6. Sex under småbarnsåren

Denna månad har varit speciell. Sjukdomar och småbarnsliv har blandats med ganska mycket sex. Hur går den ekvationen ihop kan man undra. Sex under småbarnsåren är ju inte alltsid så lätt att få till. Men det är just det som är så eggande kan jag tycka. Det är härligt när något inte förväntas och då blir det också mer levande.

Sex under småbarnsåren får ske mellan skriken

Sexet denna månad har blivit av mitt i orolig sömn, gråt och springande vilket såklart inte är optimalt. Men det fungerar ändå och det kan till och med bli lite extra spännande pga omständigheterna. Jag och min man hade planerat in en sexkväll efter 2 veckor utan. Vi hade båda varit förkylda och magsjuka så det var länge sedan sist. Vi var i behov av tvåsamhet och var eggade till att få till det. Men denna kväll var minstingens sömn i obalans. Som tur var, eller inte, gick min man och jag och duschade och vi fick där en upphetsande hångelstund tillsammans. Så vi fick fyr på tändstickan och upphetsningen. 5 min senare, om ens det, smög vårt äldsta barn in i duschrummet och sa att minstingen låg och skrek. Sedan följde 1,5 timmes pass med springande och tröstande med minstingen. Vår äldsta låg också och ropade titt som tätt. Som tur var sov mellanbarnet.

Bort med perfektionism

Men den prestigelösa, stående tanken att vårt sexliv inte ska dö ut samt detaljen med vår heta hångelstund i duschen gjorde att vi ändå fick till det. Just det faktumet att noll perfektionism fanns med i bilden, pga förutsättningarna, gjorde det hela magiskt.

Vet att jag får komma

Jag gör knipövningar och använder knipkulor i perioder. Just inför detta sexet var jag där. Jag hade kniptränat lite mer i några dagar. Att känna min mans lem i mig, och ibland hans fingrar, har aldrig känts så starkt. Han kom också lite lättare än vanligt, vilket jag också tror jag kan tacka knipet för. Jag älskar att jag aldrig behöver känna mig stressad med min man, jag vet att jag får komma, förr eller senare. Den känslan är svår att förklara, full trygghetskänsla infinner sig och orgasmvänligt är det ju definitivt. För om man inte har så lätt för att komma är den känslan som balsam för själen som det så fint heter.

Mitt knep

Att vara småbarnsförälder och ha ett bra, riktigt bra, sexliv upplever jag som oväntat, ja på något sätt så kravlöst att det eggar mig. Jag vet att inte alla skulle beskriva det så dock. Min filosofi är att detta ”icke perfektionistiska” tänket hjälper mig. Ibland är jag så trött på kvällen att när barnen väl lagt sig vill jag bara zappa framför tv:n och sedan somna där. Ganska ofta faktiskt.

Men en inbyggd klocka ringer när vi ej haft sex på ett tag-som en sexklocka. Jag stålsätter mig då mot tröttheten och bjuder in min man till sex. Som tur är tackar han nästan alltid ja. Första minuterna bygger ju då ej på uppbyggd lust som man tidigare i livet ofta startat sex med. Men här tror jag man får tänka om som småbarnsförälder och bestämma sig för att: nu ska vi ha sex. Jag brukar “lura mig själv” och hinta till mannen under dagen med ett hett sms att ikväll smäller det.  På dagen finns ju lusten och piggheten på ett helt annat sätt. Då får jag extra press på mig att det ska bli av. Jag vet nämligen med mig att när vi väl börjat ha sex blir det nästan alltid bra. Jag vet att en halvt euforisk känsla brukar infinna sig efteråt. En blandning av tillfredsställelse och stolthet över oss själva, att vi vårdar vårt sexliv och därmed vårt äktenskap.

Härlighet i vardagen

En härlighet i vardagen för mig är när jag och maken ligger kvar i sängen på morgonen och våra 3 barn stökar utanför dörren. Tv:n är på, någon har Ipad:en och någon dansar eller leker. Min man för in den i mig och vi njuter ihop, i 5 min eller i 20 min, vad stunden nu erbjuder. Finns det något mer avslappnat och ”i-stunden-känsla” än morgonsex? Här fyller iPaden verkligen sitt syfte. Den har räddat många härliga stunder. 😉

Vad är dina härligheter i vardagen?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Jag känner så igen mig i er vardag. Bort med perfektionismen, det är verkligen a och o. Som småbarnsförälder får man faktiskt lov att pricka in sex i kalendern ibland för att kickstarta sexlivet. Det går helt enkelt inte att alltid ta för givet att den rätta känslan ska infinna sig och att alla stjärnor står på rad. Och 9 gånger av 10 är det ju ändå så otroligt skönt när man väl får till det. Och så gör det ju så gott för välbefinnandet och parförhållandet.

  Morgonsex är helt underbart, sen brukar vi också praktisera en mitt i natten-variant. Oftast under perioder när vi har mycket sex under några intensiva dagar. Då händer det ibland att vi somnar till under det som ursprungligen var tänkt att bli en återhämtningspaus. Om man sen råkar vakna till mitt i natten, trött men fortfarande sugen, då finns det inget skönare än att krypa in under täcket med min nakna fru och halvsovande ligga och smekas tills kåtheten gör det totalt omöjligt att somna om innan vi knullat oss till ännu ett klimax.

  1. Hej T.
   Vad härligt med er lilla nattvariant i njutningens tecken. Det lät verkligen som en härlighet i vardagen! Visst är det roligt att hitta dessa små egna nycker som gör just er relation lite speciell och annorlunda. Att gå utanför boxen lite, trots att man är småbarnsförälder. Roligt att vi verkar resonera likadant.
   Sen är det ju lika naturligt att det blir en snabbis ibland pga tidsbrist osv, i ex tvättstugan eller på toaletten, som blir avbrutet mitt i. Då kan man ju verkligen tala om noll perfektionism. Men lite förbjudet blir ju lätt hett 🙂

 2. Jag får verkligen gratulera er, och även T! Det är ju sådär många fler skulle behöva tänka, och göra.

  I många år sågs vi bara ibland på helger, och så extra på långhelger och semestrar, och vi har alltid tänkt att det är jätteviktigt att ha sex när vi träffats, så det inte går två veckor till nästa chans. Eller trots att det är barn nära. Så vi har gjort som ni, som tex att trots att vi varit väldigt trötta, så har vi börjat ha sex. Absolut övervägande antalet av de gånger vi haft sex har det börjat för att ”det är dags”, snarare än att vi kåtat upp varandra på ”vanligt sätt”. Och nog för att det är häftigt när den där kåtheten infinner sig, och man sliter av varandra kläderna – men nog har vi haft massor med fantastiskt sex som börjat betydligt torrare. Tänk om alla de hundratals, eller tusentals, gångerna inte blivit av!

  Nog har en snabbis på toa eller i tvättstugan, när barnen sett på TV, blivit avbruten mer än en gång – men som sagt, även de gångerna har ju haft sin charm. 🙂

  1. Ja det är häftigt när kåtheten tar överhand, helt klart. Men som du skriver tänk om alla de andra gångerna ej blivit av för att den där initiala lusten ej fanns. Man får ”lura igång sig” ibland när man vet vad det i slutändan brukar leda till 😉 Sex är ju så förknippat med lust vilket det såklart ska vara, men här får man gå emot naturlagen lite…

   1. Jag håller med om att man måste våga börja smeka igång varandra fast man inte har lust från början.
    Jag tycker dock det är bättre om målet inte är utstakat. Dvs att det är öppet. Målet måste inte vara sex, utan någon typ av njutning.

 3. Upplevde att vi hade bra sex under småbarnsåren. Det blev lite spännande att få till det och vi var glad för snabbisar. Hela relationen kändes bra då. Vi var glada att få till det. Problemen kom mer efter 15 år då sexlivet fortfarande hade samma karaktär, fast vi hade mer tid.
  Det var mer avsaknaden av annan närhet som fick sexet att bli allt mer mekaniskt.
  Jag har en ny relation med ett sexliv som bygger på en helt annan grund, där närhet njutning och lekfullhet är grundpelare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..