Fasen vad upphetsande det är att dela ”snuskiga” hemligheter med sin andra hälft. Att låta receptionisten på hotellet undra varför man ber att få med ett par extra lakan och glas till rummet. Att blotta könet offentligt men ingen utom maken ser det (om man inte tittar på Glimtar av Liw). Att vilja visa ett upphetsande porrklipp för varandra och inte kunna vänta till man är själva utan göra det när barnen är utom räckhåll. Listan kan bli lång…

Kul med motsatser som går ihop

Det är underskattat med upphetsningen i att ha sexuella hemligheter i en relation, när man är gift och så att säga har ”landat”. Många runt omkring en tror att relationen mer eller mindre sexuellt stagnerat, om så än är vid liv. Jag älskar smygandet och hemlighetsmakeriet det innebär att vara en busig småbarnsmamma. Jag är liksom ingen sämre mamma för det. Det är ju inte så att vi gör något olagligt eller går bakom ryggen på någon. Men vi gör ändå något som sticker ut och som jag inte kan låta bli att undra hur vanligt det är.

Hemligheter stärker förhållandet

Just det här att ha hemligheter tillsammans med sin partner är något som jag tror är väldigt hälsosamt för förhållandet. Att känna att vi kan hålla hemligheter tillsammans stärker ju samhörigheten och förtroendet. Det blir ju liksom något som man har tillsammans och vårdar tillsammans. Det blir ett kärt samtalsämne helt enkelt.

Vill kunna prata om hemligheter

Samtidigt som jag älskar att bära på hemligheter, så vill jag också kunna prata om det och påtala motsatser. Det är ju en av anledningarna till att jag utformat denna blogg. Att vara en ”helylle-mamma” och samtidigt ha en het baksida (som man visar upp!) går inte så ofta ihop i folks ögon.

Tonåring som vuxen

Ni minns hur jäkla coolt det var i tonåren när man delade hemligheter ihop med sin kompis eller en manlig buskamrat. 😉 Det var ju urballt! Det här med hemligheter sinsemellan som vuxen känns lite som samma sak.
Ett hett tips från mig är att inte vara för vuxna i ert kärleksliv, utan våga vara lite busiga och tonårsaktiga. Jag menar att det är som att ta sig tillbaka till tonåren, men med en vuxens sinne. Man får återuppleva känslor och pärlor från tonårstiden, men slipper det jobbiga man då kände omkring allt det roliga och busiga.

Inte jobbigt som i tonåren

Jag minns en fest vi hade när jag var tonåring med övernattning hos en vän. Det blev tryckare, hångel, busigt och kul. Efteråt var jag helt hispig, analyserande och kär i någon som inte var kär i mig och någon var hångelsugen på mig, men det ville inte jag veta av. Så det busiga blev bara till något jobbigt.
Nu kan man vara busig, kåt och slänga med detta både till höger och vänster och känna att det är helt ok dagen efter också.

Vi mammor kan också

Jag har tidigare nämnt att en mamma inte är en nunna. Det betyder inte att alla mammor ska gå runt och ha en massa trekanter. Men att någon gång ibland våga gå troslös under kjolen på stan kan göra underverk för lekfullheten i en relation. Lekfullhet väcker ofta lust och man känner sig barnsligt pånyttfödd. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. sandra skriver:

  Håller med dig om att bus och hemligheter är enbart bra för ett förhållande eller äktenskap. Man ska kanske pröva de här med troslös på stan någongång haha

  1. Liw skriver:

   Jag har ju precis börjat testa det här med troslös på stan och det känns härligt förbjudet…

 2. Celine skriver:

  Jag känner igen smygande och hemlighetsmakeri från småbarnsåren och det förhöjde nog vårat sexliv då, men sedan fick vi mycket mer ensamtid, jag och mitt ex, så det fanns inte längre lika stort behov av att smyga, och sexlivet blev tristare. Fast det berodde ju inte bara på frånvaron av smygande.

  Idag behöver vi sällan smyga. Vi hade dock sex i vedboden förra veckan….Fast vi hade ett helt hus för oss själva…. Dörren var inte stängd och vi sa efteråt att det hade varit lite pinsamt om någon granne kommit. Vi behövde dock varken smyga eller vara hemliga… egentligen. Sex är väl mer eller mindre alltid hemligt på ett sätt, men jag förstår vad du menar i exemplet att vara utan trosor tex. Det kan vara lite kittlande.

  Jag har inga pärlor från tonårstid. Visst hade jag ”hemligt” sex/hångel någon gång, men det är inget jag ser som något positivt.

  Jag tror också att det är bra om sex får vara lättsamt och lekfullt. Vi skojar ofta med varandra sexuellt och det gillar jag mycket. Jag har inte tänkt på det så mycket som hemligheter. Jag tycker det känns mer naturligt att vara utlevande sexuellt som äldre, med eller utan barn, och tänker mer på att jag hoppas att även unga kvinnor kan vara det på ett äkta sätt.

  1. Liw skriver:

   Att ha sex i vedboden är väl lite busigt och förnyande om inte annat 😉 Att skratta tillsammans kring sex är som du säger härligt. Det är min förhoppning med, att unga tjejer kan slappna av vid sex. Tyvärr kunde ju inte jag det. Mitt tonårsbusiga var lite mer av det oskyldiga slaget, att hångla, utanför kläderna sex. Där kände jag mig ”trygg” men det efterföljande kärleksspelet var bara jobbigt. Killarna ville ha sex, tjejerna hitta en partner ☺️

 3. Håller helt med om att det är bra och roligt att ha hemligheter tillsammans, sexuella eller inte! 🙂 bara viktigt att komma ihåg att hemligheterna ska vara med och inte för varandra 😛

  1. Liw skriver:

   Ja hemligheter för varandra är ju en helt annan sak. Man behöver ju inte berätta ALLT om det innebär att berätta pinsamma/intima saker man inte är så ”stolt” över. Jag är dock sådan som ibland råkar göra det (berätta) saker som jag sedan kan jag tänka att det var kanske onödigt mycket information…tex hur bra eller dåligt ens mage fungerar 😉

 4. Kamilla skriver:

  Det är väl just de små hemligheterna som för oss samma och gör oss till ett par som passar ihop.

 5. sandra skriver:

  Så viktigt att ha spänning och hemlisar med sin partner, det är något som stäker ens relation! Bra skrivet!

  1. Liw skriver:

   Tack, ja det tror jag verkligen det gör! 😉👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..