ANNONS

227. Hjem til jul – bra även efter jul

/

Ni vet hur det är när man hittar en tv-serie och bara fastnar direkt. Den norska TV-serien Hjem till jul (Home for christmas) på Netflix var så för mig. Det var inte bara att serien var så bra, utan att jag kände igen mig så mycket i huvudpersonen Johanne och i saker hon får uppleva.

Igenkänning på hög nivå

För det första älskar jag den norska vintermiljön och att de t ex kör spark genom byn. Sedan lockas jag av att beskåda jakten på att finna kärleken, säkert för att jag varit på denna resa många gånger själv och därför har ett brett spektra av känslor kring det hela. Jag både älskade och hatade det nämligen.

Om att försöka leva upp till en lögn

Serien handlar om Johanne som är runt 30 år och singel och som råkar ljuga om att hon har en pojkvän fast det egentligen inte alls existerar någon. Det bestäms att hon ska presentera denne okände pojkvän för sin familj på självaste julafton. Och nu har hon 24 dagar på sig att hitta en käreste då serien startar första advent. Och även om jag hade mer än 24 dagar på mig när jag ett tag var ”ständigt” singel så känner jag igen mig i hennes stress. Jag känner igen mig i hur hon slingras in i den ena potentiella pojkvännen efter den andra men att det visar sig att det inte fungerar bra någonstans. Alltid är det något som är fel.

Dejt med nakna föräldrar

Det är en väldigt skön öppenhet i serien och jag skrattade högt när Johanne går på dejt i en nakenbastu med en 30-40 år äldre man och inser att hennes föräldrar också är där, lika nakna. Och sedan visar det sig att mamman och Johannes dejt känner varandra, och dessutom blir flirtiga mot varandra.

Kände igen mig i åldersspannet av män

Mitt i allt träffar Johanne en 19-årig kille som ger henne 5 orgasmer första kvällen. Inte för att just orgasmdelen hänt mig med en okänd, men jag dejtade själv en 19-åring som bodde hemma hos sina föräldrar när jag var 27. För att några månader senare vara på några dejter med en då nästan 30 år äldre man som kontaktade mig efter att vi pratat på ett gym. Han hade ett coolt yrke, var stilig och var väldigt lätt att prata med. Så jag blev smickrad när han skickade mig ett mejl några dagar efter vi snackat på gymmet. Vi hade trevligt på dejterna och snackade mycket. Attraktion fanns verkligen mellan oss men det blev aldrig ens någon kyss. Varför minns jag faktiskt inte.

Bastuscen fångade även Love

Jag gillar starkt kontrasten mellan det bekymmersamma letandet efter en pojkvän och positiviteten och grundkärleken som Johanne har till sig själv. Nu såg jag ju denna serie ganska långt efter jul. Och jag kan verkligen rekommendera att se denna serie nu! Min man kände att serien nog inte var något för honom…tills vi råkade bli sittande vid bastuscenen ihop. Efter det ville han hela tiden höra vad som hände fortlöpande i serien. Och det slutade med att vi såg sista avsnitten av ihop.

Nästa inlägg:
Familjelivets hinderbana

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.16
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00