ANNONS

196. Blyga blygdläppar – Har utseendet nån betydelse?

/

Jag har väl varit ganska nöjd över mitt utseende mellan benen genom åren. Jag har ingen stor klitoris och inga stora blygdläppar. Med andra ord så har jag ett underliv som inte sticker ut speciellt mycket. Varken rent bokstavligt eller statistiskt. Jag tror dock att en mer utbuktande snippa faktiskt kan göra det lite lättare att njuta. Eller så krävs det helt enkelt lite mer teknik om man har en mindre variant.

Väninna med komplex

En väninna jag har som jag var relativt nära under en singelperiod när jag var runt 25 berättade för mig om ett stort komplex hon hade. Hon tyckte hon hade alldeles för stora inre blygdläppar och skämdes över det. Så pass att hon funderade över plastikkirurgi för att snygga till sig själv där nere. Själv hade jag aldrig ens knappt reflekterat över om man var snygg eller inte där nere. I alla fall inte när det gällde blygdläpparna. Däremot så hade jag ju mina egna problem som handlade om att jag kände mig onormal för att jag hade svårt att komma. Det var ett problem jag förstod att min väninna inte hade. Hon kunde, till skillnad från mig, komma ganska lätt när hon antingen pillade på sig själv eller hade samlag.

Idealet är inte det bästa rent praktiskt

I efterhand har jag funderat en del på just detta. Det borde ju vara så att ju större klitoris eller yttre könsdelar man har som kvinna, desto lättare borde det ju vara att de berörs vid samlag eller med en hand. I alla fall i action med en snopp inblandad.
Så det som många kvinnor ser som det estetiska idealet är kanske det sämsta rent praktiskt. Allt bara för att idealet på kvinnor ska vara litet och nätt. Kanske ser det mer ungdomligt ut med en liten och nätt snippa. Men samtidigt är det väl kanske snudd på barnsligt. Speciellt om man dessutom är helrakad där nere.

Vem/vad bestämmer idealet?

Varför tror då vi kvinnor att mindre snippor är bättre? För så är min uppfattning och jag vet att jag inte är ensam om att ha den föreställningen. Följer det bara den allmänt tråkiga modetrenden att kvinnor allmänt ska vara små och nätta eller är det så att vi tror att om den ser mindre ut så är den mindre inuti också? Jag skulle därför nu vilja höra med mina kvinnliga läsare om hur ni känner genom följande lilla fråga.

Underlivets utseende spelar mindre roll

Antagligen så är det så att vi tror att det är så män vill ha oss. Men min man menar att utseendet mellan benen på en kvinna inte spelar någon som helst roll. Snarare i så fall att ju mer man ser desto bättre. En kvinna med stora inre blygdläppar tycker han skulle vara minst lika sexigt som en med mindre. Självklart så är ju smaken som baken som vanligt. Men enligt min man så är det en vanföreställning att män skulle ha direkta preferenser på snippans utseende. Generellt sett så älskar män fittor i alla former. I alla fall om man ska tro min man. Vore intressant att kolla med en liten undersökning hur andra män ser på det här. Så om du är man, så får du gärna svara på nedanstående fråga. 😉

Om det nu är som min man Love säger så är det alltså mer eller mindre helt oviktigt hur vi kvinnor ser ut där nere. Det som Love däremot säger har betydelse och som männen lägger mest vikt vid är hur mycket vi kvinnor njuter och hänger oss när vi har sex. Det är det som är det viktiga för att vara ”bra i sängen”. Vilket ju låter härligt. Och om nu män inte bryr sig, så borde ju inte vi kvinnor bekymra oss. Men det är ju kanske lite samma som med snoppstorleken, vilket männen ofta verkar lägga större vikt vid än kvinnorna.

Mer synlig öppning

Efter att jag fött tre barn på naturlig väg så är det ju inte så konstigt att utseendet där nere förändrats lite. I viss mån har jag väl fått smärre förlossningsskador, men i jämförelse med många andra så har jag ändå klarat mig bra. Min oro kring detta har mest kretsat kring om jag skulle ha blivit slapp i underlivet efter förlossningar och graviditeter. Det är helt klart att man ser mer av min öppning nu än man gjorde innan förlossningarna då det var mer ”stängt” där nere. Detta har jag haft lite komplex för. Speciellt inför när vi nu bjudit in fler i vårt sexliv. Men min man har försäkrat mig gång på gång att det bara är sexigt. Speciellt när jag är upphetsad och blöt. Så jag får väl tro honom. 😊

Sin egen unika frukt

Kan det vara så att stora blygdläppar och/eller en mer synlig öppning kan vara en extra sexig tillgång, i motsats till vad vi kvinnor tror. I männens ögon. Om inte annat för att man inte är som alla andra där nere. Egentligen säger det ju sig själv. Att vara annorlunda och unik är mer spännande och exotiskt än att vara som de flesta andra. Och i ärlighetens namn tror jag större inre blygdläppar och en större klitoris är minst lika vanligt som att ha en mindre variant.

Så jag försöker titta på min snippa ibland och vara stolt över att den fungerar bra och ser ut på sitt speciella sätt. Och att jag faktiskt har väldigt mycket glädje av den. 😉😊

PS. Svaren på mina frågor i detta inlägg redovisas i nästa inlägg. 😉

Nästa inlägg:
Stress, chock och skönhetsingrepp

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.12
9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00