Jag läste häromdagen en artikel i expressen om en kvinnas upplevelse av dickpics. Enligt uppgift så hade hon fått tusentals dickpics under de senaste 10 åren som hon hade varit en ”fitness-influencer”. Kan det verkligen stämma var min första reaktion? Det låter ju helt sjukt. Speciellt som att det av hennes reaktion att döma verkar ha varit bilder som varit oönskade och skickade till henne utan lov. Vilket rent krasst är en olaglig handling.

Mina dickpics

Man kan ju tänka att jag som skriver om sex och har sex som ett stort intresse borde få väldigt mycket dickpics skickade till mig. Men faktum är att jag enbart fått 3 dickpics under hela min livstid. Alla tre har jag förvisso fått sedan jag startade bloggen, men vid samtliga tillfällen så har männen bett om lov att få skicka bilden. Nu är det ju inte så att jag är direkt avundsjuk på de som får många dickpics. Men det är inte utan att det får mig att fundera på hur det kan komma sig att andra får så många.

Motiv för att skicka dickpics?

Frågan är väl vad killarna som skickar dickpics har för motiv. Om jag nu ska basera det på de få som skickat dickpics till mig så verkar det främst vara av stolthet över sitt könsorgan. Man ser det helt enkelt som att man har en stor tillgång i byxan som inte kommer fram om man inte visar upp den. Det är klart att man kan tycka att det kunde räcka att berätta om den. Men om man har bevis så vore det ju synd att inte visa upp beviset verkar de resonera.

Mäkta stolt

Den första som skickade en dickpic till mig var en ganska ung kille som hade en snopp som var hela 23 cm enligt honom själv. Och den var han mäkta stolt över. Följaktligen så skickade han en fråga om jag ville se den. Jag svarade lite undvikande, men eftersom han propsade på det så gjorde jag tummen upp. Därefter suktade han efter beröm och bekräftelse och hoppades väl såklart att jag skulle bli lika kär i snoppen som han själv verkade vara. Nu funkar ju inte vi kvinnor på det sättet. Åtminstone inte de flesta av oss. Men jag lät honom i alla fall höra att den såg fin ut, men att jag sen också gjorde klart för honom att längre än så skulle han inte komma med mig.

Sprutfantasten

Den andra som kontaktade mig och ville visa upp sig var en kille som var mäkta stolt över sin förmåga att spruta. Han började med att skicka mig en läsarfråga om sitt ”bekymmer” att tjejer ofta skrattade åt hans sprut. De tyckte helt enkelt det var väldigt lustigt att han sprutade så mycket och långt. Så nu undrade han vad vi tjejer tycker om det i allmänhet. Jag svarade honom lugnade att det inte var något att vara bekymrad över utan att han skulle glädjas åt sin udda förmåga istället. Svaret lät inte dröja och eftersom han hade det hela på film så undrade han om jag ville se det. Och jag måste väl ändå medge att jag blev lite nyfiken på att se hans ”åkomma”. Så jag godkände att han skickade filmen. Det var väl kanske inte så häpnadsväckande, men visst sprutade han lite mer och längre än normalt.

Vart ville de komma?

Exakt vart de velat komma med sina dickpics till mig vet jag inte riktigt. Men det verkar främst ha varit att de tyckt sig vara extraordinära. Den första killen kanske hade en vag förhoppning om att jag skulle vilja hoppa i säng med honom. Den andra killen verkade nog mest bara vilja visa upp sig. Men varför har jag bara fått 3 dickpics när andra verkar få tusentals? 

Tog hjälp av min man

Jag började diskutera med min man kring detta ämne när jag nu började fundera över det hela. Han har ju lite mer insikt i hur män tänker än jag själv även om han själv aldrig skickat en dickpic. Inte ens till mig. Det vi kom fram till som tänkbara motiv för att skicka en dickpic är:

 1. att man suktar efter beröm och bekräftelse
 2. att man hoppas på sex. Antingen irl eller bara prata om sex
 3. att man hoppas på att få nakenbilder tillbaka
 4. att man helt enkelt är den moderna tidens blottare
 5. att man vill ge en komplimang
 6. att man vill skrämma eller äckla mottagaren

Det sistnämnda tror jag väldigt sällan är motivet, men det går nog inte att utesluta. I de allra flesta fall så handlar det ju om att man vill ha något tillbaka. Och det kanske är så att om man skickar dickpics till 10 tjejer så kanske den 10:e tjejen faktiskt gillar det och bjuder på något tillbaka. Det verkar i alla fall vara så om man läser intervjun i tidningen Cafe med en kille om varför han skickar dickpics. Han menar att han gör det i hopp om att få någon bild tillbaka på kvinnokroppen och att det faktiskt händer. Och att det är det som han går igång på. Han menar också att han inte får så mycket negativa kommentarer från de mottagande kvinnorna och att han mest gör det i samspel med kvinnorna.

Moderna tidens blottare

När jag var ungdom fanns ju en och annan blottare, innan internet kom in i hemmen. Nuförtiden hör jag aldrig om några sådana incidenter. Själv råkade jag ut för en blottare en gång när jag var ute och sprang med en skolkamrat på en motionsslinga. Han ställde sig helt sonika vid vägkanten och öppnade jackan. Jag hann inte bli så skrämd, men efteråt tyckte jag det var obehagligt om han skulle dyka upp igen. Men man kan ju undra om en del av de som så lättvindigt nuförtiden kan skicka iväg bilder på sin snopp kanske rätt och slätt är den moderna tidens blottare.

Yttre kontra inre

Sen är det nog så att kön är mer privat för oss tjejer. Mäns kön är ju ett yttre attribut, kvinnans ett inre. Kvinnans yttre attribut är ju brösten. När en kvinna visar stora delar av sina bröst på sociala medier med en sexig blick därtill kan ju detta tas som en sexuell invit att vilja få mottagaren att visa upp något sexuellt hos sig själv tillbaka. Även om jag tror syftet med bröstbilder inte är detta, kan det inte helt oförståeligt uppfattas så.

Yttre attribut som yttre attribut

Det är inte någonstans försvarbart att sexuellt ofreda någon. Ibland blir diskussionen lite sned bara kan jag tycka. Många kvinnor vill ju visa upp delar av sin kropp (inklusive mig själv), vara stolta över den, få visa lite sensualism osv. Om man till höger och vänster visar upp bilder där man inbjudande blottar delar av mer intima delar av kroppen såsom brösten kan ju det bjuda in till att man får liknande yttre attribut tillbaka. Och männens yttre attribut är ju snoppen.

Vi kvinnor funkar inte som män

En dickpic utan ansikte eller en känsla för vem personen med snoppen är, hetsar inte upp mig nämnvärt. Om en okänd man hade velat få mig upphetsad så är det med ord och med komplimanger i första hand. Här fungerar nog män mer bildligt, medan kvinnor vill lära känna mer och hellre få en verbal komplimang. Inte ens Mr Utvald skickade en dickpic till mig/oss, även om det hade varit kul i just det fallet. Men det är nog första gången jag har velat ha en dickpic från en ”okänd” man.

Blev vi klokare?

Nu kanske jag blir överöst med dickpics efter detta inlägg. Och det var inte på något sätt meningen. Jag tror att man nog ska tänka efter både en och två gånger innan man som kille skickar en dickpic. Gör man det snyggt så kan det nog falla i god jord, men oftast trampar man nog mest i klaveret. Jag vet inte hur mycket klokare jag blev efter allt funderade kring detta. Men lite intressant är det ändå. Du kanske sitter inne på någon bra teori kring varför vissa får mycket dickpics och andra inte. Eller varför killar skickar dickpics? Har jag lite rätt i mina teorier?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Celine skriver:

  Jag tvivlar på sanningen i att få tusentals dick-picks faktiskt.

  Trots att jag visat upp mig naken har jag bara fått någon enstaka Dickpick. Däremot har jag fått många som frågat om jag vill se deras kukar, men det är ju inget konstigt alls i det sammanhanget. Jag förstår inte hur man kan komma på idéen att skicka oönskade bilder. Däremot fattar jag grejen att vilja visa sitt kropp, inklusive kön. Jag kan nog känna att det är något lite speciellt att tex fota mig i en fin romantisk klänning och dra upp kjolen och blotta könet. Det känns mer initimt/upphetsande än att bara fota mig i snygga underkläder. (Dock endast till personer som vill se, eller på sidor där det handlar om detta)

  1. Liw skriver:

   Blir ju nyfiken hur du har visat dig naken, för enstaka utvalda på nätet?
   Jag tycker också det låter tvivelaktigt med så många mottagna bilder helt oönskat från de tjejer som beskriver det.

   Ja det finns ett upphetsande inslag i bilder där man till synes är påklädd men under visar det mest privata…

   1. Celine skriver:

    Jag har visat fittan i en sluten grupp på familjeliv, fllickr, samt några privata kontakter som bara handlat om sex, (då jag vetat att bilder varit uppskattade) samt i relationer.
    För mig stämmer ingen av dina orsaker. Nu är det iofs inte frågan om att jag oombedd skickat ett foto, och det är ju en stor skillnad.
    För mig har det börjat vid själva fotograferingen. Det har, för mig varit drivande att få till en ”kåt”, eller sexig bild. Man kan väl se det som att jag sökt bekräftelse, men jag tycker inte det är så konstigt. Inte konstigare än att titta på porr eller erotiska bilder.

    1. Liw skriver:

     Jag har inte skickat mitt nakna kön till någon men däremot sexiga underklädersbilder och visst var det spännande. Tror dock det är skillnad på motiv för dickpics och för ”fitpics” även om män säkerligen kan gå igång på själva fotosessionen också. Tack för att du delar med dig av dina erfarenher 👍

 2. Hmm skriver:

  Hur kommer det sig att du ville ha en dick Pic av mr utvald?

  Varför frågade du inte om en?

  1. Liw skriver:

   Vi skickade någon bild vi och han mellan varandra men det blev helt enkelt inte att jag frågade om en dick pic. Frågade mer om porrklipp han tände på tex. Allt för att egga fantasier 😊

 3. Vilket intressant ämne att diskutera kring. Jag har aldrig fått någon dickpic eller jo förresten. Av min man en gång, haha. Generellt tycker jag inte att snoppar är så värst snygga eller tändande.

  1. Liw skriver:

   Kul från mannen. Kommer det därifrån kan det ju väldigt lätt symboliseras med att ge en komplimang, vilja ha lite beröm eller vilja ha lite sex. Det är nog få som blir förnärmade av det. 😉

 4. Amanda skriver:

  Tycker det är så bra att du tar upp detta! Jag har fått dickpicks kanke inte jättemånga, men några och som du säger är det inget man går igång på direkt. iaf inte jag. Och tror att dom oftast har önskat att man ska bli kåt eller att man ska skicka något tillbaka. Så ja det är en bra fundering det där 🙂

 5. Fnulan skriver:

  Alltså förlåt.. men jag tycker inte att snoppar är så där..ööö tändande…. Det är liksom inte ett organ som jag går igång på av att se.. HAhaa förlåt…

  1. Liw skriver:

   I rätt sammanhang gör jag det men inte isolerat på en bild utan någon relation eller intresse för personen i fråga…

   1. Olivia skriver:

    Hörrni, ibland blir dialogen så rolig utan att det är meningen ”snoppar är inte avtändande”, ”i rätt sammanhang tänder jag på dem”, hahaha, sex och humor går ofta hand i hand, har ni tänkt på det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..