bad.

Van att vara avklädd inför andra

Mitt liv igenom så har det känts ganska naturligt att vara lättklädd eller t o m avklädd tillsammans med andra. Inte minst genom mitt idrottande som inneburit många timmar i omklädningsrum och i duschar. När jag var i 15-20-års-åldern var det ju fortfarande helt naturligt att sola topless. Det var en intressant tid. Bröst till höger och vänster på en badstrand och det var helt naturligt. Så är det ju inte längre. Idag kan man stöta på sena 90-talister som tror att man skämtar när man säger att alla var topless på stränderna på 80-talet och halva 90-talet. Det är nästan så att man funderar på vad som hände. Jag minns det som att det kom några larmrapporter om att man kunde få bröstcancer av att sola brösten och helt plötsligt såg man ingen som var topless på stränderna längre.

Dödens grupp

Trots alla tuttar i det fria på den tiden så blev det inte så mycket ligga av har jag förstått på de som är 5-10 år äldre än jag. Larmrapporterna kring aids gjorde att alla som var unga då skrämdes till att hålla händerna på täcket. Den generationen kallade de för ”dödens grupp” i Solsidan, men riktigt så illa som det låter kan det väl inte ha varit. Jag kan ju förstå att det måste ha varit frustrerande med massa nakna bröst lite överallt, samtidigt som få vågade låta det gå hela vägen. Frestelse så det heter duga. 😉

Våga visa nakenhet

Hur som helst så har jag inga problem med att visa mig naken. Men jag har vänner, smala och söta sådana, som aldrig vill visa sig avklädd för någon annan än sin man. En av mina väninnor tycker det är känsligt att visa sig i underkläder för mig har jag förstått. Vid ett tillfälle där hon behövde byta om förstod jag att hon ville att jag skulle gå ut. För mig är det så främmande, men alla är vi olika och har lärt oss olika. Och självklart ska man inte göra något man känner sig obekväm med.

Glimtar av Liw

Ni som följt denna blogg ett tag vet att jag ibland bjuder på en och annan lättklädd bild på mig själv i olika sammanhang. Dessa har jag samlat på en sida som heter ”Glimtar av Liw”. På något sätt så har det känts naturligt att visa upp mitt avklädda och lättklädda jag här på bloggen ibland. Dels för att jag gillar att på ett enkelt och sexigt sätt visa upp min kropp. Men också för att jag vill göra bloggen lite mer personlig.

Varför visa upp min kropp?

En anledning till att jag vill visa upp mig halvnaken, eller ibland t o m helnaken, är för att jag vill visa upp mitt eget sätt att se på min nakna, trebarnsmammas, kropp. En mammas kropp som varit med om mycket och som är långt ifrån perfekt, kan ändå visa sig vara het och uppskattas. Sen har vi nog alla områden som vi kanske gärna döljer lite. I mitt fall är det magen. Självklart kommer jag, liksom många andra, att försöka hitta bilder på mig själv i mer fördelaktiga vinklar och positioner. Men jag kommer ändå försöka visa mig precis som den 3-barnsmamma jag är, även om magen är väl synlig ibland.

Glimtar till när ni minst anar det

Jag kan uppskatta när andra visar upp sig själva och sin kropp på ett smakfullt, fyndigt och sexigt sätt. Det gör att jag själv lockas till att bjuda på mig själv mer, samtidigt som jag säkert också har en liten exhibitionist i mig som vill fram. Jag vill dock göra det på mitt sätt. Ambitionen är väl att jag ska bjuda på mig själv lite oftare än jag gjort senaste tiden. Men det kommer vara tillräckligt sällan för att inte bli en rutin och något givet. 🙂

För er som inte sett någon glimt på länge så kan jag avslöja att jag glimtat till med några nya bilder alldeles precis idag. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Men precis så tänker jag också. Nu kan jag dock bekräfta att ju äldre barnen blev desto mindre naket i hemmet. Vår blivande 18-åring och definitivt vår pryda 15-åring hade slagit bakut med råge.
  Det trots vår öppna och frigjorda sätt med nakenhet och sex.

  1. Kan tänka mig att det blir så…och är ju helt naturligt. Så var jag väl också i en viss ålder med min pappa. Med mamma var jag nog aldrig blyg som jag minns…

   1. Suveränt perspektiv och klockrent inlägg som vanligt och som vanligt genomtänkt bild till! Sexiga, smakfulla bilder på dig!
    Ja, man bör nog respektera tonåringars utveckling, minns att jag själv störde mig på min nakna mamma i den åldern – att du Liw INTE störde dig på din nakna mamma är avundsvärt då det tyder på en fri, avslappnad syn!
    Mycket kommer från föräldrarna.
    Var tonåring på senare hälften av 80-talet och kan bekräfta toplessvågen. Vi var alla topless – oavsett stora eller små bröst. Mindre fixering vid storlek på den tiden!
    Idag är det otänkbart såsom samhället utvecklats, inom muslimsk och hinduisk kultur skulle topless vara ett ohyggligt felsteg.
    Nakenhet har också med integritet att göra, tycker det kan vara något man bjuder den man älskar på, inte vem som helst. I badhuset och bastun blir det en annan sak förstås.
    Exhibitionist – ja. Men sexiga bilder är en konst anser jag, själv tänder jag inte på en viss typ av överexponerad bild med onaturligt perfekta kroppar. Apropå mage har jag svårt för den platta, vältränade magen med ”vertikal riktning” som är så inne – för mig ser det osunt ut. Man förstår ju att det inte kan ätas mycket för att behålla den plattheten…

    1. Tack Olivia! Och tack för en bra kommentar 👍
     En mage som innan barnen skulle jag aldrig orka hålla efter. Jag kämpade i 6v dagligen för ngt år sedan och det blev ok resultat men när jag sedan inte magtränade varje dag längre och åt lite choklad igen så var jag tillbaka på ruta ett. Det är inte värt det. Jag lever med det jag har så kan man göra sig lite avstängning någon månad per år ev. ☺️

     Ja idag hade det varit otänkbart med bara bröst på stränderna. Folk skulle gå bananas. Kul att ha upplevt det dock 😉 Jag minns det ju som så naturligt. Jag minns att jag hade några väninnor som inte ville gå omkring dock. De låg bara ner utan top. Men jag minns att man typ gick och handlade en glass eller spelade rackert topless 😜

     1. Ja, att underhålla en platt mage blir för mig stressande. Förstår att folk vill vara i form och jag gör lite övningar ibland, typ en gång varannan vecka, hahaha. Minns att jag läste att amning var bästa sättet att få ner magen varför jag ammade länge – till priset av spänstiga bröst, hahaha.

      80-talet, galet. Kan ha köpt en glass topless, eller pommes frites på utomhusbadet där man hängde, det var topless som gällde, har inget minne av att vi ens diskuterade det. Frågan är när topless försvann och varför…

       1. Absolut…i kombination med hudcancervarningar kanske…mycket solande på den här tiden, inte minst i solarier…

 2. Jag har inte heller några problem med och visa mig naken och min son ser mig ofta naken, han tycker om när han får duscha tillsammans med mig och jag tänker vi gör det så länge han vill det, det lär han ju inte vilja när han är större 🙂

 3. Jag har absolut inga problem att vara lite avklädd och sola toppless. Människan föds naken och förr i tiden fanns det inga kläder överhuvudtaget, så jag ser det som en naturlig grej❤️

 4. Jag tillhör mer den blyga skaran. Känner mig inte bekväm att byta om med min mamma till exempel. Däremot en kompis mamma gick bra när vi vi var i samma omklädningsrum efter en tävling. Konstigt det där hur olika man kan vara med olika personer…

  1. Ja vissa är man ju mer blyg med. Jag kan bli blyg med någon som verkar obekväm att råka titta. Att jag känner deras blyghet och inte vill få dem att bli obekväma…

 5. Här är det inte heller någon big deal att gå nakna till från dusch osv. Barnen springer gärna runt nakna ute och de känns ok för mig så länge vi är hemma. 🙂

  1. Ja hemma är ju en sak. På standen är det ju lite mer känsligt vad den outtalade gränsen i ålder går för barnen att springa nakna. Nästan bara upp till 3 år på en ”vanlig” strand…

 6. Jag hade otroligt svårt för att tycka om min egen kropp när jag var yngre så har aldrig varit bekväm med att visa mig naken framför andra än partners :/

  1. Tråkigt att höra men förståeligt om man haft svårigheter att fullt ut gilla sin kropp. Hoppas det är bättre idag❣️

 7. Jag har nog inga problem heller att visa mig naken för barn och man sådär även när det ej är intimt, dock är jag nog som din vän när det gäller andra tillfällen

 8. Jag är väldigt blyg när det gäller att visa mig naken. Jag har en sjuk duschfobi och kan inte duscha med andra knappt.. Tramsigt men sant.. Kram

  1. Ibland är man tramsig. 😜 Här duschar vi hela familjen ihop. Men jag har mitt tramsiga och känsliga med att jag vill gå på toa HELT själv. Haft svårt med barnen där samtidigt..☺️

 9. Jag ställer mig till den blyga skaran här. Jag önskar att jag var mer bekväm och jag försöker att ta tillfällena i akt att inte gå undan om jag byter om framför vänner. Däremot har jag inga problem med andras nakenhet. Jag har jobbat i underklädesbutik och sett det mesta, men när det kommer till mig själv känns det inte lika självklart.

  1. Ja då har du väl sett många avklädda personer. Det är ju också en utmaning, att kunna hålla sig saklig och professionell trots allt halvnaket runt omkring sig ☺️

 10. Jag har inte heller någon direkt problem med att visa mig naken inför andra människor. Här hemma på gården kan jag till och med springa runt näck på sommaren. Konstigt nog kan andra människor som kommer förbi som ska gå en stadsvandring skämmas lite extra när dom ser mig naken. För mig är det helt naturligt att kunna gå runt naken.

  1. Så man kan se dig naken på stadsvandring 😉 Det lät ju lite coolt. En dröm hade ju varit att bo/ ha en sommarstuga helt ute på vischan så man kunde gå naken på tomten…

 11. Intressant ämne du tar upp, jag har nog som du inga problem med att vara naken inför andra men inte på ett sexuellt sätt utan mer att vadå, det är bara en vanlig kropp och såhär ser den ut 🤷‍♀️. Tycker dina glimt-bilder var supersnygga!

  1. Tack Olga! Ja en naken kropp är ju faktiskt ganska naturligt. Men det ska ju kännas hyfsat natutligt också. Om man inte visat sig naken med sin egen familj faller det sig nog inte lika naturligt att vara det sen när man själv bildar familj heller.

 12. Min uppväxt bjöd på väldigt mycket ”hemligt”, man skulle inte visa upp sin kropp. För mig är detta därför fortfarande lite tabu-aktigt. När jag träffade min man och hans familj så är de lite mer fria av sig. Både svärfar och svågern hoppar i poolen utan kläder på sig, vilket jag nu för tiden accepterar mer, däremot har jag, mannen och barnen badkläder på sig. Här hemma däremot har jag gått emot normerna från min uppväxt och kan gå naken här hemma, jag sover näck också, men kommer sonen upp till oss vill han gärna att vi ska ha kläder på oss. Dottern är mer som sin pappas familj däremot ❤

  1. Det kan ju vara så att två familjer som möts har väldigt olika syn på detta. I ditt fall kanske det både var skrämmande och spännande med ett annat tänk än det du var van vid?
   Min pappa är väldigt oblyg med nakenhet tex vilket jag tycker är starkt nu men som var lite pinigt i tonåren…

 13. Jag har aldrig gillat att visa mig naken inför andra. Det beror inte på att jag inte tyckt jag varit fin nog utan att jag inte varit bekväm helt enkelt

  1. Är man inte van eller fått testa det så mycket blir man ju inte bekväm med det heller. Det är ju dock inte, som du skriver, samma sak som att man inte gillar sin kropp.

 14. Återigen ett spännande inlägg där många nog känner igen sig.

  Jag älskar nakenhet och går gärna omkring så hemma med min sambo. Kläderna ryker väldigt snabbt när jag kommer hem från jobb eller dylikt 😀. Det finns nog en liten naturist alt nudist i mig där frihetskänslan att vara naken växer allt starkare.

  Detta grundar sig inte i uppväxten eftersom det inte var tänkbart att mina föräldrar skulle vara nakna inför mig o mina syskon. Inte heller jag ville visa mig naken inför mina barn när dom var små så jag tror på något sätt att jag ”tar igen det” nu 🙂.

  1. Tack 😃
   Det är härligt när man känner att man hittar sig själv mer och mer. Undra vad som fått dig att upptäcka denna sida hos dig själv? Kanske du hållits tillbaka tidigare av vad andra tyckt och känt men nu bara kan göra som du själv känner..? Härligt oavsett 😎

 15. Jqg har nog aldrig varit mycket för topless-badande osv.. Det är så individuellt det där, om någon annan vill kasta av sig toppen på en strand t.ex så är det helt okej, men för mig känns det tokigt, för intimt liksom.

 16. Precis som Sara skriver är jag heller ingen som varit för topless-badande, och att det är väldigt individuellt när det kommer till den saken. Har liksom inte lagt någon större tanke på det! 😀

  1. Ja för en del är det ju för intimt och det är ju inte så konstigt heller, just topless inför vem som. Sen är det ju en annan sak att visa sig naken i hemmet…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..