Hur man än vänder och vrider på det så är det nog så att man behöver känna livslust för att ha sexlust. Eller åtminstone för att verkligen kunna njuta av sin sexlust. Jag tror inte att jag hade haft lika stor sexlust utan min livslust. Och livslust har jag verkligen. Jag älskar livet.

Min livslust har ökat med åren

Inte för att livet alltid är bra eller att det alltid varit så. Men jag har lärt mig att acceptera dalarna för de gör ju att man uppskattar topparna desto bättre. Och av nån anledning så har min livslust ökat med åren och därtill även sexlusten. Det känns som att det finns ett samband med ålder och livslust. 😉

Alla kan öka sin livslust

Nu ska jag ärligt erkänna att jag aldrig drabbats av någon riktigt djup depression. Men jag har behövt söka hjälp för jag mådde så dåligt i en period, med riktigt jobbiga tankar om mig själv. Jag kan tänka mig att det är annorlunda när man lever med en depressionsdiagnos. Vissa har såklart bättre förutsättningar än andra. Men på nåt sätt så tror jag ändå att vi alla kan förbättra livet för oss själva oavsett förutsättningar.

Få inspiration från andra

För nån vecka sen så fick vi ett papper utdelat på mitt jobb om hur lyckliga personer lever sina liv. Det var baserat på en gammal artikel i Expressen om vanor som lyckliga har som är enkla att ta efter. Det är lätt att tänka att det finns recept för lycka när man får en lista med tips. Det kan påminna om vad som inte finns i ens liv snarare än att man blir inspirerad att ta till sig tipsen. Vi är också alla olika och har olika behov.

Vad är mitt recept?

Hur som helst började jag fundera på vad som behövs för att just jag ska känna livslust eller lycka? Den korta versionen är nog samma för mig som hos de flesta. Jag vill fokusera på de saker och människor som jag gillar och älskar i livet och minimera mina måsten och energitjuvar. Att ha nära och kära i mitt liv är också viktigt, vilket det nog är för de flesta.

Vad behövs för att vara lycklig

Jag följde en dokumentär-serie för ett antal år sedan där det i ett antal program gick ut på att ta reda på vad man behöver för att bli lycklig. Slutsatsen som de kom fram till var att det rörde sig om ganska fundamentala saker som jag också kan skriva under på. Nämligen följande 3 punkter:

 1. Något att göra
 2. Någon att älska
 3. Något att se fram emot

Behöver hitta sitt eget recept

Har man ovanstående så har man goda förutsättningar för att vara lycklig. Men generella mallar räcker inte in på djupet hos var och en av oss. Jag har längs livets väg hittat mina saker som just jag känner mig lycklig av. För det är nog ändå nyckeln tror jag. Att hitta sitt eget recept, även om man kan ta inspiration av andra.

Gemenskap ger mig trygghet

Att känna gemenskap är väldigt viktigt för mig. Jag mår gott i själen när jag känner en connection och får samtala med folk. Det behöver inte betyda att man tycker likadant bara jag känner ömsesidig respekt i samtalet. När jag känner trygghet hos en person kan den utmana mig i princip hur mycket som helst. Utan trygghet är jag dock ganska känslig.

Göra saker jag älskar

Att göra saker JAG älskar. Detta tror jag egot i mig behöver. Jag älskar att skriva och har alltid gjort. Och det får jag ju verkligen utlopp för nu i bloggen. Andra saker som stimulerar mina sinnen mycket är att dansa fritt utan koreografi, att lyssna på musik och att se på romantiska och porriga filmer.

Att älska

Att underhålla mitt sexliv finns väldigt högt på min lista, som ni nog redan gissat. Bra sex gör mig ju nämligen lycklig. Varför? Jag älskar kärlek, i alla olika former. Det är det bästa med livet. Bra sex för mig är ett av kärlekens starkaste element. En varm kram eller ett fint ord från mina barn en annan. Det finns en del. Starka uttryck för kärlek är godbitar i livet som jag vill värna om och få mycket av.

Njuta av naturen

Njuta av saker som inte kostar är ofta underskattat. För mig är det naturen som är det första jag tänker på, förutom sex. Det finns ingenstans som jag är så mycket i nuet som när jag är i naturen. Även om hela familjen är med eller jag är själv. Man lämnar sysslor och bekymmer hemma. Naturen kan göra så mycket med mig genom att bara vara där i sin tystnad. Jag kan bli lugn, barn på nytt, kåt, träningsivrig, sprallig eller en ny människa. Och även få fram de klurigaste tankarna. En del gillar vattnet, en del de öppna fälten, en del bergen men jag älskar skogen och har alltid gjort. Tjusningen med att ha sex utomhus är stor och gärna då i en skogsglänta.

Släppa sånt jag inte kan påverka

Sen finns det en del saker i mitt beteende som jag försökt förändra. En sån sak är att släppa sånt som jag inte kan påverka. Jag tänkte tidigare aldrig att det fanns en mening med att saker händer. Men en klok vän lärde mig att tänka ”då var det inte meningen” när något inte går som jag tänkt mig. Helt plötsligt kunde jag vända blad 10 gånger fortare än tidigare med detta tänk. Jag anammade faktiskt tankesättet utan att för den skull tro på det fullt ut. Men detta tänk hjälper mig helt enkelt med en av mina största utmaningar.

Undvika att klaga

Att inte klaga är en annan utmaning och en övning i detta har gjort underverk för mig. Min man utmanade mig för ett antal år sedan att försöka låta bli att klaga i 3 veckor. Fy fasen vad svårt det var. Jag fick börja om hela tiden. Jag tror, om jag minns rätt, att jag klarade över 2 veckor till slut, efter nästan 3 månaders träning. Detta drogs till sin spets och så vill jag ju inte leva. Men fasiken vad jag lärde mig av detta. Fortfarande idag, en massa år senare, reagerar jag eller min man när vi kommer in i ett ältande och klagande. Och livet blir mycket härligare om man fokuserar på bra saker istället för att se det dåliga.

Njuta av egentid

Att då och då få ha en heldag själv hemma i mitt hem och bara vara är min sista punkt. Det händer inte ofta men när det händer njuter jag enormt. Jag laddar då mina batterier som bäst. Och faktum är att precis det stått på schemat idag (läs onsdag). Så nu är min livslust på topp. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ibland får jag idéer till nya inlägg från läsare som tycker att jag ska skriva om något visst ämne. Så var det med dagens ämne, söndagssex, som jag fick från av min kära bloggkollega Fnulan. Undersökningar har gjorts som visar att söndagar är då när flest människor har sex. Och vi är inte annorlunda. Söndagar är den dag då vi i allmänhet är som mest laddade för sex. 

Optimalt för småbarnsföräldrar

Vad är det då som gör söndagen till bästa sexdagen i veckan? Nu ser jag ju på det från mitt perspektiv som småbarnsförälder. Och för oss småbarnsföräldrar så är det helt enkelt så att förutsättningarna är optimala på just söndagar. Eller i alla fall så optimala de kan bli. För det första så är vi i regel utvilade efter två sovmorgnar utan någon jobbstress eller skol- och dagislämning. För det andra så har vi inte vardagsstressen i oss som ju i regel innebär ett hektiskt schema för att få in jobb och träningsaktiviteter för barnen. Samtidigt som vi själva behöver hinna med att träna lite.

Fredagsmys orkar vi inte med

Fredagskvällarna är ju vigda till fredagsmys. Men dessvärre så har den hektiska jobbveckan ofta tagit på krafterna så pass att när vi vuxna väl slappnar av i soffan tillsammans med barnen för fredagsmys så slår tröttheten till. Vilket innebär att energin inte alltid räcker till för det vuxna fredagsmyset när vi väl fått ungarna i säng. Så ofta kan det vara att vi hela dagen sett fram emot lite vuxet fredagsmys på kvällen, men när vi väl är där finner vi oss själva halvdäckade i soffan redan kl 21. Om så inte sovandes så kroppsligt oförmögna att dra igång någon aktivitet. Speciellt om vi firat fredagen med nåt glas rött till tacosen. 🙂 

Lördagar bokas för annat

Lördagskvällen brukar väl i allmänhet fungera bättre rent energimässigt. Men det är fortfarande svårt att få ungarna i säng tidigt. Inte sällan är det ju också lördagar vi har gäster eller är bortbjudna och då försvinner ju sexet den kvällen p g a det. Samtidigt som ungarna då är uppe ännu senare. Men det har ju den fördelen att de då i bästa fall sover lite längre på morgonen efter. Och då är det ju….tada…söndag! 🙂

Söndagsmorgonsex

Förhoppningsvis får vi ju då sovmorgon. Söndagsmorgnar eller söndagsförmiddagar tycker vi inte om att ha något uppbokat. Då vill vi ligga kvar i sängen och dra oss länge och, om omständigheterna tillåter, njuta av morgonsex. Bättre förutsättningar för morgonsex än vi har på söndagar får vi sällan. Och rimligtvis så gäller detta säkert för andra barnfamiljer också.

Söndagskvällen ligger öppen

Sen när vi kommer till söndagskvällen så finns det ju en väldigt god anledning att lägga barnen i tid. De ska ju upp tidigt morgonen efter till skolan. Det gör att de nu på söndagskvällen är i säng redan till klockan 20. Och det gör ju att vi vuxna har kvällen för oss och sex. De timmarna gör ganska stor skillnad för barnföräldrar. Tröttheten hinner inte attackera. Och framförallt har vi tid på oss.

Vår klassiska söndag

En klassisk söndag för oss i nuläget är att 2 barn sover innan 20.00. Den äldsta är i säng tills dess, men ligger och läser i sin säng nån timme. Detta gör att vi har flyttat våra sexuella aktiviteter från soffan i vardagsrummet till sängen i sovrummet. Anledningen är ju att vi vill minimera risken för att bli påkomna eller att överhuvudtaget låta våra aktiviteter höras.

Ungar är en utmaning

När barn närmar sig tonåren så förstår de ju mer vad vi vuxna gör men det är ju knappast några barn som vill höra det. Åtminstone känner jag igen det från när jag själv var barn. Jag kunde kanske ana att mina föräldrar hade sex någon gång, men jag ville ju helst undvika att höra det. Hur som helst så håller vi som bäst på att försöka laborera med diverse arrangemang och säkerhetsåtgärder för att kunna slappna av när vi har sex hemma med lyhörda ungar i huset. Men det får jag redogöra mer för i ett senare inlägg. 🙂 

Söndagar optimal sexdag för de flesta

Nu tror jag i och för sig att söndagar nog gäller som den optimala sexdagen även för de som inte har barn i huset. Som singel så var ju t ex ”bakfyllesex” ett ganska vanligt fenomen. Men jag skulle tro att söndagar är av extra stor betydelse för småbarnsföräldrars sexliv än för er andra vanliga dödliga. 🙂

 

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Hahaha men gud så roligt att läsa ditt svar. Jag har verkligen tänkt på det men inte kommit på de rätta svaren. SÅ självklart när du berättar.
  Jag älskar din ofiltrerade blogg kära du. Mer sexsnack till folket!!!

 2. Ha ha Liw, du är härligt finurlig i din analys av att hitta tillfällena.
  Kommer inte ihåg i detalj hur det var småbarnsåren. För oss är det numera söndag hela veckan med utflyttade barn sen 25 år så vi behöver inte vänta på tillfällen. Vi har dock inte samma frenesi och fanatiska fokus på sex som du numera men kvalitén är dock hög.

 3. Vilket roligt tema på blogginlägg. Jag försöker komma på när jag och maken har mest sex och konstaterade att det blir mest på dagtid när barnen är i skolan. Äldsta grabben är ju vaken sent på kvällarna och går i skåpen så då kan man inte vara riktigt avslappnad. När som helst kan ju någon komma.

  1. Dagtid låter optimalt om man bara är hemma då. Det är lyx när man får till det så där mitt på dagen, båda är pigga. Tyvärr blir det för sällan…men vi längtar efter att det kan bli mer av det.

 4. Nä här har vi inte bara Söndags sex, vi tar oss tid på kvällarna, på morgonen när kidzen fortfarande sover, till och med i bilen efter en skogsväg på väg in till stan, men så har det inte alltid varit, ju äldre barnen blir, desto mer orkar man 😉 sen hjälper ju vissa tabletter till också 😂

  1. Vad härligt att höra fördelar med att bli äldre 😉…jag tycker iof de är många. Det låter som ni busar till det lite här och där vilket låter underbart! 👍😁

 5. Underbart tema på ett inlägg! Vårt senaste är att vi upptäckt att barnen tycker det är roligt att duscha och då vattenleka tillsammans (4&7år) vilket öppnar upp för att slänga in dem i duschen o sedan dra en snabbis själva! Minimerar risk för att bli påkomna men samtidigt human dygnstid för oss att orka 😂🥰

  1. Knep i vardagen. Bra tips! Duschar de bara är det ju ingen fara att lämna dem en stund. Man kan ju även vara runt hörnet så hör man ju att allt är bra 😉

 6. Haha, vilken härlig analys. Jag har aldrig reflekterat över det, men framför allt som förälder kan jag tänka mig att det ligger mycket i det du skriver.

 7. Hm, aldrig funderat på vilken dag som är bäst, men nu när man själv har kids så var det ett nyttigt inlägg att läsa, plötsligt förstår man varför man ska ha rutiner kring läggdags, haha

  1. Ja de är ganska mycket värda, de där sovrutinerna. Bästa småbarnsknepet för att få till sex då och då. Att se till att ha sovrutiner 😉

 8. Rent generellt, även utan barn, är det ofta dumt att sexet ska komma som det sista man gör innan man lägger sig. Det blir ju ”alltid” för sent ändå. Man ser lite för länge på TV, eller vad det nu är, sen ”Visst ja, lite rygg-övningar varje kväll!”, och så tänderna – och så är klockan ännu mer, man borde redan sovit för en halvtimme-trekvart sedan. Att då sätta igång med sex – nja, det blir ju lätt att man inte gör. Så när det blivit så några dagar i följd, ser jag till att vi hamnar i sovrummet före TV-soffan. 🙂

  Även om vi inte har några barn hemma så blir det mest sex på helgerna, vilket ju knappast är så konstigt. Vi går ofta upp och äter frukost, och sen går vi tillbaks till sängen. Både lördag och söndag.

  1. Ja håller helt med. Dagsex och morgonsex är det bästa. Då är man ju mentalt med på ett annat sätt. MEN tillfällena för det är ju betydligt färre med mindre barn. Möjligheten för sex finns ju egentligen varje kväll för en småbarnsfamilj om man har lite sovrutiner. Men då strider man ju mot starka krafter som trötthet och”ta tag i saker som behöver göras” och lite egentid när barnen väl lagt sig. 😆

   1. Håller med er båda så mycket, morgon och dag är man ju så pigg, alert, full av energi – ja tack! Och ja Liw, söndag efter 20, samma insikt här, haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sedan jag började berätta om min mans och mina trekantsäventyr har jag fått ett och annat ifrågasättande, även om de varit varsamt formulerade. Jag kan till viss del känna igen den skepticism för det här med att blanda in fler i en parrelations sexliv. Även jag har spekulerat i huruvida såna här sexäventyr är bra för ett förhållande. 

Lätt att vara skeptisk

Alldeles oavsett så är det alltid intressant att ta del av andras erfarenheter och tankar. Ofta är det ju dock så att de som ifrågasätter aldrig själva varit i närheten av att testa något liknande själva. I mångt och mycket tror jag att de som är skeptiska ser kombinationen med ett lyckligt förhållande och en lyckad trekant (eller fyrkant) i ett och samma paket som en omöjlighet eller utopi. Det kan jag helt och fullt förstå och känna igen från hur mina egna tankegångar gick för några år sedan. För egen del så fanns det en rädsla inblandat också. En rädsla för att känna att det inte skulle duga med bara mig och min man längre.

Två ska det vara! Så är det bara

Två ska det vara vid sex! Det känner alla till. Den världsbilden har varit så inpräntad i min hjärna. Kanske har det bidragit att mina föräldrar hållit ihop i alla år med kärleken i behåll. Och jag vill fortsatt leva två och inget annat, men det utesluter inte ett tre- eller fyrkantsäventyr. Allt är, skönt nog, inte svart eller vitt. Och vem vet, kanske mina föräldrar haft sina äventyr som fått kärleken dem emellan att hålla i sig? 😉

Såg det inte som ett alternativ

Hur som helst så har jag tidigare mest bara undrat varför. Varför äventyra våra känslor för varandra bara för lite sex? Vad skulle syftet vara? Sex med andra än oss själva riskerar att blanda in känslor och trassel och kanske en otrohetskänsla därtill var mina tankar. Kan jag älska min man villkorslöst och samtidigt ha sex med en annan man? Tveksamt kände jag. Detta är nog helt naturliga tankar att ha när man aldrig levt annat än i tvåsamhet. Utfallet av ett trekantsäventyr är svårt att föreställa sig och såklart är det lite läskigt.

Gäller att ha rätt anledning

Jag tror att det är vanskligt att ge sig in i ett sexäventyr om det redan är svajigt i förhållandet. Jag skulle inte rekommendera alla förhållanden att bjuda in fler till sänghalmen. För det är en riskfylld väg där det kan dyka upp många gupp på vägen. Och då gäller det att ha ett stabilt förhållande som inte kör i diket. För vår del så har vi knappt känt av några gupp. Kanske för att vi hela tiden har pratat och diskuterat och jobbat med vi-tiden parallellt med detta äventyr. Vilket gjort att vi kunnat känna en trygghet i varandra. Därför har det inte nött på vårt förhållande utan faktiskt istället, som jag nämnt tidigare, berikat vår relation mycket och skapat nyförälskelse. Vi har väl även haft tur i valet av man.

En viktig detalj vid äventyr

Det finns en utmaning med att ha upprepade trekanter. Nu har vi bara haft två tillfällen, men för oss har det varit ytterst nödvändigt att ge oss själva extra tid innan och efter varje träff. Det har känts viktigt för oss att dessa äventyr aldrig får ersätta ”vi-tid”. Innan och efter en träff vill jag ha en härlig sexuell stund bara med min man. För oss har detta varit en viktig detalj i våra trekantsäventyr. Det har krävt mer energi och tid, men betalats tillbaka är jag säker på.

Går att leva utan trekanter

Nu är det så att vi mycket väl skulle kunna leva utan att blanda in andra i vårt sexliv. Den största kicken är nog att min mans och min resa tillsammans i allt detta gett så mycket. Där ingår ju också denna blogg. Vi har framförallt blivit duktigare på att ha roligt ihop, vara mer levande, prata och skratta sedan vi började busa till det med sexäventyr. Jag har ju även utvecklats sexuellt på ett häftigt sätt. Mr Utvalds närvaro har eggat oss båda enormt. Och även om det är min man som rent fysiskt är den som hittat alla mina nya spännande punkter, så vet jag inte om det behöver vara så i ett eventuellt kommande äventyr. Men det var jättehäftigt att det var så i våra trekanter med Mr Utvald.

Större risk med vardagslunken

När man levt länge ihop, som vi i ca 10-15 år, då ser jag lika mycket risk i att lunka på i vardagslivet utan sexuellt underhåll. Att sexet blir mer och mer sällsynt och/eller rutinmässigt är enligt mig en lika stor risk om inte större än att våga sig på att busa till det med ett sexuellt äventyr någon gång. Sexäventyren har ökat vår vi-tid och gett oss ett gemensamt projekt som svetsat oss samman. Och även om vi skulle sluta med äventyren så kommer vi alltid ha våra trekantsupplevelser med oss i våra fantasier. 

Både ha kakan och äta den

Det finns ju ett gammalt visdomsord som säger att man inte både kan ha kakan och äta den. Så bra kan det liksom inte vara. Men om man blandar in en extra kaka och äter upp den och behåller den andra. Då kan det faktiskt fungera och bli riktigt bra 😉 

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Haha en sockerkaka.
  Lite så här pratar även vi, detta med en man till med oss likt en levande massagestav är en fara, en risk att hon fastnar vid honom mer än vid mig trots att vi är säkra på varandra. Allt handlar om tillit.
  Tillit till vår sexualitet, tillit till de vi är. Tillit till varandra, de vi är och det vi vill. Jag i mitt sätt att se det, se henne med en man till, kyssar, smek och erotik det skulle ge mig en boost, något så (ursäkta) uppkåtande, men skulle hon då falla för honom så var det så.

  Vi skulle aldrig ha börjat prata om trekant om vi inte varit säkra med varandra men vem vet. Faller hon för vår ”Mr Right”, då var meningen så, för ingen äger någon annan.

  1. Ja även om det kan tyckas att man bara leker med elden är det så mycket mer. Ett tillitsförtroende, en hemlighet, ett planerande, en kick, ett projekt, ett utvecklande. Jag kände också att detta var min nyckel för att fullt ut släppa mina sexuella spänningar. ☺️

   1. Yttersta risken i detta är en äktenskaplig krasch. Den kan också komma av en otrohet eller en blixtförälskelse på jobbet eller slocknad attraktion i stort, exempelvis så man är ju aldrig säker. Här väljer man ju dock att utmana ödet och det är helt OK, tom kittlande för en del. Det är tidpunkten i livet som måste väljas med omsorg för att minimera eventuella konsekvensen om man har familj/små barn – anser jag. Lycka till med ert.

 2. Det är väl väldigt olika, en del passardet för och andra inte. En del vågar inte gå hela vägen, en del vågar. Har man minsta möjliga tanke på det ska man göra det tycker jag.

  1. Jo så är det ju. Allt passar inte alla, vore dumt att tro det 😉
   Är man nyfiken så ja, men viktigt att fundera på hur man vill ha det. En okänd man uppraggad för kvällen på en bar hade inte gett mig mycket alls ☺️

 3. Äntligen är Varför åtminstone ytligt besvarad (tror du sparat lite hemlisar).

  Jag insåg sent i förra inlägget att Du har ju inte testat ännu IRL. Hittills är det enbart du som fått ta emot. Love ser ju dig som sin porrbrud och verkar inte bry sig så mycket i vem du har sex med bara han får skissa scenariot, se på/filma för senare egentid och då borde det inte bli några gupp.

  Klart att du är kärleksfullt tacksam för att få testa och njuta av en ny man i dig som omväxling och för jakten på orgasm vid penetrering och fingrande av en utomstående. Love har nog gladeligen sex med dig så ofta du visar lust oavsett vad som triggat/kåtat upp dig, det gör iaf jag när jag ställs inför en trånande kvinna : )

  Får återkomma om hur nykär du blev om/när du fått upplevelser IRL från ömsesidiga äventyr och av att sett Love ha passionerad sex med en annan kvinna. Hoppas det inte blir guppigt och att träffen blir en fullträff.

  1. Det är helt sant, jag vet inte alls hur detta kommer sluta. Det enda jag kan uttala mig om är trekantsäventyr. Den som lever får se 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..