Ett begrepp som jag senaste tiden har funderat ganska mycket kring är ”binyfiken”. Vad innebär det egentligen? Anledningen till att det kommit på tapeten nu är att kvinnan i paret som vi har en kemiträff inbokad med angivet att hon valt binyfiken som läggning i sin profil på Bodycontact.

Alltid sett mig som 100% hetero

Jag har en massa tankar kring att tända eller inte tända på en kvinna. Själv har jag alltid sett mig själv som hetero och därför aldrig öppnat denna dörr. Men jag har ju erkänt att jag har en liten fantasi om att kyssa en tjej. Att se på porr med två kvinnor kan vara lite upphetsande även om det inte blir så ofta. Gör det att jag är binyfiken? Kanske skulle jag också ha angett mig själv som binyfiken i vår profil? Samtidigt så var jag osäker på om det skulle uppfattas som att jag vill göra mer än bara kyssar. Att pilla på eller smeka en annan tjej känns inte aktuellt även om jag inte äcklas av det. Jag har nog helt enkelt aldrig tänkt i de banorna eller lockats av det.

Vad menar hon med binyfiken?

Så frågan är ju vad kvinnan i paret som vi ska träffa har för igångsättning när det kommer till denna avdelning. Att hon angivit  att hon är binyfiken var en av anledningarna till att jag var lite skeptisk till att välja detta paret från början. Nu har hon dock valt att dämpa denna sida hos sig själv troligtvis eftersom jag angett att jag är hetero. Så hon hann faktiskt nämna att det inte är aktuellt med tjejsex innan jag uttalade mig.

Mer öppensinnad efter trekanten

Eftersom vår extraman Mr Utvald var den första jag haft sex med som jag inte försökt få känslor för (!) har det öppnat upp mina ögon för att se att min man kan göra samma sak med en kvinna. Och eventuellt att jag skulle kunna kyssa densamma.
Jag har en känsla av att det nog lite är upp till mig om denna dörr ska öppnas eller ej. Men som sagt så är jag lite nervös att hon kanske vill mer än jag skulle känna mig bekväm med.

Mannen går igång på tjejsex

Vad jag har förstått av vår korrespondens hittills så verkar det som att mannen i paret går igång på att se två tjejer med varandra. Min Love har aldrig uttryckt det som någon direkt igångsättare för honom. Samtidigt så är det ofta så att han går igång på sånt som skulle kunna bli verklighet. Och fram till nu så har ju jag hållit denna dörr stängd. Men om jag nu skulle låta honom veta att jag kan tänka mig att öppna denna dörr på glänt så är jag övertygad om att även han skulle gå igång på det. På något sätt känns det som de flesta män går igång lite på att se tjejer vara intima med varandra.

Männen helt hetero

Att männen skulle göra något med varandra finns inte på kartan. Varken min man eller den andra mannen verkar vara binyfikna alls. Samtidigt så känns det betydligt mer tabu med binyfikenhet mellan män jämfört med kvinnor. Vet inte riktigt hur jag skulle reagera på om de skulle vilja göra nåt med varandra. Men det är inget som jag går igång på och jag har heller inte behövt tänka i de banorna då min man inte öppnat den dörren. Oavsett så är det ju bra om de inte har någon beröringsskräck av varandra. För då skulle det nog vara lite jobbigt att ha en fyrkant. 🙂

Gör det hela lite mer spännande

Det är nog väldigt individuellt vad man lägger in i att vara binyfiken. För egen del så tycker jag det faktum att hon är binyfiken gör det hela lite extra spännande. Samtidigt som det skrämmer mig lite grand. Vi får väl helt enkelt se hur det utvecklar sig. Som det är nu så har vi ju bara en kemiträff inbokad. Kanske stannar det där. Eller inte… 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Att vara öppen och nyfiken är väl ändå bara positivt? Tänker att hon skriver ju inte bi utan jag tolkar det mer att hon vill se vad som händer. Kan ju lika väl vara tvärtom, att du blir mer positiv till det än hon.

  1. Jo så är det ju. Det behöver inte alls vara negativt. Kanske kan berika istället ☺️ Svårt att säga när man inte upplevt något liknande.

 2. Men så spännande att ni nu har en kemiträff med ett par. Det ska bli spännande och få läsa hur det har gått sen 🙂

 3. Binyfiken var ett nytt ord för mig. Intressant att läsa om dina tankar och funderingar. När jag var tonåring så kysste jag en tjej men gick aldrig längre än så. Vet inte om jag skulle vilja se min man ha sex med en annan kvinna. Behöver dock inte fundera på saken heller eftersom mannen inte vill ha sex med någon annan än mig.

  1. Då har du testat tjejkyssandet. 😁Här har det bara pussats. Jag känner lite annorlunda nu kring att min man skulle ha sex med någon annan. Jag har ju haft det och är inte det minsta mindre kär i min man. Men allt beror på hur tjejen är. Jag måste känna mig bekväm med henne, det är jätteviktigt.

 4. Jag älskar uttrycket, binyfiken, är det inte där många av oss är egentligen? Men, jag tror ofta inte att det är sexuellt mellan oss tjejer. Från det när vi är små går vi och håller tjejkompisen i handen, kramas och så.
  Jag har lite andra tankar men dom skriver jag inte här.. haha

  1. Ja lite så har jag nog känt. Beröringsskräck med en annan tjej har jag ju inte. Sen lockas jag inte av könet utan mer delandet, tjejsnacket, en kyss, kram kanske. Men mycket handlar för mig om hur tjejen är. Jag känner ju mig själv och jag brukar i stundens hetta ryckas med. I det här fallet vet jag ju inte var min gräns går…då är det ju lite läskigare. Ska ju bara göra saker man är bekväm med…eller? 😉

 5. Jag fanns på bodycontact för ett par år sedan och då skrev jag mig själv som bisexuell för jag ville testa att vara med tjejer😂 Men binyfiken har jag aldrig hört förens nu, nytt ord. Och ja jag har varit med en del tjejer genom åren. Men trivs bäst med min karl☺

 6. Kloka tankar som vanligt. Klart att du/ni måste bottna också denna fråga. Ni har som du säger inte träffat/klickat med paret ännu men det är väl bra att tidigt framföra sina gränser.
  Jag ogillar dock att kategorisera allting. Att testa det man är nyfiken på är väl OK, kanske inte vid första träffen. Provsmaka lite är väl aldrig fel. Du gillar ju njutning och tjejer sägs vara bättre på oralt. Därmed inte sagt att man överger sin grundsyn på sex.

  Kvinna kyssa en kvinna? Jag har ingen längtan av att kyssa en man men jag har i heta situationer gett/fått lite oralt och varit med att ta emot en utlösning ändå känner jag mig inte Bi, men där går min gräns. Vill inte ha sex med enbart en man.

  Det är vackert och tändande med tjejsex, ja jag går igång. Kvinnokroppen är så mycket vackrare på alla sätt och mer sofistikerad att ge njutning. Hur häftigt är det inte vad man kan åstadkomma med fingrar och tunga/mun för en kvinna – magiskt. Även om det också kan göras mycket njutbart för en man.

  Jag påstår att sex utan känslor är komplicerat om det ska bli bra, kanske mer för en man som ju initialt måste prestera mer påtagligt.
  Jag har ju antytt att jag tror att du fick/har känslor för Mr U trots allt, inte minst pga hur han omnämns i dina texter, utan att det fått konsekvenser. Tror det blir liknande för Love med en ny kvinna. Oavsett yttre kvaliteter är ju sex med kvinnor olika. Min erfarenhet är att alla har sina tekniker/metoder/hängivenhet baserat på egna förutsättningar och njutningserfarenheter. Inte sällan överträffar sexet med en ny kvinna åtminstone delvis det man upplevt med sin mångåriga partner. Precis som du vill ha mer av Mr U. Det betyder förhoppningsvis inte att man blir tok kär på direkten men en oförglömlig gnista av ”vill ha mer”-känsla/åtrå uppstår iaf i närtid efteråt om du frågar mig. Sex är ändå bara sex om man har ett stadigt förhållande men fantisera i sina stunder får man väl.

  Liw jag tycker det räcker med att säga att man är sexuellt nyfiken sen får man vidga ramarna efterhand om man vill. Hoppas verkligen att ni klickar på träffen.

  1. Tack för din kommentar! Då har du testat på lite. Visst hade det varit lite kul att ha testat. Fina ord om kvinnokroppen 🤗

   Ja vissa känslor (tycka om, eggning) utvecklades till Mr. U. Jag hade inte kunnat ha bra sex annars tror jag. Men de kom i ett paket med min man där (det var grejen) och det var mer kåtkänslor mot den ena som en trevlig levande dildo och nyförälskelse till den andre.

   I en fyrgemenskap kan jag tänka mig att kicken är att dela sin man med en annan tjej där jag ser hennes förälskelse till sin man och kåthet till min man och vice versa. Utopi, ja kanske.

   1. Ja det har varit en del. Numera enbart tvåsamhet som sagt. Är ju också 20 år äldre än ni, på de åren hinner man mycket.

    Hoppas det blir som du hoppas. När sexet går igång blir man, enligt mig, som du själv säger ”helt inne i akten” under passionerad sex då faller tankarna på just akten och inte på sin make/maka. När den är över så återkommer verkligheten men intrycken består iaf var det så för oss.

 7. Visst är det häftigt hur olika vi människor är på alla sätt? Olika läggningar, olika sätt att tänka, och bemöta varandra. Samtidigt som vi tillhör en och samma art så skiljer vi oss på så många olika sätt. Binyfiken var ett nytt uttryck för mig och jag tänker som så att det kanske handlar om, innerst inne, att man kan tänka sig att vara med en person av samma kön men att man måste hitta ”rätt” person för att både bli attraherad av och för att våga utforska?
  Här varken hinns med eller finns ork för några ”utsvävningar”, jag orkar knappt ta hand om mig själv och börjar nog känna mig som en riktigt gammal, grå och tråkig tant.. Utmattning eller 40-årskris vette tusan vilket jag ska skylla på!

  1. Livet har ju olika utmaningar och perioder då man är mer slut. Bloggen hjälper ju mig att fortsätta ta hand om vårt sexliv även om det inte är lätt hela tiden. Utmaningar och fler utmaningar.
   Personkemi gäller ju mellan samma kön också så det är nog det mkt beror på. 👍😉

 8. Vad kul att ni har hittat ett par som ni ska se om ni klickar eller inte, och hoppas det verkligen känns bra mellan alla. Förstår att det känns lite läskigt men ta ett steg i taget och det är ju ändå bra att hon är öppen för att testa om det kommer så långt 🙂

 9. Jag tycker ni kan mötas och känna av spänningarna. Man kan ju alltid säga nej om den andre vill mer. Jag är lagd åt båda hållen och som du skriver så känns det som om de flesta killar går igång på det. Min man säger däremot att han gör det inte, men man vet ju aldrig 😉

  1. Ja vi får se vad som händer. Är väl mest nervös för att testa och bli direkt avtänd av det. Är ju inte så roligt för mottagaren. Men om man aldrig testat vet man ju inte. Tror det skulle kunna vara ganska sexigt i en fyrasituation…

 10. ”Bi curious” är definitivt inte något nytt uttryck för mig – jag har nog mest sett det på Flickr, i folks profiler. Men jag har inte sett den försvenskade versionen tidigare.

  Jag är långt ifrån Bi-curious, och jag vet att det gäller min Anna också. Men generellt känns det som att det är vanligare bland tjejer att vara det. Jag vet inte, men skillnaden redan för barn i hur de umgås med varandra är ju rätt stor, flickor är mycket fysiskt närmare varandra – så jag tror det finns någon grundläggande skillnad av något slag, som kanske påverkar nyfiken-dragen också så småningom. Eller så finns det ingen skillnad mellan män och kvinnor alls, jag kan inte säga att jag sett några resultat från enkäter, precis.

  Sen hur man skulle reagera ”i stundens hetta”, det är ju svårt att veta. Men nog kan man ändra sig med tiden. Ett tiotal år sedan skulle jag nog närapå ha kräkts bara av tanken att tex få en annans mans sprut på min kropp, men nuförtiden har de känslorna åkt långt bak – mest beroende på att jag kollat på porr, tror jag. Förr ville jag helst bara se lesbisk porr, ville inte se män alls, men under åren har jag ändrats till att faktiskt tycka det är bättre med män med. Och under den utvecklingen någonstans så har det ändrats, om jag var med i en 3- eller 4-kant, och det råkade komma sprut på mig från en annan man, skulle jag nog inte reagera nämnvärt. Så, man ändras med åren, utan tvekan.

  1. Din kommentar hade hamnat som spam av någon anledning. Såg den först nu ☺️
   Ja man vänjer sig hela tiden, ju mer man ser, och utvecklas och blir äldre och klokare 😉👍 Det är lite befriande.
   Bisexuell och binyfiken känns som vitt skilda begrepp. Binyfiken känns mer rent sexuellt och inte känslomässigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..