Varifrån jag har fått mitt sexlystna alter ego har jag undrat många gånger. Det är så starkt i mig den där sidan som alltid kommer sträva efter ett bra sexliv. Oftast är jag bara väldigt stolt över denna sida hos mig själv, men ibland småskäms jag lite över denna starka strävan.

Stark drivkraft

Även om jag är nöjd med mitt sexliv och njuter av det så finns det alltid en strävan efter att utveckla det till något ännu bättre. På något sätt så känner jag att det kanske ligger i ett bra sexlivs natur att vilja utveckla sexlivet. Därmed inte sagt att jag överger det gamla beprövade. Det är snarare så att vi adderar mer ingredienser för ett rikare sexliv. Detta är en drivkraft som nästan är i nivå med min drivkraft att sörja för att mina barn ska få ett bra liv och bli vettiga människor som visar respekt för andra.

Generande föräldrar

Mina föräldrar har nog alltid haft ett bra sexliv, även om de inte skröt om det till mig som liten. Men så länge jag kan minnas, i vuxen ålder, har de lite generat gjort det. I yngre år, när jag var runt 20, blev jag generad av mina föräldrars sexuella oblyghet när de berättade att de njöt av varandra. Idag ser jag det som en av de finaste gåvorna eller beteende jag fått av dem.

Vad är ett lyckligt förhållande

När min mamma fyllde 60 år, och hon firade det med den närmsta familjen på ett ställe med god mat och vin, kom frågan till mina föräldrar om vad nyckeln till ett lyckligt förhållande var. Min mamma berättade då att de alltid hållit igång sitt sexliv, på ett eller annat sätt. De har passat på att gå in på en toalett på resa med barnen, eller njutit av varandra när duschen ändå var på. På ett eller annat sett har de smugit undan för en snabbis även när omständigheterna egentligen inte tillät det. Att busa till det och hålla glöden vid liv, det var hennes spontana råd.

Bra sexliv är inget att skämmas över

Jag vill såklart undvika att mina barn ska komna på oss när vi har sex. Men om det skulle ske så kommer jag vara ärlig med vad vi gjorde/gör. För skäms jag för att vi har sex så kommer jag i och för sig kanske underlätta den direkta pinsamma känslan hos mina barn, men jag kommer sätta fel spår i dem. Det säger mig min erfarenhet. Jag vill inte att de ska förknippa sex med skam.

”Familjen är värre”

Jag såg för en herrans massa år sedan en film som berörde mig, just förknippat med föräldrar och sex. Filmen heter ”Familjen är värre” och är del två av tre filmer med Ben Stiller i huvudrollen. Han har två föräldrar som är väldigt frisläppta när det kommer till sex och närhet. Vilket blir extra pinsamt då hans svärföräldrar bjuds på besök, som i motsats är väldigt tillknäppta med samma ämne. Barbara Streisand och Dustin Hoffman spelar föräldrarna och de påminner bl.a sin son att det är så viktigt att hans tjej får komma ibland och de visar själva oblygt sin sexuella energi till varandra. Det är lite överdrivet, men samtidigt så skönt. Jag bara myser när jag ser det även om jag också skäms lite. I slutändan ”vinner” också den lekfulla sidan mot svärföräldrarnas stela.

Den perfekta dagen

Min pappa skriver en hel del, men mest för sig själv. En gång hade han skrivit om en dag i hans 70-åriga liv och lät mig läsa det. Det stod att han började just denna dag med att älska med sin fru och att det var tillfredsställande och en gåva att kunna göra. Det är klart jag blev lite generad när jag läste hans ord, men samtidigt beundrade jag att han vågade stå för detta naturliga faktum inför sina barn. Det är min dröm, eller en av dem i alla fall, att ha ett bra sexliv med lagom frekvens när jag är 70 år. Vem kan inte ha den drömmen, om man får ha hälsan i behåll?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Celine skriver:

  Jag tror det har ett visst samband. Har man växt upp i ett hem där tex sex varit tabu och skambelagt får man nog lättare problem att leva ut sin sexualitet. Om man har växt upp, van att se närhet mellan föräldrar kankske man lättare strävar efter att leva så, och präglas av det på olika sätt.

  Jag har alltid uppfattat att mina föräldrar har sex. De antyder sådant på olika sätt, både skämtsamt och mer seriöst, dock tycker jag inte deras relation alltid varit så bra. Min pappa har inte alltid varit så snäll mot min mamma. Nu, när de blivit gamla, har dock deras relation blivit mycket mer kärleksfull och varm. Min pappa har blivit varmare och mjukare som person. Jag tror det beror på att båda mina föräldrar har varit sjuka och de uppskattar varandra mer på ett djupare plan. Med tanke på sjukdomar och annat tror jag dock inte det handlar om att de har mer sex.

  Jag tror att människor som har bra och kärleksfulla relationer oftare har bättre sexliv. Jag ser det liksom tvärtom. En dålig relation, blir inte bättre av att ha sex liksom, men visst måste man agera för att sexlivet ska leva. Jag tror dock man måste anpassa sig. Jag hade tex bara blivit ledsen om min karl hela tiden ville ”utveckla” sexlivet med sådant jag inte var sugen på.

  Det är inte självklart att det fungerar berikande att dundra på med massa sexuella önskemål.

  1. Liw skriver:

   Jag kan tänka mig att det finns förhållanden (är kanske vanligare än jag tror) där man har ett bra sexliv men inget bra förhållande. Men för mig är detta så otänkbart, har aldrig upplevt det och tror inte jag kan uppleva det. För att kunna ha ett bra sexliv måste mitt förhållande vara bra, annars händer det inte. Så för mig är förutsättningen för att addera nya sexdetaljer och utveckla sexlivet att man har ett ok stabilt förhållande med en grundkärlek. Annars kan man nog addera hur mycket busighet som helst utan att kärleken ökar det minsta…för att den helt enkelt saknas/dött ut.
   Ibland menar man nog ganska lika men uttrycker sig olika…😉

 2. Jenni skriver:

  Väldigt intressant inlägg som gav en massa tankar (som vanligt) Jag lärde mig inget och de pratades aldrig sånt hemma men önskar ändå på nått sätt att vi gjort de. Är så lätt annars som ung att få helt fel bild av det pga samhället! Jag kommer helt klart prata med mina barn om sådant iallafall ☺️

  1. Liw skriver:

   Tror jag är klokt. Snacket är ju en del och att man visar genom pussar och kramar att man älskar sin partner inför barnen en annan del 👍

 3. Oj, vilken intressant tanke! Jag vet inte om jag riktigt tror på att själva sexdriften och inställningen till sex går i arv, men däremot tror jag på, som Evelina skrev här ovanför, att synen man har till sex givetvis påverkas av omgivningen under uppväxten. Man lär sig nog om sex är någonting bra eller någonting skämmigt som man inte skall fokusera på och tala om.

  1. Liw skriver:

   Jo det är ju mina föräldras inställning och beteende som isf gått i arv, det sitter nog inte i generna 😉
   Ja visst är det en intressant 😆

 4. Katja skriver:

  Din blogg är så himla intressant och väcker så många tankar!!

  1. Liw skriver:

   Tack! 😊

 5. Jag har också undrat många gånger gällande mig själv hahaha 😛

  1. Liw skriver:

   🤣

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..