För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om vilka sexställningar som jag gillar. Samtidigt så passade jag på att göra en liten undersökning för att ta reda på vilka sexställningar som ni läsare tycker är bäst. Och nu har vi ett resultat! 🙂

Bästa sexställning är doggy style!

Det som framkom tydligt av min lilla undersökning är att ”doggy style” är den sexställningen som både kvinnor och män i regel tycker är bäst. Dvs den sexställning där kvinnan står på alla fyra och blir tagen bakifrån. Det jag ville ta reda på i min undersökning var dels vilken sexställning som flest hade som favorit och dels vilken sexställning som flest hade lättast att komma i. Bakifrån på alla fyra vann båda kategorierna, oavsett kön. Överlägset dessutom. 65% av både kvinnor och män anger den som en favorit. På frågan om vilka ställningar man kommer lättast i är det 64% av männen och 51% av kvinnorna som säger att de kommer lättast bakifrån på alla fyra. Egentligen så är jag kanske inte så överraskad. Det är ju en favorit för både mig och Love också som framförallt Love kommer lättast i. För min del så krävs det ju då att jag tar på mig själv samtidigt och personligen gör jag det mer avslappnat liggande på magen. Det är i alla fall väldigt skönt bakifrån och båda kan hitta kombinationen att koncentrera sig och gå in i det man gör men samtidigt förenas i härligt sex.

Topp 5 Favoritställningar – Kvinnor

 1. Bakifrån på alla fyra – 65%
 2. Rida rättvänd – 42%
 3. Bakifrån liggande – 41%
 4. På rygg med rumpan upplyft med benen i luften – 35%
 5. Bakifrån stående – 33%

 

Topp 5 Favoritställningar – Män

 1. Bakifrån på alla fyra – 65%
 2. På rygg med rumpan upplyft med benen i luften – 49%
 3. 69an – 47%
 4. Rida rättvänd – 40%
 5. Bakifrån liggande – 37%

 

Topp 5 – Kommer lättast i – Kvinnor

 1. Bakifrån på alla fyra – 51%
 2. Rida rättvänd – 36%
 3. Missionären – 30%
 4. På rygg från sidan (Saxen) – 26%
 5. 69an – 23%

 

Topp 5 – Kommer lättast i – Män

 1. Bakifrån på alla fyra – 64%
 2. Missionären – 37%
 3. På rygg med rumpan upplyft med benen i luften – 25%
 4. Bakifrån stående – 25%
 5. Rida rättvänd – 23%

 

Fundering kring ”tråkiga” missionären

Det första som slog mig när jag studerade ovanstående topplistor var att missionären har så låg popularitet och hamnar utanför både kvinnornas och männens topp 5 favoriter. Men den kommer trots det 2:a respektive  3:a på bådas listor över de sexställningar man kommer lättast i. Varför är det så kan man undra. Om det nu är en sexställning som man kommer lätt i så borde det väl också vara en favorit? Eller? Kan tillägga att missionären angavs som favorit av 27% av kvinnorna och 22% av männen. Men vilket då resulterade i plats 8 respektive plats 9.

Kvinnorna gillar att bli ”tagna”

Jag noterar också att på kvinnornas topp 5 med favoriter finns alla tre bakifrånvarianterna med. Som kvinna tror jag den djuriska och lite primitiva känslan av att bli ”tagen” lockar och gör att sexet blir hetare bakifrån. Men det är bara mina reflektioner. Männen gillar ju för övrigt också bakifrån på alla fyra. Men vad som sticker ut på deras lista är att bakifrån stående hamnar på näst sista plats över deras favoriter. Enbart 14% av männen angav det som en favoritställning medan 33% av kvinnorna tyckte den var en favorit.

Tips från läsarna

Jag frågade också i undersökningen efter tips på bra sexställningar eller andra bra tips som hade med sexställningar att göra. Och det kom in ett helt gäng bra tips som gör mig lite nyfiken:

Jag älskar när min kille halvsitter, och jag rider honom då. Alltså mellanting mellan att han ligger och sitter upp. (kuddar eller säng som kan fällas upp behövs). Det blir perfekt vinkel för jag kommer utan klitorisstimulans då.

Ovanstående ställning är jag supernyfiken på! Jag har ju kommit av denna ställning vid 2 eller 3 tillfällen i rad när jag var ca 20 år med en pojkvän på en hemmatoalett på bara 1 min. Men sedan aldrig kunnat få till det igen. Känns som att det bara borde vara att få till precis exakt rätt vinkel och kanske ha rätt glid.

Att ta tjejen på köksbordet är vår gemensamma favorit. Höjden på bordet är perfekt, vi ser varandra väldigt bra o tjejen får i princip alltid ett par sprutorgasmer och jag sprutar oftast på tjejens mage. En kanon ställning!

Att använda sig av köksbordet är det många som tipsar om, och detta gillar jag faktiskt mycket. Jag har dock blivit avskräckt ifrån den då vi har råkat ta sönder ett bord på det sättet. Och jag är nu lite för rädd om våra bord för att släppa loss på dom här hemma fullt ut. Om man inte ska vara hemma på sina egna bord vems ska vi då ge oss på…Vi har dock kommit på att vi har en väldigt stabil tvättbänk som kanske kan passa bra. 😉

Bra förspel och kommunikation om vad jag och min partner vill ha. Min favorit är på knä mellan min frus ben och hennes fötter på mina axlar. Då kan jag också suga på hennes tår vilket gör henne och mig ännu kåtare.

Detta känns som min grej, fullt ut. Bra förspel, just den ställningen och sedan tårna. Blir småkåt bara jag läser detta.

Jag ligger på sidan i sängen och min man står på knä. Allra bäst är det när han lyfter upp mitt ben men inget krav för skönhet. Han kan även ta på mitt bröst och rumpa och det gillar jag.

Denna ställning eller liknande har flera par och kvinnor nämnt som orgasmgaranti för kvinnan. Vi testade den nyligen, men den gick inte riktigt hem hos mig. Vinklingen blir tydligt skönare med båda benen upp 😜 Denna ställning är väl egentligen en variant av saxen kanske. Jag kan inte låta bli att undra om vi hade fel teknik eller om man bara är skapta olika.

Supertack för alla era svar och som vanligt var det jätteintressant att läsa alla kommentarer och ta del av statistiken. Och ni får gärna hjälpa mig att analysera resultatet. Har ni några egna teorier? 😉

Nästa inlägg:
The best of me – Mina 10 bästa inlägg hittills

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. JEMA skriver:

  Bra undersökning
  Den fick oss att köra 69an. Vilket vi inte gjort på flera år. Perfekt, den är ju kanon skön.

  1. Liw skriver:

   Haha, härligt 👍😉

 2. Hej! Jag undrar om du provat tryckvågsvibratorn som det skrivits och pratats så mycket om på sistone? Och i så fall vad tyckte du om den?

 3. Om nu grejen är att komma…

  1. Liw skriver:

   Ja det är klart. Jag är nog lite orgasmfixerad ibland tror jag. 😊
   Mer än mina läsare är i allmänhet skulle jag tro.

   Men min favorit med benen i luften, utan min mans fingrar som gästspel, kommer jag inte av (än iaf) men den är skönast penetreringskänsla för mig helt enkelt.

   Sen kan vi ha sextillfälle (även om det inte är ofta) där jag rider min man i soffan som är så grymt intima med hångel där vi får till en stund av känslan att vi vill äta upp varandra och då toppar ju det trots att vi inte är i närheten av att komma. Som en toppklass förspel-ställning.

   Klok mening som väckte många tankar 😉👍

 4. Celine skriver:

  Jag tror delvis att tanken om vaniljsex och missionären klassas som trist och därför kommit längre nerbpå listan. Jag tycker inte att ställningar har så jättestor betydelse. De har olika fördelar. Jag tycker både om bakifrån, ridställning, missionären och skeden ungefär lika mycket. De är bra på olika sätt. Samlag är för oss bara en del av annat och kommer ofta i början och skulle ofta kunna betraktas som en del av förspelet. (om han fått stånd och jag blivit tillräcklig våt/svullen). Jag kan komma under samlag och gör det ibland, men vi båda får starkare och skönare orgasmer på annat sätt, så då väljer vi oftast det, men som variation låter vi orgasmen komna under samlag också ibland. Jag vill oftast bara komma en gång. Jag tycker nog att missionären är underskattad. Tycker om själva grejen att se min man över mig.

  1. Liw skriver:

   Jag tror också det kan vara en anledning att missionären har ryktet om sig att vara tråkig.

   Många ställningar är ju härliga och det kan vara svårt att rangordna. Men jag tycker det är väldigt intressant med statistik och att höra vad andra gillar. 😊

   Sedan har jag ju haft utgångsläget att inte kunna komma eller fullt ut njuta i någon ställning och när jag sedan upptäckt fler och fler aha-upplevelser, som senast med benen i luften, inser jag att det finns mycket att utveckla för mig kring sexställningar.

   Sedan kanske det handlar en hel del om att slappna av i olika ställningar men även om teknik tror jag. Det är spännande tycker jag att testa lite nya positioner ihop och ta inspiration av andra. Även om man är nöjd med de ställningar man redan kör.

   Sen är det så med mig att när jag får känna att det finns saker att utveckla inom sex eggar det mig och det är ett sätt för mig att hålla mig barnsligt levande ☺️…

   1. Celine skriver:

    Ja, visst kan statistik vara intressant. Jag kanske är ovanlig och kanske hamnar i utkanten, men det spelar ingen roll. Även om vi är annorlunda och låter tråkiga i andras öron, så njuter vi mycket och har kul och skämtar mycket om sex. Jag kan komma i flera olika ställningar, tex benen uppåt, och det kan vara skönt som omväxling. De starkaste orgasmerna får jag dock genom olika typer av stimulans med fingrar och mun. Samma för min man som njuter allra mest när jag både smeker analt, suger och runkar, så samlagställningar är mer något intimt, skönt och upphetsande, men inte så jätteviktigt.

    1. Liw skriver:

     Jag tycker det är bra att du lyfter fram att man är olika. 👍

     Ni verkar vara väldigt synkade och kommunikativa!! Och när två personer är nöjda och har det bra tillsammans är det aldrig tråkigt tycker jag. Det är väl mycket det som är nyckeln, samspelet. Och kommunikationen. Tycker man inte lika kan man ofta få förståelse genom bra kommunikation. Är man lika kan man kommunicera härligt om det också…

 5. Vilken intressant undersökning. Tänk att det var så många som gillade ställningen bakifrån. Tycker det är så kul att läsa dina inlägg, man får en sån bra syn på olika saker när det kommer till sex. En gratis utbildning 😉❤

  1. Liw skriver:

   Tack, härligt att du tycker det Sandra!
   Även om mina undersökningar är relativt små så ger de ändå en hint om hur andra tänker och det är jätteintressant! 👍😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..