Jag tycker ju om att prata om sex och är inte speciellt hämmad i mina tankebanor. Men något som jag har svårt för är att benämna könsorganen med lämpliga namn som känns bekvämt att ta i min mun (bildligt talat). Kort och gott, könsord är svårt.☺

Ett vanligt problem när jag skriver

I viss mån stöter jag ju såklart på detta problem lite då och då när jag skriver inlägg till bloggen. Men framförallt så blev detta tydligt när jag skulle skriva min sexnovell för amelia. I en sexnovell så är det ju egentligen helt rätt att använda orden kuk och fitta på samma sätt som det är naturligt att använda de orden vid dirty-talk när man har sex. Men ändå kom jag på mig själv att dra mig lite för att använda de orden för mycket.

Könsord som känns bra

Men frågan kvarstår om vad jag bäst använder för ord när jag ska skriva ett vanligt inlägg på bloggen, som varken är ämnat för att vara upphetsande eller barntillåtet. Visst kan jag skriva  kuk och fitta, men känslan är att språket då lätt blir ganska hårt och på gränsen till vulgärt. Samtidigt så känns det barnsligt och avsexualiserande att säga snopp och snippa, som jag annars tycker är bra ord att använda när man ska prata om kön men barn. Och att använda orden penis och slida eller vagina blir ju alldeles för kliniskt. Så några riktigt bra ord att använda istället för kuk och fitta har jag svårt att komma fram till. Kanske helt enkelt för att det inte finns?

Blir lätt rundskrivning

Så istället blir det lätt att jag skriver runt orden på ett sätt så att man ändå förstår vad jag menar utan att nödvändigtvis skriva ut orden. Jag kan t ex skriva suga utan att säga på vad. Eller att skriva hans heligaste eller mellan benen. Det funkar ju oftast ganska bra, men det känns ändå lite fånigt att inte tala klarspråk. På i princip samma sätt är det när jag pratar om sex, om inte värre. Jag undviker gärna att ta orden i min mun om det inte handlar om dirty-talk. Att göra på det viset, att rundskriva eller rundprata, har ju kanske en poäng om man vill behålla orden kuk och fitta så sexuellt laddade som det går för att få bäst effekt vid dirty-talk.

Är alla lika hämmade som jag?

Hur gör ni andra? Har du något bra ord? Tycker du det passar att skriva och säga kuk och fitta i alla lägen tillsammans med vuxna eller blir det för mycket upptryckt i ansiktet? För mig blir det lite så, för rakt på.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt. 1. Celine skriver:

  Jag använder både kuk och fitta och det gäller både i skrift och tal. (Dock anpassar jag mig till person och situation.)
  Tyvärr används båda dessa ord allt för mycket i negativa situationer och som skällsord, samt som menlöst och trist klotter.

  Just ordet fitta har särskilt ofta negativ klang och det
  provocerar mig faktiskt. Jag brukar säga emot då och då att folk inte ska vara så elaka mot det kvinnliga könet. Jag väljer iofs mina tillfällen, men det flesta reagerar väldigt positivt. Både män och kvinnor.
  Jag tycker fitta är det perfekta ordet. Finns inget bättre.

  1. Liw skriver:

   Ja du har en poäng med ordet fitta. Det används ofta med negativ klang. Och det i sin tur kan ju göra att man inte använder det lika ofta. Jag känner dock inget negativt när min man säger att jag har en härlig fitta tex. Men beror på förtroende. Hade ett one night stand sagt det hade jag nog känt mig lite mer billig. ☺️

   1. Celine skriver:

    Liw, jag menar inte att det är negativt när vi använder ordet fitta när det handlat om just fittan. Det är när folk använder fitta som skällsord jag brukar säga ifrån ibland och liksom påtala att det är lite orättvist mot det kvinnliga könsorganet.

    1. Liw skriver:

     Håller med dig vad gäller det!

 2. Hasse skriver:

  Jag har ju beskrivit vårt sexliv en hel del, och känner precis som du. Jag har på senare (eller många, kanske det blivit) år börjat använda ”kuk” och ”fitta”, men oftast använder jag andra ord/sätt. Jag vet inte varför det känns så fel med de orden, men det kanske är så enkelt att det är för att de båda även används som skällsord.

  (Jag har ännu inte läst din novell, det ska jag förstås göra, och kommentera. Själv har jag aldrig skrivit en novell, som jag känner det. Jag har bara beskrivit det vi gjort, så rätt som jag kunnat minnas det. Det är lite lättare.)

  1. Liw skriver:

   Ja man har en liten blandad känsla för dessa ord. De är eggande att använda i vissa sammanhang men väldigt malplacerade och ”pinsamma” i andra. Ja och att de är skällsord också.

   Kul om/att du tycker till om novellen 😊

  1. Celine skriver:

   Jag tror också en stor del av motstånden till dessa ord ligger i att de används som skällsord, och i andra negativa situationer.

 3. fnulan skriver:

  Oj detta har jag aldrig tänkt mig. Att du av alla skulle ha svårt för vissa ord. Vad spännande att läsa och nu blev jag överraskad faktiskt.
  Jag håller med om att slida, vagina och penis är ”kliniskt”. Men snopp och snippa alldeles för barnsligt.

  1. Liw skriver:

   Kul att få överraska lite 😉
   Jo att säga orden kuk och fitta gör jag aldrig om det inte är ”dirty talk”. Och det är bara sista åren som vi utvecklat detta med prat i sängen…😊

 4. Det kan väl vara lite flytande, i början lem och sköte och sedan kuk och fitta under själva akten och sedan tillbaka till lem och sköte kanske?!
  I början vill man ju försiktigt ladda upp till själva explosionen i berättelsen, men senare varva ner med lite lugnare igen…typ.

  1. Liw skriver:

   Jo absolut! Konsten är väl att avgöra lägena. 😉

 5. wooow riktigt bra skrivet, som alltid 😀
  Jag blir upphetsad när min make berättar vad han ska göra med mig o använder ordet kuk
  men sen hittar vi inget till min för där håller jag med om att ordet fitta är fel haha
  vet att jag säger imot mig lite själv där men så får de vara med 😀

  1. Liw skriver:

   Tack 😘
   Att ordet fitta skulle vara obekvämare än ordet kuk. Det har jag inte tänkt på. Kanske sägs det mer sällan eller för att det handlar om en själv 🤭😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..