170. Anti-slentrian – Samlivsnyckel 4 av 7

En fara i ett förhållande är att det blir slentrian över allt i förhållandet, inklusive sexlivet. Att överraska varandra ibland kan ju tyckas lite jobbigt och onödigt efter många år ihop, men det behöver enligt mig bara vara småsaker och mer sällan. Och då kan det göra underverk.

Morgonöverraskning

Jag överraskar inte min man ofta. Borde nog vara lite mer påhittig känner jag. Men en grej som jag gjorde förra veckan var att raka hela mitt kön på fredagskvällen och sedan ta makens hand under trosan på lördagsmorgonen och överraska. Jag har inte varit helrakad på flera år vill jag tillägga. Vid våra äventyr har jag alltid haft en liten triangel kvar. Jag märkte min mans förvåning och ökade lust när han förstod att jag var helrakad. Det resulterade i härligt morgonsex. Vår upphetsning låg kvar i luften hela dagen och då jag inte hann gå i mål på morgonen, så gick vi in på toan tillsammans på eftermiddagen. Där fick min man ta mig till orgasm genom att trycka på ”g-punkts-knappen”. All lust var mer eller mindre skapad av en enda liten överraskning.

Alla förändras vi

Sen har vi det här med att tänka om. Man är ju ofta inte samma person nu som man var när man träffades. När jag och min man träffades frågade han mig lite busigt om hur jag tänkte kring att ta in andra i sexlivet? Detta efter bara någon månads dejtande. Jag blev rädd och sa ifrån på skarpen att det var helt uteslutet för mig och därmed oss. Jag var ju så otrygg i min sexualitet och min man och jag hade ju vid den tidpunkten inte hittat varandra sexuellt än.

Inte minst jag

Så detta frågade han inte mer om. Han har menat i efterhand att han mest var nyfiken på min inställning till det hela. Inte att det var något han ville göra där och då. Men om han ville ha mig så var det BARA mig som gällde. Och han visade att det räckte. 😉 Men hans nyfikenhet låg ju kvar om en mmf-trekant. Och jag upptäckte att när jag väl hittade mig själv sexuellt och även oss som par, ja då tänkte jag annorlunda.

Nyckel att undvika slentrian

Det är lätt att bestämma sig för att man tycker på ett visst sätt. Men förutsättningar kan ändras och trygghet och självförtroende kan öka. Då kan man omvärdera och tänka annorlunda. Det är ändå lite befriande tycker jag. Och jag tror faktiskt det är en nyckel för att hålla sexlivet levande som småbarnsföräldrar. Just att man inte bara låter allt bli slentrian och gå på rutin. Lite överraskningar och nytänk behövs ibland.
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Martin skriver:

  Vi ska köra ett sexbingo nu när vi är ifrån varandra ett tag.

  Vi kommer gemensant fram till 25 uppdrag hon kan välja imellan att göra, numrerade 1-25 såklart.

  Jag har bingobrickan, och efterhand hon gör uppdrag så får jag pricka av på brickan, och när det blir bingo, då får hon bestämma något jag ska göra.

  Jag ser fram emot att få bilder skickade som små kvitton på utförda uppdrag, och hon gillar att göra dem.

  Vi har också utvecklats mycket i vårt sexliv, och vissa grejer vi verkligen går igång på idag var inte aktuellt överhuvudtaget tidigare, andra saket har vi blivet bättre på genom åren, och andra har vi bara upptäckt att vi gillar.

  1. Liw skriver:

   Den var lite påhittig. Kul att hon går igång på att skicka. Det kan jag känna igen mig lite i 😊
   Och bra att hon får tillbaka lite vid bingo…👍 Kul att hitta på ngt intimt när man är ifrån varandra. Även om man kan göra ngt liknande med varandra närmare också.

 2. Björn skriver:

  Visst finns det risk att det kan bli slentrian i ett förhållande, och då inte bara själva sexet. Det gäller verkligen att hitta saker som förgyller tillvaron.

  Att ha något att alltid se fram emot är bra för att undvika slentrian och ”vardagslunk”. Resor, restaurangbesök, matlagning på tu mand hand med efterföljande ”efterrätt” är bara några saker som iaf vi anammar med glädje. Blir alltid lite pirr i kroppen när vi närmar oss….

  När det gäller just sexet tycker jag vi hade en kul grej under semestern. Vi spelade Yatzy och där den som vann efter 6 omgångar skulle bli omhändertagen av den andre under 1 timme. Sambon vann och jag har den stora äran att inom kort få ta hand om henne och hennes kropp under 60 sexiga minutrar. En vinst för båda helt enkelt 🙂.

  Du nämnde att du rakat dig för att överraska, härligt. Att raka varandra kan jag också rekommendera alla att göra, helt eller delvis. Så himla sexigt och upphetsande!

  Avslutningsvis så kan jag nämna att att jag vid några tillfällen nämnt för sambon om tre eller fyrkant. Hon är som du var i början, inte alls med på samma linje. Kul att höra att du ändrade dig. Nu vet jag att även hon läser din blogg så vem vet, kanske även hon ändrar sina tankar 😉.

  1. Liw skriver:

   Tack för alla tipsen! Yatsy var ett lite kul och annorlunda tips! Så härligt att du såg det som lika mkt din som hennes gåva vem som än vann.

   Det här med att blanda in andra i sexlivet är känsligt. Jag såg det själv länge mer som ett ”hot” mot vår tvåsamhet än som en extra kick. Men nu ser jag ju annorlunda på det. Men det ska göras med respekt för varandra och med mycket lyhördhet på vägen enligt mig. Att låta den mest osäkra få styra reglerna mest 👍😉😊

 3. fnulan skriver:

  Ja slentrian är farligt. Det finns så mycket små medel som kan göras för att skapa spänning. Jag tycker att små lappar på konstiga ställen är ganska kul. Bara en lapp på köksbordet som berättar att man saknar personen när man går till jobbet eller vad som. Det kan göra massor

  1. Liw skriver:

   Ja de små, lite mer spontana sakerna, är mest effektfulla enligt mig också. Men sedan kan ju en lite större eller annorlunda överraskning vara kul ibland också…😊😎

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..