Jag vet inte om ni sett den gamla svenska filmen Ogifta par. Det är ingen direkt tiopoängare enligt mig då den är rörig och gapig. Men den innehåller en replik som jag älskar. Kvinnorna i denna filmen är gnälliga och inte nöjda med sina män.  Vid ett tillfälle frågar till slut en kvinna sin man. Men hur vill du att jag ska vara då? Då svarar mannen (Peter Dalle): Vad sägs om Kåt, glad och tacksam?

Vem vill inte vara kåt, glad och tacksam?

När jag hörde detta första gången tänkte jag inte så mycket på det, då jag var typ singel och ung. Men den där meningen dyker upp i mitt huvud ibland och har gjort i många år. Fasen, den har verkligen en poäng! Hur vill man, i en idealvärld, att ens partner ska vara? Att vara kåt, glad och tacksam tyder nog på att man är ganska lycklig.☀

Om att vara kåt

En opåtvingad kåthet är ju ärligt talat bland det sexigaste som finns, vem kan inte tycka det? Att en person är motiverad/glad i sex är ju otroligt härligt. Och är man inte alltid det (för det är man ju självklart inte) så finns det ju sätt att ”lura igång sin kåthet” som jag tagit upp tidigare bl a i inlägget ”Nyckeln till ett lyckligt förhållande”. När jag blir extra kåt beror det ofta på att jag känner mig älskad eller i alla fall väldigt sedd och uppskattad.

Om att vara glad

Att vara nära en glad person är ju som att ta ett lyckopiller. Man blir som man umgås heter det ju och det finns få saker som är lika sanna. Glädje sprider sig och likaså det motsatta. Jag blir glad när någon är snäll och omtänksam. Eller bjuder på sig själv så man brister ut i skratt.

Om att känna tacksamhet

Jag tror det är en stor del i nyckeln till ett lyckligt liv. En person som är tacksam ser värdet av sitt liv och det i sig är enormt värdefullt. Jag tror att tacksamhet innefattar så mycket mer, det innefattar att man på något sätt är nöjd med sitt liv eller delar av det. En person som känner tacksamhet, har mindre risk att bli deprimerad, är min teori. Att uppskatta och värdesätta saker är nyckeln till mycket tror jag. När jag känner mig tacksam är jag ofta harmonisk, nöjd och tillfreds.

Grabben i graven bredvid

En film som lämnat ett bestående intryck i mig är Grabben i graven bredvid. Jag älskar kontrasterna i den filmenDe är störtsköna tycker jag. Hur den ordentliga stadstjejen som levt i ett dött förhållande fullständigt exploderar med denna bonde. Deras kroppar bara skakar när de connectar med varandra rent fysiskt. När de väl upplevt detta tillsammans är de liksom fast i varandra.

Galen i kärlek

Jag har även en förkärlek till filmen Something´s gotta give (eller Galen i kärlek som den heter på svenska). Två personer i 50-60 årsåldern (Jack Nicholson och Diane Keaton) förs ihop och Jacks rollkaraktär är sexuellt mycket aktiv medan Dianas rollfigur inte är det alls. Hon tror inte hon behöver sex i sitt liv längre, men när de väl upptäcker det tillsammans faller hon pladask. Som om bra sex är nyckeln till att öppna hennes hjärta. När dörren väl är öppnad går den liksom inte att stänga…

Romantiker

Ja ni hör kanske att jag är något av en sucker för sex som resultat av kärlek och romantik. 😊 Som kontrast till mitt romantiska sinne, känns det så häftigt att ge sig in på sexuella äventyr som det på fredag. Att kunna känna stark åtrå men bara leta efter vänskapskänslor därtill och vilja ha bara det och gå igång på det. Hur känns det? För mig är det okänd mark trots att jag är över 40 år gammal ☺

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Hasse skriver:

  Ja, det där uttrycket har ju blivit som en fras som används lite nu och då. Det låter rätt illa vid första ”anblicken”, liksom, men när man tänker efter kan man mer förstå andemeningen, som du ju är inne på. Och som vanligt, om man har en bra relation, då är det ju kanske lätt att vara sån, men när det börjar knaka lite i fogarna blir det svårare (och givetvis om det finns helt andra saker som stör, sjukdomar eller vad som helst).

  Jag tror dock man kan tjäna på att tänka lite i de där banorna. Som att fortsätta se på sin partner med ett leende när man kommer hem och kramar henne, i stället för att titta åt ett annat håll och säga ”Hej” på några meters håll. Att tänka på att små saker i ens beteende faktiskt kan kännas som lite större för henne/den andre.

  1. Liw skriver:

   Jo precis så tänker jag…Såklart är inte livet så enkelt att man bara är dessa tre saker jämt, man känner massa andra saker också till och från. Men att ibland bara släppa vardagsgnäll, ev irritationsmoment och analyserande (det sista som jag iof älskar) för att bara låta sig vara dessa tre saker är helt klart befriande 😎

 2. Tacksamhet, kärlek och omsorg <3 bland det viktigaste som finns.

  1. Liw skriver:

   Jo och så lite kåthet som kryddning på det hela 😆

 3. Mirre skriver:

  Känner igen flera av filmerna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..