Jag vet inte vad ni läsare har fått för bild av mig. Kanske att jag är ganska ohämmad och vågar och vill mer saker än de flesta. Eller inte. Men bakom en ”ohämmad fasad” finns en helt annan sida av ”mitt Liw”.

Curlande underbygger hämningar

När jag var yngre så var jag väldigt blyg. Mina föräldrar var så snälla att de anpassade min värld för min blyghet och det gjorde min uppväxt enklare. Men jag har önskat att jag hade utmanats mer som barn. Mina föräldrar gjorde det såklart i all välmening, men jag har fått jobba ikapp min blyghet hela mitt liv känns det som.

Tuff tröskel till vuxenlivet

Sommaren innan gymnasiet beslutade jag dock att börja tvinga mig själv att göra saker som jag ville våga, men som min blyghet hindrade mig från att göra. KBT kallas det ju för nuförtiden. 😉 Jag märkte då att om jag peppade mig själv mentalt med att det jag skulle göra skulle gå bra, ja då gick det oftast okej eller att det i alla fall blev lite mindre hemskt. Såklart var detta jättejobbigt men det gav mig ändå någon slags styrka.

Trygghet föder mod

För mig har nyckeln varit att jag träffat trygga personer längs vägen, och med åren mer och mer valt bort de otrygga/oschyssta kring mig. Jag tror jag hade haft kvar många lager av blyghet om det inte var för min man och hans föräldrar. Jag har via dem insett mycket. Bland annat hur jag i många år ”klätt ner mig” för att inte verka för mycket eller sticka någon i ögonen. Jag har förminskat mitt yttre för att jag ville dölja mitt inre driv.

Tog mig ur puppan

Alla har styrkor och alla kan blomma ut. Det är jag övertygad om. Jag vågade länge inte visa mina styrkor. Att släppa fram mitt driv, däribland mitt sexiga jag, kom på köpet med rätt människor omkring mig. Ju mer jag hittade mig själv desto mer sexuell blev jag. Och ju mer sexuell jag blev desto mer hittade jag mig själv. Det har funnits många tabun och bromsar kring det sexuella i mig genom åren. Och dessa tabun har nog egentligen speglat ett otryggt inre. Bildligt känns det som att jag tagit mig ur en puppa för att bli en vacker fjäril.

Behöver våga ta plats

Jag har funderat och tror det finns en koppling mellan den blyghet jag hade och att jag haft svårt att komma tillsammans med en annan människa. Ett visst egofokus är ju nödvändigt för att kunna komma. Jag tror ärligt talat inte jag visste hur jag skulle våga ta denna plats. Blyghet och ett tryggt ego går inte ihop. Ett tryggt ego tror jag behövs för att kunna komma. Eller var det bara så för mig.

Har gett mig så mycket

Som en bieffekt till att jag släppt en stor del av min blyghet och vågat gå mina egna vägar har jag också låtit mig hänföras av min sexuella sida. Vilket har lett till en mängd härliga upplevelser och nya intryck som har satt färg på sexlivet och livet som helhet. Att det dessutom vitaliserat och förstärkt mitt äktenskap med Love gör förstås den här sexuella resan till något jag är otroligt tacksam för och gärna delar med mig av.

Precis nykläckt

Det är kanske inte något som passar alla, men för mig är sex en otroligt viktig ingrediens i livet. Och jag tror det finns fler som skulle må bra av att lämna sin puppa och våga flyga. Vart man sen flyger är så klart individuellt. Själv vet jag inte vart jag hamnar till slut. Det känns som att jag har mycket kvar att lära och uppleva. För denna fjäril har precis lämnat sin puppa… 🙂

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Timglas skriver:

  Intressant att få veta lite om din historia. Så länge jag ”känt” dig så har jag inte upptäckt blyghet. Jag tycker dina hjärnspöken verkar tona bort samtidigt som du blommar och knoppar slår ut efterhand. Ibland kan jag dock ana lite oförtjänt dåligt självförtroende och svartsjuketendenser. Liw du är en kvinna som utifrån det jag vet välförtjänt kan ta all den plats du vill ha.
  Du brukar skriva inlägg som detta för att ge merförståelse/bakgrund inför nya äventyr. Anar och fantiserar lite vad som komma skall.

  1. Liw skriver:

   Tack för orden❣️
   Jag ser mig själv som en person med bra självkänsla men inte alltid lika bra självförtroende. Det sista har dock förbättrats senaste åren 😉 Ett mynt har dock alltid två sidor. Starka sidor möter svagare. Så även hos mig.
   Haha så du tror det är saker på G. Kanske har du rätt…😎

 2. Annica skriver:

  Jag tror absolut på att man måste lägga en stark, trygg grund för barnen. Men inte bara det utan också våga utmana dem – i viss mått. Att också se till att utmaningen inte är för svår/jobbig eller för lätt.. Den proximala utvecklingszonen pratar jag visst om nu :p

  1. Liw skriver:

   Inte lätt att hitta rätt nivå, får ta det lite som det kommer och inte vara för hönsig tror jag…

 3. Var också jätteblyg som liten och fick successivt träna bort det med åren typ,inte lätt men vilken resa alltså! Tänker att man lär sig så mycket av det också, allt har väl format en lite till den vackra fjäril man är idag 🙂

  1. Liw skriver:

   Jo så är det ju. Jag är tacksam för att man haft det lite svårigheter för man blir ju oftast klokare på kuppen. Även om det är jobbigt längs vägen så hade man ju som du skriver inte varit den man är idag utan de jobbiga erfarenheter…

 4. Amanda skriver:

  Jag känner igen mig i mycket det du skriver om, jag är/var blyg men jag har jobbat med blygheten och det har blivit bättre och jag vågar göra saker. För jag tror också att blyghet kan göra det svårt. Och med tiden som det har blivit bättre med min blyghet har jag lättare att komma, tack! du är en inspirerande person!

  1. Liw skriver:

   Tack! 😃 Vad härligt att det har varit lättare att komma när blygheten minskat 👍

 5. Johanna skriver:

  Känner igen mig mycket, fast ändå inte. Jag är inte och har aldrig varit blyg, dock tror jg absolut som du skriver att ju mer man hittar sig själv, ju större sexlust får man. Jag har på vägen hit lite tappat både mig själv och min sexlust. Så det är kanske det jag får göra för att få tillbaka den, hitta mig själv. Tack!<33 Du är så himla inspirerande på alla sätt och vis, you go girl!<3

  1. Liw skriver:

   Åh tack❣️ Ja det tror jag kan hjälpa. När jag mår riktigt bra i mig själv, med mig själv…då blir jag som lättast kåt och kan se bortom tröttheten när barnen lagt dig 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..