26. Fifty Shades of Grey – Den där speciella boken som eggar mig

Om mindre än en vecka har den tredje och sista filmen om den där mannen med sina olika nyanser premiär, dvs Fifty Shades Freed. Den ser jag fram emot att se med någon tjejkompis, för jag har verkligen gillat böckerna. Denna bokserie är ju rätt unik i det avseende att den väcker en kvinnas lust, fantasi och att den drar fram hennes gräns för vad som är “normalt” eller “ok” i sängen. Om de kan göra så i boken, som blivit så populär, kan väl jag tänker nog många.

Fifty Shades-böckerna är bränsle för sexlivet

Varje gång jag läser denna bokserie (gjort det 3 ggr) så får mitt och min mans sexliv en rejäl skjuts framåt. Jag kommer på mig själv med att tänka: Nu vet jag hur det är att vara man, jag tänker ju jämt på sex. Ja varje timme finns sex i mitt huvud under bokläsarperioden. Jag önskar det fanns fler böcker som gjorde detta med mig, men har ej funnit så många än. Och att ha mer sex i huvudet leder ju till mer sex i praktiken.

Lite för bra för att vara sann

MEN det är en sak med dessa böcker som jag har mycket svårt för. Den kvinnliga huvudpersonens sätt att kunna komma bara genom ett kommando, i rätt läge och väldigt fort. Det gör hela storyn mindre trovärdig för mig. Sen vet jag inte om det är just detta läsaren vill ha, ett enkelt sätt att bli erotiskt upphetsad. Till viss del kan jag hålla med, men jag tror helt klart att jag skulle börjat ta på mig själv mer under läsning om den inte varit så ”perfekt” skriven kring den kvinnliga orgasmen. Det har inte hänt med de nuvarande böckerna. Lite problem med att komma vid några tillfällen hade bara gjort storyn bättre tycker jag. Att hon ibland behövde ta på sig själv eller att han tog på hennes klitoris lite mer än i 30 sekunder kunde väl varit trevligt.

Ratta bröstvårtor

Är det ens möjligt att snurra/stimulera bröstvårtor och därav komma? I så fall inte speciellt vanligt tror jag. Lite fantasi väckte det väl i alla fall. Med mycket mental upphetsning och stimulering/klämmor så kanske? I kombination med annat är ju en annan sak…
Ni som testat detta, hur gör ni? Jag fattade ärligt talat inte detta i böckerna. 

Kontroll över hennes njutning

Jag går inte igång på piskor och slag, men det spelar inte så stor roll med denna bok. Det är faktumet att Mr. Grey tänder enormt på att se Anastasia njuta och att han har kontroll över hennes orgasm som är så upphetsande. Det är något som ni vet hetsar upp mig enormt. Att min man går igång på att se mig njuta och vara den som kan ge mig sådan njutning. Det gör ju såklart att man avslappnat kan låta sig bli slickad i 30 minuter utan att tro att han har det långtråkigt. Och ni vet ju vid det här laget vad avslappning gör med mig (och många andra)…jag kommer!

Många porrfilmer som liknar denna film

Det verkar ha kommit en hel del porrfilmer senaste tiden som anspelar på Fifty Shades of Grey-böckerna. Undergivna och dominanta. Men återigen. Genomgående för många av dessa porrfilmer är att de bygger på kvinnans/den undergivnas njutning. Man ser oftast tjejer som tar emot njutning och deras njutning är mer i fokus i dessa filmer kan jag tycka än i en vanliga porrscener. Dock kunde man skippa ”sir” och nigningar för min del även om jag vet att vissa tänder på detta spel enormt.

Christian älskar Anastasia

Jag hade aldrig gått igång så mycket på dessa böcker om det genomgående med dem inte hade varit att han älskar henne. Hon är unik för honom. Om hon bara varit en av hans undergivna hade i alla fall inte jag eggats en bråkdel så mycket. Jag tror det är en återkommande känsla hos de flesta av oss kvinnor. Att vi vill känna oss utvalda, inte en i mängden. Det är tydligare hos oss än hos män är min upplevelse. 

En del väninnor rasade över dessa böcker/filmer i början (och har bara gett den första delen en chans) och tyckte Christian var snuskig, pervers och jag vet inte vad. Min kommentar till det kom reflexmässigt: Men han älskar ju henne. Och då var det som om de direkt förstod bättre det fina med storyn och svarade: ja det förändrar ju saken…

Vad tycker du om Fifty Shades-fenomenet? Har ni något erotiskt boktips med bra övrig handling också?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Jag läste nästan ut första boken. Den andra har jag på hyllan, men inte plockat upp den än. Är den bra tro? Jag tycker inte om filmerna :-/

  1. Liw skriver:

   Jag vet flera som läste första boken och sedan ”gav upp” och den slutar ju lite hårt men det blir ganska vanilj/roman-aktig i andra och tredje boken. Sen kan det ju kännas svårare att läsa en bok om man inte gillat filmen…

 2. Hmmm… verkar som att jag borde se dessa filmer nu kanske… jag är inte vidare intresserad av sex men man vill ju se vad alla pratar om 🙂

  1. Liw skriver:

   Det tycker jag du ska 😉 Annars är man ju liksom inte med i diskussionen 😉

 3. Hasse skriver:

  Anna läste de böckerna, och tyckte väl att de egentligen var rätt dåliga. Men samtidigt tyckte hon om att läsa dem. 🙂 Vi har sett första filmen, vi var väl inte så imponerade. Men, ändå var det ju eggande. Som med alla dåliga porrsnuttar, man reagerar ju i alla fall. Och en dåligt Bondfilm, med så mycket överdriven action, är ju ”rätt bra” i alla fall, liksom. Lite dubbelt, inte bara inom sex. Nu minns jag så dåligt hur boken/filmen var, så jag kommer inte ens ihåg vad vi tyckte var galet, men lite åt hållet att ”så där går det inte till inom BDSM” var det ju.

  Som exempel: en undergiven kvinna är ju inte undergiven mot vem som helst. Om någon på ett forum skriver till en random undergiven kvinna: ”Lägg dig på golvet och var tyst!” så skakar ju kvinnan bara på huvudet och undrar vad det är för fel på människan. Visst, det finns säkert en promille som går igång på att ”ge sig” till fullkomliga främlingar, men annars handlar det ju otroligt mycket om att man har tillit för sin ”master” eller vad vi ska kalla honom (henne), att man vet att han inte vill skada, bara vill det bästa. Om man är rädd för att den andre är helt knäpp, eller har stora psykiska problem, då vill man ju inte gärna bli bunden av honom. Och det var väl lite där som boken/filmen landade, om jag minns rätt, att han ju slog henne för att han själv mådde dåligt – inte för att ge henne njutning. Men om man liksom kan bortse från såna saker när man läser/tittar, då spelar det ju mindre roll. Och det är förstås olika från person till person, hur mycket, och vad, man klarar att bortse från. Som att James Bond dödar 47 bovar med sin pistol med kanske 8 skott i.

  Att komma enbart av bröstvårts-stimulering – har du inte läst hos oss? 😉 Ja, jo, det går. Letade lite nu på vår blogg, hittade inget klockrent inlägg, men det nämns i ganska många inlägg. När vi många gånger låg nakna under ett täcke i timtal och hade på musik och pratade, och smekte varandra under tiden, så insåg jag/vi att Anna kan komma enbart av att bröstvårtorna stimuleras. Klämma, vrida, dra. Eller av att jag slår på dem med ett ridspö. För oss gäller det att klämma/vrida/dra precis så hårt att hon ligger alldeles under smärtgränsen, och kanske någon gång passerar den helt kort. Jag kan klämma med två fingrar och köra in en tredje fingertopp rakt in i bröstvårtan, eller bara dra dem rakt ut mot kroppen. Dra och vrida, snurra bröstvårtan mellan fingrarna, hårt, sakta. Och kanske hålla på en kvart. Eller en halvtimme. Och ibland märks det reaktioner efter bara nån minut. Och om hon inte kommer av det, hjälper det henne att komma av annan stimulans. Enbart klitoris-smek, säg 15 minuter. Tillsammans med bröstvårtsdrag, kanske halva tiden. Så vi kör ju ofta med klämmor av olika slag, som klädnypor och annat. Ibland före sex (gör henne våt utan att hon märker det) och jätteofta under sex.

  1. Liw skriver:

   Det verkar som ni är delat inställd till denna serie. Jag kan förstå det du skriver om att man inte skulle våga bli dominerad av någon som verkar vara psykiskt instabil speciellt grundat på första delen/filmen. Men min känsla är att hon (Anastasia) från nästan första stund ”vet” att han (Mr Grey) aldrig skulle skada henne, hon känner att hon är speciell för honom….kanske är i mitt huvud men så ser jag på deras maktspel. Han är den dominanta men hon har hans hjärta i sina händer redan från början…

   Jag har sett ett inlägg på er sida om bröststimulering, där din Anna har remmar rund brösten och det är jag nog lite skeptisk till, ser ut att göra för ont. Det du beskriver om snurrning och klämmor, kanske. Eftersom jag, än så länge, inte njuter av smärta har jag väl svårare att förstå att man kan komma utan att ta på sitt könsorgan. Men det är väl samma som att förstå tantrasex. Jag har kommit i sömnen men inte upplevt mentala orgasmer i vaket tillstånd.
   Denna sexvärld slutar aldrig överraska mig, det är just därför den är så spännande 🙂

   1. Hasse skriver:

    Spännande sexvärld, ja, verkligen! Jag är SÅ glad över att Anna och jag tillsammans kunnat utforska så mycket som vi gjort. Och fortfarande gör.

    Allt är ju verkligen inte för alla, men när Annas bröst är bundna till ”bollar”, det gör inget ont alls. Och det är inte meningen (för oss i alla fall), utan bara det att de är spända gör att det känns mer. Anna älskar att stryka på utsidan av brösten med insidan av sina överarmar, jag vet inte hur det känns mer än att det är skönt, tycker hon. 🙂 Och bröstvårtorna blir spända, och känsligare. Men som sagt, ingen smärta alls. Bara som information.

    Och när jag klämmer och drar i bröstvårtorna, jag kan ju lätt trycka till så det gör ont, men det är inte meningsfullt, utan jag håller mig strax under den gränsen. Testa nån gång, att bara dra i din bröstvårta, håll och dra så hårt att det inte gör ont, men ganska nära. Och bara håll där i nån minut eller två. Kanske ta ett nytt grepp däremellan, vrid en aning. Vad vet man, kanske det ger nåt? Och kanske inte. Anna hade ju i alla fall inte en aning om att hon tyckte det var skönt med något sånt, förrän jag låg där och pillade jättelänge, och vi båda plötsligt märkte hur hon liksom ryckte till i hela kroppen, och vi båda två ”Va?”, och jag fortsatte att prova. Så visst kommer hon ibland enbart av det, inget annat är nuddat. Och om hon är nära, så kan det räcka med 5 sekunder på klitoris, så kommer hon. Det är det viktigaste, tycker jag, att näe, man kanske inte kommer av det – men det kan ju vara kul ändå. 🙂

    En annan sån sak som jag provat bara för att jag sett tjejer i porrfilmer göra det på varandra eller sig själva, är att slå med fingrarna lite lätt på klitoris, i stället för att smeka. Inte så det gör ont, utan bara dutta, kanske 2 ggr/sek. Det funkar riktigt bra på Anna när hon är ”igång”. Men kanske inte som förspel, då blir det ju mer typ ”Öh, vad gör du?”. 🙂

    Jag rekommenderar då och då denna sida om olika sorters orgasmer: https://www.aftonbladet.se/wendela/article10309031.ab
    Jag tror väldigt många snöar in på att ”klitoris är det enda som finns”, och de behöver lära sig lite nytt, för sin egen skull. Hela din blogg är ju också en jättebra källa till inspiration och kunskap, jag önskar att det fanns många fler i denna stil.

    1. Liw skriver:

     Tack! Ja det ska du vara tacksam för att ni gjort, främjar förhållandet tror jag, helt klart…
     Är ju intressant att det inte gör ont. Vi har testat pumpar mellan benen men det gav inte mig så mkt, det spände men gjorde inte ont. Får dock en känsla att vi inte fick till det helt och att det kan vara skönare om man gör det ”rätt”. Kan tänka mig att ”dutta” över könet kan vara skönt, inte testat dock.

     Jag tror också man kan ha många typer av orgasmer och tänker med tiden utforska detta. Vad kan vara roligare 😉
     (Kunde inte öppna länken, var tvungen att vara medlem….)

     Det är ju så roligt att inte vara fullärd, att känna nyfikenhet och inte döma ut saker innan man testat. Ibland tror jag det finns en rädsla hos dem som tydligt dömer ut något sexuellt. Kanske rädslan för att de kanske kommer gilla det som de fördömer?

     1. Hasse skriver:

      Din sista rad där, ja, så tror jag faktiskt lite då och då när jag läser på tex AFF. Jag har själv i princip fördömt BDSM totalt förr, har bara tyckt det verkat helt skruvat. Men, jag har hållit det för mig själv, jag har inte basunerat ut det som en sanning. Och det är ju så, att BDSM är ett så vitt begrepp att det är helt omöjligt att säga något om det generellt. Man måste ju koka ner det till enstaka delar, som dominans, eller bondage, eller nåt annat.

      Man kan ju på samma sätt säga att porrfilm inte är något man gillar, men kanske kroppen ändå reagerar, vare sig man vill eller inte? Jag såg ett test en gång, män och kvinnor fick se porr, och så mätte man temperaturer och fuktighet osv. Så fick försökspersonerna säga när de själva märkte att de reagerade av det de såg, och man jämförde med mätvärdena. När man märkte att männens penisar började svälla, så sa männen ”Nu märker jag att det händer grejer.”, det stämde helt. Men när man mätte att kvinnorna började bli våta – vilket skedde vid samma tidpunkt som männens reaktion – då märkte inte kvinnorna det själva. Utan lite senare (någon/några minuter, minns inte så noga) sa kvinnorna ”Nu märker jag att det händer saker.”. Himla intressant, tyckte jag – men vad det hade med denna diskussion att göra vet jag inte riktigt. 🙂

      Kan inte öppna länken? Okej, skumt – jag är definitivt inte medlem, och för mig fungerar den.

      Vad gäller att testa olika leksaker och så, så har vi ganska ofta lyckats bättre vid test nummer två, eller tre. Men ibland inte. Igen, allt är inte för alla, bara.

      1. Liw skriver:

       Lät som ett intressant test. Tror vi tänker (moraltänker) mer än män om vad andra skulle tänka om det vi gör sexuellt även om ingen behöver veta…😊 ”Duktiga flickan syndromet”. Med ålder försvinner detta mer och mer tror jag. Är nog en del i att 40 åringa kvinnor sägs njuta mer av sex jämfört med 20 åringar…en positiv sak med att bli äldre 😉

 4. Bra inlägg! Har aldrig läst dom böckerna 😊😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..