ANNONS

276. Knopp framför snopp

/

För en tid sedan ställde jag den lite mer ytliga frågan. ”Om du skulle ha sex med en person, inte gifta dig. Vad är viktigast, ansikte eller kropp?” Jag hintade att det för mig var viktigast med ansikte och för Love viktigast med kropp. I mitt bakhuvud hade jag lite fördomen att män och kvinnor här skiljer sig lite åt. Men stämmer detta?

Finns annat som är viktigare

En del invände direkt efter mitt blogginlägg och poängterade att ingen av dessa är viktigast. Det finns så mycket annat som är viktigare, som t ex en sexig blick, självförtroende och hur man rör sig och agerar mm. Och det håller jag såklart med om. Det finns säkert en massa andra saker som är viktigare än båda dessa två detaljer, kropp och ansikte, på potentiell sexpartner. Men min fundering var ju dock vilken som var viktigast av just bara dessa två aspekter. Med andra ord om man bortser från alla andra aspekter. Vilken är då viktigast vid en sexakt med en ny person.

Kvinnorna väljer ansikte

Kan tänka mig att det var ganska många som misstolkade frågan och hade svårt att svara på den. Men utifrån de som trots allt svarade på min lilla undersökning så kan vi konstatera att ca 63% av kvinnorna värdesätter ansiktet högre än kroppen. Att kroppen skulle vara viktigare än ansiktet tyckte ca 37% av kvinnorna.

Och männen väljer kropp

Tittar vi istället på männens svar så är resultatet nästan det omvända. Där är det ca 68% som värdesätter kroppen högre än ansiktet medan ca 32% tycker att ansiktet är viktigare än kroppen. Och det bekräftar väl ganska mycket mina föraningar. Samtidigt vet jag inte om resultatet är speciellt uppseendeväckande.

Vi kvinnor är lite mer komplicerade?

Vi kvinnor har väl kanske redan förstått att män älskar kvinnokroppen mer än vi tjejer älskar manskroppen. Sen är det ju så att ansikte och kropp kanske inte är bland det som hamnar på topp 3 över de aspekter som har mest betydelse för oss kvinnor när vi är sugna på att bara ligga med någon. Och kanske inte heller för män. Däremot kanske de två aspekterna hamnar högre upp på männens prioriteringslista. Av nån anledning har jag också en känsla av att listan på aspekter är betydligt längre hos kvinnor än hos män. Det är nog i alla fall min känsla att vi tjejer är lite mer komplicerade än män.

Vad är det med män och dickpics?

I vilket fall så är ju varken ansikte eller kropp något som är oväsentligt för varken tjejer eller killar. Varken när man ska hitta en livspartner eller om man bara är ute efter att ha sex med personen i fråga. Men just om man bara är ute efter sex så verkar just kroppen ha större betydelse för män än kvinnor. Och kanske är det så att det avspeglar sig i mäns beteenden när de är på jakt efter en sexpartner på en sexkontaktsida som t ex Hemligg.se. Många män lägger ju där fram det som de ser som sin ädlaste och finaste detalj på kroppen. En dickpic. Kan det vara så att de utgår ifrån vad de själva skulle uppskatta mest att se?

Männen underskattar sig själva

Nja jag tror nog snarare dickpics handlar om att männen vill ge en korrekt varudeklaration och de ser sig inte som så mycket mer än bara en levande dildo. Att i männens sinne finns en känsla av att kvinnan har sex med det manliga könsorganet medan mannen har sex med den kvinnliga kroppen. Men den uppfattningen är fel. Vi kvinnor älskar med mannens knopp (inklusive ansikte) snarare än snopp. Men det är bara min lilla teori. 🙂
Vad tror ni?

Nästa inlägg:
Nakenbad – ensamma eller på nudistbad

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.6
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00