Under mina singelår innan jag träffade min man Love så ville jag nästan alltid träffa den rätte. Det var många gånger jobbigt men det jag älskade under singelåren var spänningen. Ni vet den där spänningen i att möta en ny person, där båda är ömsesidigt nyfikna och småkåta på varandra och man inte riktigt vet hur det ska sluta. Denna kick gjorde inte att jag slutade söka den rätta, men jag njöt samtidigt mycket av just spänningsmoment som första kyssen och första smekningarna.

Förutsägbart när man gift sig

När man väl sen rott båten i land och gift sig och känner sig som världens lyckligaste, fick ”dejting-spänningen” ett abrupt och helt naturligt slut. Man njuter t o m av att slippa den. Det gjorde i alla fall jag. Det jag älskade med nyförälskelse och dejtande var just spänningen i mötet med en ny människa. Innan jag träffade min man kunde jag inte tänka mycket längre än att jag ville hitta den jag älskar. Men jag anade nog att jag någon gång i livet kommer kunna sakna den spänningen man får i ett flirt-möte med en ny person. Med tiden blir ju förhållandet ibland lite väl förutsägbart, även om man har det bra tillsammans.

Men nyförälskelse sker på olika sätt

Härligt nog har jag upptäckt med åren att det går att förälska sig om och om igen i samme man. För mig sker det genom bra passionerat sex med lite nytänk här och där, eller via ett gemensamt utvecklande projekt. Ett sånt projekt har ju våra trekantsupplevelser varit och genom dessa fick jag uppleva en turbovariant av nyförälskelse i min man. Det var faktiskt så häftigt och konstigt som det låter. Den yttre faktorn i form av en tredje person som intimt delaktig tillförde en urhäftig energi och spänning för både mig och för Love.

Dejting-spänning som par

Jag som fullkomligt älskar spelet mellan två dejtande parter får nu uppleva det själv igen och då inte bara via romantiska komedier och dejtingprogram på TV. Först dejtade vi vår extraman och nu är det dejt på fyra som gäller. Det känns som fyrkantsdejtandet kan bli spänningsmoment i 7 olika dimensioner. Främst kanske mellan de av olika kön men inte minst samspelet paren emellan och alla fyra ihop. Spänningen är lika kittlande nu som inför trekanten och även i singellivet. Samtidigt så finns det nuförtiden en trygghet genom att man nu har sitt på det torra och samtidigt är mer sexuellt trygg. Allt detta som jag helt saknade som singel. Och tryggheten i kombination med spänningen är helt klart underskattad. Om fyrkantsdejtandet skulle gå dåligt så har vi fortfarande alltid varandra. Även om en del kanske inte tycker att det är givet, så känns det så för oss.

Viktigt att hålla spänningen vid liv

På något sätt så känns det viktigt att hålla spänningen vid liv och kontinuerligt injicera lite glöd i förhållandet. I viss mån handlar det väl kanske om endorfiner som jag varit inne på tidigare eller kanske bara ren och skär livslust. Sen kan det säkert vara olika från förhållande till förhållande och vad det är för glöd som funkar bra. För oss har det här fungerat oväntat bra, vilket jag aldrig hade kunnat föreställa mig för några år sedan.

Vi har en dejt

Fyrkantsäventyret fortskrider parallellt med vardagen och det är inte bara våren jag och min man väntar på. För om 2 veckor kommer vår träff ske. Vi kommer bo på samma hotell en natt med Moa och Henrik. Det blir ett helt dygn att ”dejta” och umgås tillsammans. Spännande! Hur ska det gå? Självklart kommer jag berätta hur det gick här på bloggen. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Hej! Jag gillar din blogg. Tror jag sagt det förut. Att du och din man aldrig mer kommer nöja er med enbart varandra. När ni öppnade ”pandoras ask” så går det nog inte. Det är nog som den där flirtkänslan du beskriver nu. Ni har hittat nytt och spännande. Den känslan kommer alltid finnas kvar för någon av er. Du har även öppnat upp och berättat en del av olika fantasier. Det ”hörs” mellan raderna vilka äventyr och nya saker ni vill testa. Främst din man.

  1. Tack, kul att du gillar den. 😉
   Jag ser det så här. Du vet nyförälskelseperioden man hade med sin partner, som alla har. Den där första känslan, första året. Den kommer man alltid bära med sig i fickan och vilja se tillbaka på. Den ger energi att drömma sig tillbaka till. Under perioden för vårt trekantsäventyr upplevde jag en väldigt stark förälskelse till min man, med allt sammantaget som hände under ett halvår. Vi sprang bakom ladugårdar med grovhångel och snabbisar. Vi kunde ibland inte vänta en sekund längre för att få varandra. Barnen var några hundra meter bort hos svärföräldrarna och vi bara drog iväg för vi var så fyllda av lust. Det var så häftigt att bete sig som två kåta tonåringar efter så lång tid ihop. Denna nyförälskelse vi upplevde kommer jag bära med mig i min ficka precis som vår första.

   Det vi gjort och gör är ju så spännande. Mr U och detta par är jättehäftiga inslag i syfte att förenas mer ungdomligt med min man. Det handlar mycket om mig och min man. Kanske håller vi på livet ut med detta eller slutar vi efter vi testat trekant och fyrkant. Det får tiden utvisa. Men det är föreningen med min man som är det absolut häftigaste med allt detta.

  2. Har också pekat på detta. Nu har ju Liw äntligen insett att äktenskapet har gått i stå och yttre påverkan krävs. Jag har belyst detta tidigare. Det som oroar mig är att Liw gör all in och inte har något exklusivt kvar i partnerskapet om något skulle gå fel. Vi hade några speciella akter som vi sparade bara för oss. Det visade sig vara tur då vi efter ett tiotal år nådde en krasch. Annars hade skilsmässan varit ett faktum. Nytändningarna i Liws äktenskap kan också vara tecken på tacksamhet för att få vara legitimt otrogen och döva samvetet då samlivet med Love inte ger Liw tillräcklig tillfredställelse. Alternativet vore annars otroheten eller öppet samliv.

   1. Jag har ju vid det här laget berättat hur jag känner. Det du beskriver om mig är ju baserat på dina erfarenheter och känslor vilket gör att beskrivningen av mig känns väldigt fel. Glöm inte att man färgas av sina erfarenheter.

    På tal om att ”spara speciella akter”. Det finns massvis med saker jag ”intimt” aldrig skulle gjort med någon annan än min man. Det största exemplet är att dela mitt liv, min vardag, allt underbart snack, allt mitt verkliga innersta.
    För mig är sex utan kyssar som att äta kola med papper på. Ska jag njuta av sex måste det finnas med.
    Exempel på sexuella saker som jag bara gör med min man är att testa nya intima saker eller har fisting. Kärleksfulla ord under akten är ett annat exempel.

 2. Jag tror absolut man kan behålla lite av det där nykära. Om båda lägger manken till. Om man är rätt för varandra så går det. Min fd och jag var inte rätt för varandra, men det gör inget. Nu hoppas jag kunna hitta den rätta!

  Spännande att ni har en dejt inplanerad med det andra paret. Ser fram emot och höra mer sen!

  1. Ja livet blir så mycket roligare om man kan förälska sig i varandra mer än en gång. Kanske lite då och då
   t. o. m. 😉 Sen behöver man ju inte ha trekanter eller fyrkanter för att det ska ske…😜

 3. Vad härligt att du har hittat den där ”spänningen” i något nytt istället för flirtandet. Jag är nog i den fasen där jag är trött på flirtandet och att träffa nya människor & skulle väldigt gärna vilja ha tryggheten 🙂

 4. Spännande att den där dejten äntligen ska bli av. Hoppas bara att allt blir som ni hoppas på att det kan leda till något bra 🙂

 5. Så härligt att du har hittat din man som är lika nyfiken och som också vågar testa på nya grejer. Jag är lite nyfiken på hur ni tänker när ni bokar in något sånt här annorlunda?
  Använder ni skydd eller något liknade? Vem av er tog första steget till erat sexliv ni har?

  1. Ja det gäller väl att vara likasinnade i detta. 😜 Min man tog initiativet till denna krydda i sexlivet. Lite trevande som en fantasi, inte mer. När jag med tiden öppnade upp för det tyckte han det var jättespännande.
   P-piller som skydd och tester vi nätet på könssjukdomar 👍

 6. Ja nyförälskelse kommer och går, man är alltid förälskad, men ibland är man extra förälsklad det blir som en extra härlig känsla då

  1. Jag älskar min man jämt men är inte alltid förälskad i honom. Det behöver vi jobba för…och för att nå en våg behöver det vara lågvatten ibland. 🙂

 7. Så härligt att ni hittat ett sätt där ni kan få både spänningen och tryggheten. Jag söker nog tryggheten snarare än spänningen, men så blir det nog lätt när man har varit singel ett tag. Det är inte så kul att börja om från början jämt 😉

 8. Det måste vara både spännande och lite pirrigt inför er dejt med M och H. Vi vill gärna höra allt om hur det blev osv. Önskar er såklart att det ska bli så mysigt och bra

 9. Så spännande. Jag har för mig att du inte kände dig attraherad av kvinnor? Du har inte ändrat dig i takt med antal dejter?

  1. Lite blandade känslor. Jag har aldrig känt behov av att utforska detta tidigare. Men nu när jag vet att kvinnan har nåt sorts intresse för detta öppnar det ju lite upp för en ev kyss med henne. Men nu har hon lite halvt stängt den dörren själv så jag vet inte…

 10. Ibland kan jag också sakna den där spänningen som du beskriver, men samtidigt vet jag att när man väl befinner sig där och är singel och faktiskt upplever allt det spännande så är det just tryggheten som man har nu man saknar.

 11. Spännande, hoppas er dejt kommer gå hur bra som helst ❤
  För mig räcker det att gå ut på krogen för att dansa så är jag absolut nykär i min man efteråt för jag inser att jag har den bästa ❤

  1. Det låter härligt Sandra 👍 Att nosa på utelivet kan ju göra att man blir så himla stolt och nöjd med vad man själv har med sin man. Jag är inte ute och dansar mycket så på det sättet får jag inte någon kick. Utelivet lockar mig inte så mycket längre även om det kan vara kul ngn gång ibland 😉

 12. Jag förstår vad du menar visst vi är inte gifta ännu men vi har varit med om så mycket hemskt nu på senaste tiden så att hitta glöden igen är de absolut viktigaste ❤️

  1. Jobbigt att ni utsatts för mycket hemskheter. Då behöver man ju extra mycket hitta varandra på ett eller annat sätt för att orka.

 13. Vad kul att eran träff är bokad ☺️
  Har du och din man pratat något om vad ni vill ska hända?

  Jag har aldrig lockats av förälskelse. Att träffa en ny person är har heller aldrig varit någon grej. Dejting har aldrig lockat.

  Visst är relationer alltid speciella i början, men det är inget som jag tycker överträffar det vi har i dag.

  Mitt ex och jag kom in i perioder då vi blev nyförälskade trots att relationen som sådan hade mer brister.

  I dag finns det stunder då jag bli extra kär i min nuvarande karl. Ibland bara blir det, men jag tror det gynnas av att se honom i nya miljöer, att socialt interagera med andra, och vara uppskattad av andra, eller när vi har något gemensamt projekt.

  1. Vi har pratat om det en hel del och vi vill ha ett öppet sinne och inte planera detaljer. Men samtidigt är ramarna viktiga för oss, så de finns där. Vi är inte intresserade av att ha sex i olika rum tex. Det finns ingen upphetsning i det för oss.

   Då ser du och jag lite olika på förälskelse. Jag skulle inte kunna leva med en person om jag inte får en injektion av detta då och då tillsammans med honom. Genom ffa bra sex, stimulerande samtal, ha kul ihop osv. Det är min nyckel. Mitt smörjmedel. Min igångsättare 😊

   Vad härligt att du känner dig extra kär i din man lite då och då ändå 😉👍

   1. Okej. Jag bara förställde mig att ni längtade efter någon situation lite extra. Tex… Att visa upp sig sexuellt, att se sin partner ha sex, eller olika sexuella aktiviteter där fler får plats, men jag gissar att du vill hålla det lite öppet, eller i alla fall inte dela dessa tankar här 😉

    Jag kanske uttryckte mig oklart. Jag menar att jag dels blev förälskad i mitt ex i perioder, samt i min nuvarande relation. Då menar jag både extra kär OCH förälskad, och det påverkas av att vi har något projekt på gång, att jag ser honom i social interaktion med andra, samt att jag ser att andra uppskattar honom. Det kan vara mina äldre släktingar, mina barn, vänner av båda kön samt främlingar, men ibland bara händer det utan tydlig ”anledning”

    1. Då förstod jag bättre ☺️
     Härligt att det kan ske utan anledning.

     Det kommer lite mer tankar ”inför” snart. Så håll utkik 👍😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..