Jag läste häromdagen en artikel i expressen om en kvinnas upplevelse av dickpics. Enligt uppgift så hade hon fått tusentals dickpics under de senaste 10 åren som hon hade varit en ”fitness-influencer”. Kan det verkligen stämma var min första reaktion? Det låter ju helt sjukt. Speciellt som att det av hennes reaktion att döma verkar ha varit bilder som varit oönskade och skickade till henne utan lov. Vilket rent krasst är en olaglig handling.

Mina dickpics

Man kan ju tänka att jag som skriver om sex och har sex som ett stort intresse borde få väldigt mycket dickpics skickade till mig. Men faktum är att jag enbart fått 3 dickpics under hela min livstid. Alla tre har jag förvisso fått sedan jag startade bloggen, men vid samtliga tillfällen så har männen bett om lov att få skicka bilden. Nu är det ju inte så att jag är direkt avundsjuk på de som får många dickpics. Men det är inte utan att det får mig att fundera på hur det kan komma sig att andra får så många.

Motiv för att skicka dickpics?

Frågan är väl vad killarna som skickar dickpics har för motiv. Om jag nu ska basera det på de få som skickat dickpics till mig så verkar det främst vara av stolthet över sitt könsorgan. Man ser det helt enkelt som att man har en stor tillgång i byxan som inte kommer fram om man inte visar upp den. Det är klart att man kan tycka att det kunde räcka att berätta om den. Men om man har bevis så vore det ju synd att inte visa upp beviset verkar de resonera.

Mäkta stolt

Den första som skickade en dickpic till mig var en ganska ung kille som hade en snopp som var hela 23 cm enligt honom själv. Och den var han mäkta stolt över. Följaktligen så skickade han en fråga om jag ville se den. Jag svarade lite undvikande, men eftersom han propsade på det så gjorde jag tummen upp. Därefter suktade han efter beröm och bekräftelse och hoppades väl såklart att jag skulle bli lika kär i snoppen som han själv verkade vara. Nu funkar ju inte vi kvinnor på det sättet. Åtminstone inte de flesta av oss. Men jag lät honom i alla fall höra att den såg fin ut, men att jag sen också gjorde klart för honom att längre än så skulle han inte komma med mig.

Sprutfantasten

Den andra som kontaktade mig och ville visa upp sig var en kille som var mäkta stolt över sin förmåga att spruta. Han började med att skicka mig en läsarfråga om sitt ”bekymmer” att tjejer ofta skrattade åt hans sprut. De tyckte helt enkelt det var väldigt lustigt att han sprutade så mycket och långt. Så nu undrade han vad vi tjejer tycker om det i allmänhet. Jag svarade honom lugnade att det inte var något att vara bekymrad över utan att han skulle glädjas åt sin udda förmåga istället. Svaret lät inte dröja och eftersom han hade det hela på film så undrade han om jag ville se det. Och jag måste väl ändå medge att jag blev lite nyfiken på att se hans ”åkomma”. Så jag godkände att han skickade filmen. Det var väl kanske inte så häpnadsväckande, men visst sprutade han lite mer och längre än normalt.

Vart ville de komma?

Exakt vart de velat komma med sina dickpics till mig vet jag inte riktigt. Men det verkar främst ha varit att de tyckt sig vara extraordinära. Den första killen kanske hade en vag förhoppning om att jag skulle vilja hoppa i säng med honom. Den andra killen verkade nog mest bara vilja visa upp sig. Men varför har jag bara fått 3 dickpics när andra verkar få tusentals? 

Tog hjälp av min man

Jag började diskutera med min man kring detta ämne när jag nu började fundera över det hela. Han har ju lite mer insikt i hur män tänker än jag själv även om han själv aldrig skickat en dickpic. Inte ens till mig. Det vi kom fram till som tänkbara motiv för att skicka en dickpic är:

 1. att man suktar efter beröm och bekräftelse
 2. att man hoppas på sex. Antingen irl eller bara prata om sex
 3. att man hoppas på att få nakenbilder tillbaka
 4. att man helt enkelt är den moderna tidens blottare
 5. att man vill ge en komplimang
 6. att man vill skrämma eller äckla mottagaren

Det sistnämnda tror jag väldigt sällan är motivet, men det går nog inte att utesluta. I de allra flesta fall så handlar det ju om att man vill ha något tillbaka. Och det kanske är så att om man skickar dickpics till 10 tjejer så kanske den 10:e tjejen faktiskt gillar det och bjuder på något tillbaka. Det verkar i alla fall vara så om man läser intervjun i tidningen Cafe med en kille om varför han skickar dickpics. Han menar att han gör det i hopp om att få någon bild tillbaka på kvinnokroppen och att det faktiskt händer. Och att det är det som han går igång på. Han menar också att han inte får så mycket negativa kommentarer från de mottagande kvinnorna och att han mest gör det i samspel med kvinnorna.

Moderna tidens blottare

När jag var ungdom fanns ju en och annan blottare, innan internet kom in i hemmen. Nuförtiden hör jag aldrig om några sådana incidenter. Själv råkade jag ut för en blottare en gång när jag var ute och sprang med en skolkamrat på en motionsslinga. Han ställde sig helt sonika vid vägkanten och öppnade jackan. Jag hann inte bli så skrämd, men efteråt tyckte jag det var obehagligt om han skulle dyka upp igen. Men man kan ju undra om en del av de som så lättvindigt nuförtiden kan skicka iväg bilder på sin snopp kanske rätt och slätt är den moderna tidens blottare.

Yttre kontra inre

Sen är det nog så att kön är mer privat för oss tjejer. Mäns kön är ju ett yttre attribut, kvinnans ett inre. Kvinnans yttre attribut är ju brösten. När en kvinna visar stora delar av sina bröst på sociala medier med en sexig blick därtill kan ju detta tas som en sexuell invit att vilja få mottagaren att visa upp något sexuellt hos sig själv tillbaka. Även om jag tror syftet med bröstbilder inte är detta, kan det inte helt oförståeligt uppfattas så.

Yttre attribut som yttre attribut

Det är inte någonstans försvarbart att sexuellt ofreda någon. Ibland blir diskussionen lite sned bara kan jag tycka. Många kvinnor vill ju visa upp delar av sin kropp (inklusive mig själv), vara stolta över den, få visa lite sensualism osv. Om man till höger och vänster visar upp bilder där man inbjudande blottar delar av mer intima delar av kroppen såsom brösten kan ju det bjuda in till att man får liknande yttre attribut tillbaka. Och männens yttre attribut är ju snoppen.

Vi kvinnor funkar inte som män

En dickpic utan ansikte eller en känsla för vem personen med snoppen är, hetsar inte upp mig nämnvärt. Om en okänd man hade velat få mig upphetsad så är det med ord och med komplimanger i första hand. Här fungerar nog män mer bildligt, medan kvinnor vill lära känna mer och hellre få en verbal komplimang. Inte ens Mr Utvald skickade en dickpic till mig/oss, även om det hade varit kul i just det fallet. Men det är nog första gången jag har velat ha en dickpic från en ”okänd” man.

Blev vi klokare?

Nu kanske jag blir överöst med dickpics efter detta inlägg. Och det var inte på något sätt meningen. Jag tror att man nog ska tänka efter både en och två gånger innan man som kille skickar en dickpic. Gör man det snyggt så kan det nog falla i god jord, men oftast trampar man nog mest i klaveret. Jag vet inte hur mycket klokare jag blev efter allt funderade kring detta. Men lite intressant är det ändå. Du kanske sitter inne på någon bra teori kring varför vissa får mycket dickpics och andra inte. Eller varför killar skickar dickpics? Har jag lite rätt i mina teorier?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Jag har aldrig skickat en dicpick, inte ens till min fru. Men jag har onanerat under videosamtal med henne.

  Dicpicks är ett fenomen inte ens jag som man förstår mig på men jag tror ni är på rätt spår med era teorier kring detta. Män som gör detta måste tro att dom imponerar kvinnan dom utsätter detta för.

  Men personligen tycker jag att penisar rent generellt ser ganska löjliga ut (även om jag tycker om mitt eget och är nöjd med storlek och form). Med rätt ljussättning osv kan det säkert bli ganska bra foto. Dock verkar dom flesta fota med mobilkamera och dess blixt som ljus vilket resulterar i tämligen kassa bilder. Kanske med ett filter och lite redigering kan man få det att se bättre ut.

  1. Jag gillar ju en snopp, på någon jag dras till, som jag lär känna eller som jag skulle ha för avsikt att ha sex med. Men mysteriet med hur den där saken i byxan ser ut, vilken form, storlek osv är en charmig del att undra om och spara på. Att få den skickad så där 10 steg i förväg skulle iaf jag, om jag tex nätdejtade någon, avskräckas av och charmen med att fantisera och undra skulle försvinna.

   1. Är helt med dig där, trots att vi män tänder mer på det visuella än kvinnor generellt hade jag inte uppskattat att få en närbild på fiffi skickad till mig hur som helst.

    Jag gillar vältagna och igenomtänkta bilder. Lite finess ska det vara. Det finns dom på t.ex Twitter som bara slänger upp en bild av sig själv i flödet och jag scrollar snabbt förbi dessa för det tilltalar mig inte alls.

    Sen är det oftast fler kvinnor som lägger upp bilder av både bröst och fiffi i flödet för allmän beskådan medan killar mer verkar skicka i DM.
    Men i slutändan tror jag man är ute efter samma sak, att bli sedd och visad uppskattning.

    Människan verkar vara bekräftelsetörstande av naturen.

 2. Väldigt intressant inlägg! 👍🏼👍🏼
  Jag har heller aldrig fått en oväntad dickpic skickat till mig. Vi har oxå bc-sida, och väldigt noga med vem vi ger ut vår kik till.
  Även då kan det bli fel..
  På kik skickas ju bilder kors och tvärs på kön.
  Skulle nog bli väldig förvånad, lite äcklad (?) och förbannand över en dickpic utan att man är överens om att skicka just sånt till varann.
  Kanske är just ”pryd” på den punkten, men fattar verkligen inte varför män fortsätter skicka bilder utan nån respons eller samtycke tillbaka😳
  Har feber och influensan så märker att jag är inte sammanhängande😨😂 men hoppas nåt låter vettigt🤪👍
  Tack för bästa bloggen ever!!❤️

  1. Tack C❣️
   Jag försöker förstå varför men lyckas inte 😆 Kul med BC konto och bra att ni väljer med omsorg 😉 Krya på dig 😘

 3. Människopenisar är stora om vi jämför med våra närmaste apsläktingar, onödigt stora för att få jobbet gjort så att säga. Utfrån detta tror forskare att det har funnits aktiv selektion för stora penisar genom vår senare evolutionära historia – de har varit en statussymbol för män att visa upp.

  Ett stånd är också en ärlig signal för sexuellt intresse, dvs. om en man tittar på dig med en tydlig erektion är det ett starkt tecken att han finner dig sexuellt attraktiv och således värdig en sexuell investering (åtminstone på kort sikt). Män älskar i allmänhet när kvinnor skickar sådana signaler till dem. Jag tror därför att de flesta män som skickar dick pics gör det som en mycket primitiv komplimang – ”Du är attraktiv, se vad du gör med min kropp!” Därför tror jag också att många män känner sig förvånade och förolämpade när de möts av avsky.

  Vissa män har också förstått att en dick pic kan skickas som ett underförstått hot om våldtäkt. Detta tror jag dock inte att den stora massan av män ens har tänkt på.

  1. Jag tror också det kan handla om en ”klumpig” komplimang. Ibland i all välmening. Vi kvinnor behöver nog dock vägen förbi hjärnan (via ord) innan vi vill blanda in kroppen. Talat utifrån mig själv iaf. En bild på det heligaste när man knappt känner en person gör att jag som kvinna känner mig som ett objekt. Det är inte så sexigt för mig.

   Även när vi blandat in en tredje person vill jag inte känna mig som en spelpjäs eller lätt utbytbar. Att känna mig speciell/utvald får mig att vilja ha sex och bli kåt. Ett kön på bild direkt blir att försöka speeda på saker=känner mig inte speciell och känner mig utbytbar.

   1. Verkligen Liw, om man grundar med att jag känner mig speciell och utvald så väcks en kåthet i mig som får allt annat att blekna. Det är nyckeln. En bild på ett kön på ett tidigt stadium, ja då är det kört :). Väldigt osexigt.

 4. Jag kan inte säga att jag har blivit överöst med dickpics, men en och annan har absolut dykt upp. Ingen av dem har varit varken väntad eller efterfrågad, så visst är det ett fenomen jag har funderat över. Ibland tänker jag att jag kanske skulle ha ifrågasatt vad de vill med det, men det har istället blivit att jag stängt ner och gått vidare.

  1. Det är väl den enklaste vägen, att bara ignorera. Tror en del män går igång bara de vet att en mottagare finns. Har du inte besvärats nämnvärt av det är det ju heller ingen big deal.

 5. För det första, älskar bilden hahahaha. För det andra sjukt bra att du tar upp det, jag har själv fått flera oönskade bilder och jag känner mest att vad hade de förväntat sig för reaktion när de inleder en konversation med att skicka en bild på sitt könsorgan. Ingen trevlig reaktion från mig iaf 😂

  1. Tack, visst är den naturskön 😉
   Ibland vet jag inte om en del av igångsättningen är att bilden chockar och överraskar. Svårt att förstå helt, men ett fenomen är det likväl.

 6. Vi är ett par som driver en sexblogg, eller fotosexblogg kanske är mer korrekt, helt utifrån eget intresse.
  Och tanken har slagit oss också, hur ”mobben” kan skicka dickpicks i tusentals till vissa.
  Vi har drivit bloggen i några år nu och har i princip bara mötts av positivitet och respekt i kommentarer och mail.
  En gång fick vi frågan vad sex kostade, men det är allt negativt vi upplevt faktiskt.

  1. Ja men visst är det lite konstigt. Varken ni eller vi är ju singlar vilket såklart kan spela in en del. De som skickar vill nog känna att möjligheten finns att de kan få till det och även om man är öppen för fler i sängen är ju oddsen inte lika stora som om man hade varit singel. Men visst är det fint att man möts av så fina kommentarer! 🙂

 7. Har fått så många genom mina år. Och ibland skickar dem de helt plötsligt utan att man är beredd eller typ om de ens har frågat om man vill se den. Hänt så många gånger att jag fått det och öppnat den i butik… Dem flesta som har skickat till mig har nog vart ute efter bilder tillbaka eller att jag ska bli sugen på dem och ha sex

  1. Då har du verkligen upplevt detta fenomen om du fått så många. Jag trodde ärligt talat att det skulle vara baksidan med att skriva om sex. Att jag skulle bli överöst med bilder och påhopp men inte 👍

   1. Jag vet hur du tänker Liw 😏

    Allvarlig, tycker du det är upphetsande att titta på vids som är personligen gjorda för dig?

    X antal kvinnor anser det har jag märkt

    1. Du får läsa mitt svar till cdmyno ovan. Får en objektkänsla om man inte har en relation/dejtar. Ord om stånd och kåthet hetsar upp betydligt mer initialt…

     1. Att börja med ord och vänta med utseende tycker jag är en fantastisk grund som skapar djupare kontakt. När en förtroendefull kontakt finns kommer friheten att exponera, visuell erotik osv. Detta är verkligen den stora kåtheten som missas om man har sex direkt eller börjar skicka nakenbilder för tidigt.

      Tack för ett brilliant inlägg om dicpics, wow.

 8. Tror att killar som skickar bilder främst är sexuellt omogna/frustrerade eller inte får till det överhuvudtaget. Ett hopp kanske tänds. Det är ju dessutom enkelt att göra för de flesta. Tror få vill något illa med tilltaget.
  Som man har jag aldrig fått en bild på en vagina även om jag tycker de är mycket beundransvärda och vackra i sig, utan bara några eggande bilder som visar/lovar lite mer, dock inte från okända.
  Som sagts, könen gör sig avgjort bäst IRL och i rätt situation.

  Liw du är skicklig på att hitta talande bilder till dina inlägg, denna var extra fyndig haha.

  1. Tack! Det är kul med bilder med symbolik i 😃 Jag älskar ju även naturen så det blev två guldkorn på en och samma bild 😉

   Jag tänker att bilder från kvinnor på deras kön inte är så vanligt?! Men vad vet jag. Att spara härligheterna till ett speciellt personligt möte borde väl vara mest eggande än att servera allt på fatet direkt…

   1. Ja, när bild och text går hand i hand blir det en fin kvalitet. Att spara, vänta med … är väldigt eggande. Fatet direkt är nog vanligt idag men något går förlorat, nämligen den stora lusten…du lär verkligen ut Liw…

    Håller med dig Timglas, finns något nervöst avseende dicpics, en oförmåga att kommunicera, bygga kontakt (haha). Väldigt omoget och verkligen avtändande :).

 9. Har nog fått en del, och upplever nog att de männen vill att jag ska fortsätta skicka. Men precis som du skriver, jag går inte igång på det heller, utan mer på bra diskussioner.

 10. Alltså förlåt.. men jag tycker inte att snoppar är så där..ööö tändande…. Det är liksom inte ett organ som jag går igång på av att se.. HAhaa förlåt…

   1. Hörrni, ibland blir dialogen så rolig utan att det är meningen ”snoppar är inte avtändande”, ”i rätt sammanhang tänder jag på dem”, hahaha, sex och humor går ofta hand i hand, har ni tänkt på det?

 11. Tycker det är så bra att du tar upp detta! Jag har fått dickpicks kanke inte jättemånga, men några och som du säger är det inget man går igång på direkt. iaf inte jag. Och tror att dom oftast har önskat att man ska bli kåt eller att man ska skicka något tillbaka. Så ja det är en bra fundering det där 🙂

 12. Vilket intressant ämne att diskutera kring. Jag har aldrig fått någon dickpic eller jo förresten. Av min man en gång, haha. Generellt tycker jag inte att snoppar är så värst snygga eller tändande.

  1. Kul från mannen. Kommer det därifrån kan det ju väldigt lätt symboliseras med att ge en komplimang, vilja ha lite beröm eller vilja ha lite sex. Det är nog få som blir förnärmade av det. 😉

  1. Vi skickade någon bild vi och han mellan varandra men det blev helt enkelt inte att jag frågade om en dick pic. Frågade mer om porrklipp han tände på tex. Allt för att egga fantasier 😊

 13. Jag tvivlar på sanningen i att få tusentals dick-picks faktiskt.

  Trots att jag visat upp mig naken har jag bara fått någon enstaka Dickpick. Däremot har jag fått många som frågat om jag vill se deras kukar, men det är ju inget konstigt alls i det sammanhanget. Jag förstår inte hur man kan komma på idéen att skicka oönskade bilder. Däremot fattar jag grejen att vilja visa sitt kropp, inklusive kön. Jag kan nog känna att det är något lite speciellt att tex fota mig i en fin romantisk klänning och dra upp kjolen och blotta könet. Det känns mer initimt/upphetsande än att bara fota mig i snygga underkläder. (Dock endast till personer som vill se, eller på sidor där det handlar om detta)

  1. Blir ju nyfiken hur du har visat dig naken, för enstaka utvalda på nätet?
   Jag tycker också det låter tvivelaktigt med så många mottagna bilder helt oönskat från de tjejer som beskriver det.

   Ja det finns ett upphetsande inslag i bilder där man till synes är påklädd men under visar det mest privata…

   1. Jag har visat fittan i en sluten grupp på familjeliv, fllickr, samt några privata kontakter som bara handlat om sex, (då jag vetat att bilder varit uppskattade) samt i relationer.
    För mig stämmer ingen av dina orsaker. Nu är det iofs inte frågan om att jag oombedd skickat ett foto, och det är ju en stor skillnad.
    För mig har det börjat vid själva fotograferingen. Det har, för mig varit drivande att få till en ”kåt”, eller sexig bild. Man kan väl se det som att jag sökt bekräftelse, men jag tycker inte det är så konstigt. Inte konstigare än att titta på porr eller erotiska bilder.

    1. Jag har inte skickat mitt nakna kön till någon men däremot sexiga underklädersbilder och visst var det spännande. Tror dock det är skillnad på motiv för dickpics och för ”fitpics” även om män säkerligen kan gå igång på själva fotosessionen också. Tack för att du delar med dig av dina erfarenher 👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..